31/12

Varje år brukar jag försöka skriva en kort sammanfattning om "Året som gick". I år känns det som att jag inte alls hunnit vara med och att sammanfattningen blir lite klen. Ni får helt enkelt ta er en bakåtkik i bloggen om ni är mer nyfikna på vad som hänt :)


Januari
- Året inleds med att Malin & Anton får en liten Marcus
- Min storasyster Helena fyller 30 år, och firar med kalas i Brån.
- Hanna bestämmer sig för att flytta till Jonas i Stockholm


Februari
- Jag åker ned till Linnea och vi har en kanontrevlig kväll med Barbados i Östersund


Mars
- Jag & Helena åker ned till Hanna och hälsar på i Stockholm.
- Även detta år befinner jag mig i Globen när Melodifestival-finalen går av stapeln
- Catrine & Marcus får en liten Wilma, och flyttar sedan till Kramfors
- Sandra & Samuel får en liten Oliver


April
- Min lillebror fyller 15 år (Min lilla bror är snart stor!)
- Kärt återseende med Magnus på skivsignering i centrum


Maj
- Jag & Lars åker på en efterlängtad utlandsresa till Cypern, en jättehärlig vecka i värmen!
- Det är Brännbollsyra i stan och vi (jag & Ida) laddar för Rosenström, lite för mycket.
- Mamma & pappa installerar ett rymdskepp till bubbelkopp


Juni
- Det absolut svåraste i mitt liv hittills inträffar. En fruktansvärt jobbig tid, en livskris. Tack till alla vänner och min familj som stod vid min sida. Tack Lars för att du finns.
- Majsan flyttade till Marie, Kisse & jag flyttade till Tomtebo
- Firade midsommar i Laxbacken


Juli
- Daniel konfirmerar sig i Strömbäck
- Jag börjar ta mig ut på dansbanorna igen!
- Åker ut på Visfestivalen på Holmön under hemska sjöfårhållanden.
- PDoL dagen efter, en snabbvisit på några timmar.
- Fiskar kräftor för första gången i mitt liv. En trevlig kräftskiva med jobbet dagen efter!
- Rix FM-kalaset
- En oförglömlig resa till Norge med Anders, Micke & Marie.
- En resa på båt i fyra dygn i Höga kusten (Trysunda, Ulvön, Skeppsmaln och Mjältön).
- Jag får gallstensbesvär

Augusti
- Hanna & Jonas kommer hem och hälsar på i Umeå
- Dansandet fortsätter och ökar. Jag börjar buggkurs på UDI.
- Jag skriver i min blogg; När man vet vad man vill så känner man det


September
- Dansmaran i Övik, en jättetrevlig helg med Örjan, Therese & Lars-Erik


Oktober
- Födelsedagsfest för Ida & Johanna
- Dansmara i Hudiksvall
- Erik & Angelinn får en liten Emanuel
- Mitt tredje syskonbarn föds till världen, en liten Noel.


November
- Min syster startar eget (Panorama) och jag assisterar vid två föreläsningar


December
- Johanna sjunger på julkonsert i stadskyrkan
- Åker till Linnea i Östersund och besöker även L-E i hans hem där
- En lugn, skön jul i Bodbyn. Juldagen hemma i Sävar med familjen.
- Marias sambo Jonas fyller 30 år


Idag skulle vart min och Lars tredje förlovningsdag i ordningen. Även om jag vet att beslutet var rätt nekar jag inte till att det känns i hjärtat! Ikväll ska jag fira nyår med Ida, Jens & Annika. Det blir en lugn och mysig kväll med middag. Sen stannar jag där tills imorgon.


Nyårslöften är det sämsta som finns. Det handlar oftast om saker man önskar att man kunde ta tag i, men som man sällan lyckas med. Därför vågar jag i år säga att mitt blir - Att skaffa rutiner i mitt liv.


Var försiktiga ikväll,
GOTT NYTT ÅR!


30/12

Jag hade tur och kunde smita från jobbet tidigare igår. Cyklade som galen för att hämta ut mina skor som kommit och sen vidare hem för att göra mig klar. Hade en knapp timme på mig innan bussen gick! Väl i Vännäs fick Marias granne från grannbyn hämta mig då jag annars inte hade tagit mig vidare ut till Örsbäck. Jonas hade inte anat någonting och festen blev mycket lyckad. Efter många trevliga timmar i Örsbäck bilades vi in till Umeå för utgång. Jag som ensam tjej gick ut med nio, mer eller mindre okända killar och hade mycket trevligt! :) Däremot började jag efter ett-tiden känna att det var dax att börja dra sig hem. Fyra timmars sömn och utebliven middag är inte den bästa grunden ;) Jag sov som klubbad. Missade flera samtal på mobilen, vaknade med tända lampor och idag har jag trivts bäst i stilla läge. Jag som aldrig brukar bli dålig! Nåja, jag har haft en skön bakisdag och tänkte fortsätta i samma tempo ett tag till. Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda! Äntligen små planer för nyårsafton. Tror det blir utmärkt :)

Idag är en typisk Bryan Adams -dag.

