27/08

Har inte bloggat så mycket på slutet. Emellanåt bara, i graviditetsbloggen. Har insett att det absolut sämsta sättet att hålla koll på sina vänner är genom bloggar. Man vet egentligen ingenting.

Hanna har nu flyttat! Till grannhuset. Det är värsta lyxen att bo så nära. Bara att springa över, tar inte ens en minut från dörr till dörr. Extra bra är det när man blir lat vid matlagningstider och ens sambo jobbar eftermiddag. Jag är så trött efter jobbet nu, det påfrestar verkligen. Ryggen gör ont, benen gör ont, det kryper i fötterna.. och ändå kan jag inte sänka tempot! Vill jobba på när jag ändå är på jobbet. När jag sen är ledig, då ska jag se till att vara ledig.

Förra helgen var vi nere i Övik. Det var skönt att komma ifrån, att bara få vara. Men jag roas inte av skogspromenaderna riktigt lika mycket som T ;) Så till helgen ska han åka iväg med ett gäng vänner och strosa, jaga och fiska utan suckande fruntimmer efter sig. Själv hade jag tänkt uträtta den del ärenden, kanske besöka en vän och ta till vara på ledigheten genom att bara sova och låta tiden gå. Nu ska jag förbereda för min och Hannas middag. Kroppkakor :)

19/08

Igår fyllde min syster Maria 30 år, det firades i lördags hemma hos dem och det blev en mycket trevlig tillställning. Inväntar bilder från min lillasyster som jag kanske kan dela med mig av sedan. Jag själv orkade inte engagera mig så mycket i fotografering då Hanna skötte det utomordentligt. Hanna flyttar nu om två veckor till mitt grannhus, nära och bra.

I övrigt så rinner tiden iväg som vanligt. I veckan jobbar jag ensam igen (i vår del av huset) eftersom en av killarna har semester och den andre är sjuk. Det går bra, men min kropp börjar så smått säga ifrån. Får lov att lugna ned mig lite och sen är det väl dax att börja fundera hur länge man ska jobba. Om man räknar 60 dagar havandeskapspenning betyder det att jag slutar jobba i början av november. Tror inte det bli några bekymmer att få det beviljat, men man ska inte ropa hej ännu. Hittade en fiffig och kul 
graviditetsräknare på nätet för er som är nyfikna! :)

Veckans planer är få. Tommy lurade ut mig i regnet idag och med tanke på att jag inte äger ett par regnbyxor blev jag ganska blöt, men regnet har sin charm ändå och det blev nästan en timmes promenad. Imorgon tänkte vi dansa till Blender om vädret och kroppen tillåter, på torsdag ska jag träffa Helen. Sen är det öppet. Funderar så smått på Arn2 till helgen, eller kanske blir det en sväng till någon av stugorna.


11/08

Imorse väntade tid för ultraljudet. Allting gick bra! Hon gick igenom alla kroppens organ och räknade tom fingrarna på ena handen. Jag hade gått några dagar länge än jag trodde och fick beräknat datum tills 2/1-09. Nu är det bara att hoppas att bebisen stannar åtminstone tills dess. Vi fick veta vilket kön vi troligast väntar, skriver det i den andra bloggen för er som vill veta. Men barnmorskan var tydlig i att det inte var säkert, men jag tror det bara berodde på att hon egentligen inte ville säga. Efter ultraljudet åkte vi på bussgods för att hämta ut barnvagnen och den såg kanonfin ut! Känns fortfarande som ett klipp! :) Nu inväntar vi bara bebisen.

Hanna bjöd sedan på lunch innan det var dax för oss båda att åka vidare på jobbet. Efter jobbet stannade jag hos mamma och pappa på middag, Tommy jobbar ändå eftermiddag. Efter att jag sedan vart förbi hos Ankans kissar kom jag hem för att slå mig ned här. Nu blir det nog inte mycket mer för idag.. en macka, sen isäng. Är ju en dag imorgon också..


08/08

Så har det redan gått en vecka sedan semestern. Plötsligt känns allt som vanligt igen, men lite mer energi har man ju! Tack gode gud för sommaren. Veckan har flytit på förvånansvärt bra och jag har gått hem med ett leende på eftermiddagarna. Trött, men glad. För det har faktiskt gått bättre än jag vågat hoppats på att vara ensam vis prismärkningen. I veckan har vi varit tre istället för åtta.

För helgen har vi inte planerat så mycket, det ska bli skönt att bara vara. På söndag ska jag dock iväg med systrarna för att plocka bär, det ser jag fram emot. Förra året blev det 12 liter blåbär men de har nu tagit slut, så påfyllning behövs.

På måndag har vi tid för ultraljudet och jag längtar! Det ska bli så spännande. Kommer dock inte skriva ut här om vi får veta könet, för jag tror det finns läsare som inte vill veta. Så ni får fråga helt enkelt. Nervositeten för ultraljudet börjar dock krypa sig på, liksom förra gången.. Till veckan har halva tiden gått, går då in i vecka 20! Idag köpte vi en vagn via Blocket, jag har tidigare alltid velat ha en ny.. men de begagnade vagnarna är ju knappt inkörda när de säljs och vi hittade en fin igår. Den kommer med bussgods på måndag och ser ut som nedan. Kanske kan tyckas tidigt, men när det handlar om en en knapp tredjedel av priset på en ny så kunde jag inte låta bli. Fick dessutom en babyvakt på köpet. Vilket klipp va? :)


03/08

Igår firade vi mormors 85-års dag. Det blev en lyckad dag i Vindeln och stora delar av släkten kunde komma. Ida kom också hem efter månader av jobb på annan ort och än om det bara blev en blixtvisit var det kul att få se henne! Idag har jag världens ångest för att börja jobba imorgon. Det är faktiskt sällan som jag känner mig så deppad som idag. Nu ska middagens lagas och sedan ska jag hämta hem min syster vid flyget.