28/12

Jag har haft en supermysig kväll! Efter jobbet skyndade jag mig hem och inte långt efter kom Malin. Vi åkte på Expo och handlade lite :) Köpte dyra(!) kuddar till sängen och lite annat smått. Sedan åkte vi på Droskan och åt tacobuffé. Den satt mycket mycket fint, jag rullade nästan ut därifrån! Åkte ut till Ersboda och handlade lite där också. Jag har köpt en söt tröja till imorgonkväll! Jag hoppas den är passande. Nu har Malin precis åkt, vi har surrat och haft trevligt. En riktig helkväll (mer sånt!). Nu ska jag ta tag i projektet "Lindas nyårsklädsel" Ja, jag fick i uppgift att fixa kläder åt en jobbarkompis! Har egentligen ingen aning om vad hon vill ha. Ska ta tag i den förbaskade disken jag inte tagit tag i på länge, sen blir det att packa ihop lite saker för imorgonkväll och sedan krypa till kojs! Partaj imorgon! :) Pepp pepp.

27/12

Idag är första gången sedan matförgiftningen i Cypern som jag lagat kycklingfilé. Det tog lång tid att komma över det! Har iaf gjort god gryta som jag sitter här och mumsar i mig. Katten fick också lite.

Försov mig imorse. Som tur var hade jag beställt skjuts så jag blev bara nio minuter sen! Gick sedan hem idag efter jobbet, det är ju inte särskilt ovanligt men idag kändes det som hopplöst att ta sig hem! Jag var så otroligt otaggad på promenera redan innan jag började. Dessutom hade jag handlat på den gröna butiken bredvid. Men hem tog jag mig. (Och här är jag nu). Onsdagkvällar betyder för mig en mysig hemmakväll och OC. Det är trist att det är uppehåll. Kanske man skulle sola lite istället ;) Eller handla kanske. Eller bara stanna av och låta pulsen gå ned. Varför har jag blivit så rastlös?

Dansutbud i Januari
05/01 Barbados! Idun
06/01 Zlips + Shake, Rotan
12/01 Shake, Ersboda
13/01 Highlights, Skellefteå
26/01 Zlips, Ersboda

26/12

Ett nytt försök.

Jag åkte hem på julaftons kväll. För kissens skull till stor del. Det var jätteskönt att sova i sin egen säng igen och att få ha lite sovmorgon. Dessutom blit det lätt gnabb när fem mer eller mindre vuxna försöker bestämma ;) På juldagen pysslade jag på här hemma, tog en promenad till och från Strömpilen och sen åkte jag tillbaka till Sävar för att umgås lite till. Alla syskon var samlade och vi hade en jättetrevlig kväll med ännu mera julklappar och god mat. Och lite kalas för sysers sambo som fyller 30 år i veckan! Roligt att få ses allihopa! Det händer ju inte så ofta. Åkte hem rätt tidigt och hade sedan en mysig kväll här hemma.


Daniel, Hanna
Maria, Helena & Jag

Idag har jag jobbat igen. Det var otroligt lugnt, så dagen smög verkligen fram. På luncrasten gick jag på rean och hittade ett par skor! Som inte var på rea. Och jag köpte dem såklart :) Trampar runt i dem här hemma. Och en jacka som jag snällt köpte av min syster. Spelar lite betapet nu och tänkte sedan försöka ordna med lite middag.. Hade lite ideer för kvällen, men det sket sig så jag tror jag ska roa mig med att surra lite i telefonen! Om ingen kommer med någon spännande idé vill säga?

Hanna åker imorgon. Usch så tråkigt det känns :/

24/12

Ännu en julafton till historien. Den allra första utan snö för min del. Visst kändes det trist imorse, men jag har faktiskt inte reflekterat särskilt mycket över det sedan. Dagen har vart mysig och bra på alla sätt.

Imorse fick jag vakna upp tillsammans med familjen. Min lillsyster kom med täcke och kudde till min (90's)säng strax efter åtta och sen kunde vi inte somna om. Precis som när man var liten. Klev upp för att äta den förut traditionella julfrukosten, som var lika god även i år! Vi syskon bestämde oss för att åka till Bodbyn på julbön (jag körde, äntligen igen!) Det var stämning där och det kändes som julafton på riktigt efteråt. Åkte sedan till farmor dit även mamma, pappa och alla kusiner på pappas sida anslöt sig. Som alltid på julafton har man mest ägnat sig åt att tänja på magsäckens gränser. Väger säkert några kilon mer nu än imorse! Alla väntade ivrigt på Kalle Anka, men minst 50% av hela släkten sov sig igenom. Däremot var vi vakna när 'Kan du vissla Johanna' började. Det är min julfavorit! Det är en sådan mysig liten film.

Efter en god julmiddag kom tomten och visst är julafton barnens högtid, det glittrar så gulligt i deras ögon! Men jag är också mycket nöjd med julklapparna jag fått. Fick de få saker jag önskat mig och lite till. Nu är jag hemma hos min kisse! Det var jättemysigt i Sävar, men jag ville ändå hem till min baby. Har pysslar lite med mina julklappar och tänkte ta mig isäng snart. Imorgon åker jag dock tillbaka till Sävar över dagen för att fira med syskon och syskonbarn. Det ser jag mycket fram emot!

Hoppas ni alla haft en underbar julafton. Och får en trevlig fortsättning på julen också! Kram!

  
  

23/12

Jag fick en underbar julklapp idag, tre minuter efter utstämpling. Fick ledigt imorgon :) Det känns jättehärligt! Obeskrivligt skönt, faktiskt. Köpte mig en ny tröja efter jobbet och sen hämtade min far mig. Är nu i Sävar och får vakna upp med familj och syskon imorgon. Jullunch som när man bodde hemma och sen iväg till släkten. Det börjar nästan kännas som att det är julafton imorgon! Mys :)

Snart kommer några tremeningar från Småland på besök och sen ska vi gå på farfars grav, så jag ska gå igenom duschen så jag kan njuta av ledigheten sedan. Vill önska er alla en riktigt riktigt härlig jul!

GOD JUL
kram.

22/12

Idag har jag beställt ett par nya skor över nätet. Det är första gången! Hade aldrig vågat om det inte vore för att Hanna hade ett par jag älskade vid första anblicken och som jag kunde prova. Kommer vänta ihjäl mig nu några dagar, de var verkligen vad jag sökt efter. Hoppas bara jag får dem innan nyår! Det var underbart att se henne! Hanna alltså. Allting känns som vanligt igen. Är så härligt att ha henne hemma några dagar!

Har vart mycket på jobbet och imorgon väntar ännu en dag i samma tempo. Jag har faktiskt haft stenkoll på läget och det har flytit på smärtfritt. Känns riktigt bra att det känns så! Även om kunder har noll koll på läget, brottar sig fram och krockar runt med sina kundvagnar så är folk mycket trevliga i juletider. Faktum är att det är ganska roligt att jobba just nu! Och. Mina kollegor har en idolbild av mig i charken ;)

Ska krypa upp i soffan en stund nu.
KRAM,
Frida


21/12

Det är konstigt med drömmar. Inatt var jag vän med en tjej på jobbet som annars inte törs se mig i ögonen. Inte för något jag gjort, utan för något som hon antagligen själv fått för sig. Jag unnade mig saker i överflöd, smycken och annat. Jag dansade! En person som inte betytt något på väldigt många år dök upp och får plötsligt betydeslse igen. Bara för idag, men ändå. Jag är inne i en drömperiod igen, och jag älskar det! Så mycket som bara ryms på en natt, tack.


Satt igår kväll och gick igenom massor med gamla bilder jag har bränt ned. Där fanns jättemycket roligt! Det väcktes så många minnen. Balen, studenten, tiden då Linnea mer eller mindre bodde här. Tiden med Lars, utlandsresor, Barbadosresor.. Måste nog leta reda på fler skivor ikväll.


Idag har jag bara tagit det lugnt. Försökte se lite tv på förmiddagen, men insåg att det krävs att man följer serier för att de ska vara intressanta. Jag följer inte en enda så jag slog av tvn rätt fort. Istället har jag roat mig med att plocka undan lite, tvättat och lagat den efterlängtade tacogratängen. Mums! Jag tror jag skulle kunna äta det varje dag livet ut! Gjorde även köttfärsås till några matlådor. Är riktigt nöjd hittills med min lediga kureringsdag. Det verkar gå åt rätt håll vilket känns skönt även om jag fortfarande är lite tung i skallen.


Har kommit på en alldeles klockren julklapp! :)



Bloggaren


20/12

Skulle behöva dig nära idag.

Imorse var det så mysigt att vakna. Eller ja, så mysigt som det kan vara den tiden på morgonen! Men för en gångs skull var det vitt ute och det såg lite juligt ut utanför fönstren. Nu ser det inte alls lika mysigt ut, det har regnat och ute är lika grått och trist igen. Åkte med en jobbarkompis sambo hem från jobbet. Maxi, via centrum och hem. Det tog oss en timme och fem minuter! Det måste vara rekord! Det var kaos i trafiken. Bilar hade kört av, blixthalka, julrusch och rusningstid i ett.

Hanna är snart hemma! Jag ser så fram emot att träffa henne, även om jag knappt är ledigt någonting under den tiden hon är hemma. Hursomhelst ska det bli mysigt att ta igen en del tid, äta vår traditionella leverbiffsmiddag, få någon som fyller ut sängen och ta över varandras bortlagda kläder ;)

Jag börjar må lite bättre nu. Det halsonda lägger sig mer och mer och nu snörvlar jag mest. Imorgon är jag ledig och tänkte kurera mig (ha en riktig slödag) här hemma. Plocka bort lite och fixa det sista för julhelgen.


Systrar.

19/12

Idag tänkte jag bjuda er på smakprov ur den diktsamling jag gjorde för några år sedan. Plockade fram och läste igenom boken igår! Där fanns helt fruktansvärt dåliga dikter. Men också några guldkorn som jag fortfarande känner för. Jag har alltid satt ord på mina känslor på olika sätt. Dikterna här är 4-6 år gamla, och i jämförelse med vem jag var då är jag idag en stark & lycklig själ!

Tvivel
Jag blir så ledsen
när jag inte längre tycks vara så viktig

Jag blir så besviken
när du inte längre tycks vara ärlig

Jag blir så rädd
när jag börjar inse att det goda börjar nå sitt slut

Jag blir så förtvivlad
att jag redan tagit ut smärtan och förlusten i förväg

Om du bara visste hur otroligt dåligt jag mår
utav tanken att mista dig, älskling


Älska mig
Jag älskar dig högst på jorden
kan aldrig sluta tjata de tre vackra orden

Ett evigt liv tillsammans
kärlek in på midnattstimmarna

Lova mig att alltid finnas kvar
Så ska jag älska dig
tills du inte längre hör mina svar


Rädd
Det finns så mycket jag inte kan förstå
och hur jag än försöker fortsätter allting bara gå

Vill göra så mycket och förändra det som sker
men det jobbiga tycks ändå bara bli mer

Om jag visste hur jag skulle lösa det som händer
skulle jag göra så allting vänder

Men jag vet verkligen inte vad jag bör göra
kanske är problemen för stora att beröra?


Syskonkärlek
I vått och torrt
finns dom där
De är lika vackra
som söta små bär


En sorts kärlek
som aldrig dör
Syskonen är sådana
man lever för

Så vackra och
bara underbarast

Liksom när havet
är som klarast

Utan er vore livet
ingenting alls
Tack vare er finns
livet all sin glans


Tid
Tid är allt förflutet,
det som hände då
Tid är vad som händer,
vad vi synar på
Tid är är framtid,
allt kommande som sker
Tiden blir blotta minnen,
även allting som vi ger

Uppgiven
Jag är ditt helvete och din plåga
Är det verkligen min enda förmåga?
Kan jag verkligen vara så fruktansvärd
och så otroligt avskyvärd?


Jag gör allt för att du ska se mig
men försvinner i det som handlar om dig
Inte ens du har gett mig en chans
konstigt att jag inte får andras acceptans?


Alla dina hemska ord printas i min hjärna
aldrig sagt jag liknar en vacker tärna
Berkräftar och bekänner gör du inte heller
din egna överlevnad är det enda som gäller?


Jag ser ingen utväg från mitt helvete
livet här är mitt dödsarbete
Snart kommer jag att ge mig av
om du inte slutar ställa sådana orimliga krav?



Årstider
Så grann var aldrig solen
som då den tinade fram oss ur vinterkylan

Så härlig var aldrig sommaren
som när den svepte över oss all sin skönhet

Så färggrann var aldrig träden
som då naturen förberedde sig för vilan

Så vacker var aldrig snötäcket
som när de bäddade in oss i sitt kristallvita

Så underbara är årets alla tider
som pryder vår vardag med känsla


Någon
Jag trivs där någon är
Lever, lyssnar, finnns och är
Någon är mitt allt

Till dig
Hur långt borta
du än är
Vet jag
att du alltid
finns med mig här


Jag känner
dina trygga andetag
Allt som du är
gör mig
alldeles svag


Min kärlek den är
av de allra ädlaste slag
Och jag vill ge den
till dig
var eviga dag


Du är allt
som jag önskade
mig en gång
Hela mitt liv
är som en vacker
kärlekssång


Vem
Jag har nog aldrig
känt såhär
jag fårstår inte
vem du
egentligen är


Du döljer dig bakom
en mask
du tror vi inte ser
men vi ser den
bara mer när du ler


Många saker
som du gör
har du verkligen
ingenting för


Jag önskar vi stod
varandra lite närmre
men frågan är om jag
med dig
kanske mår ännu sämre?


Känner mig fortfarande krasslig! Brukar oftast vara förskonad mot sånt här! Halsen gör ont och jag låter som en karl. Hoppas att det ska gå över snart ;) Innat har jag drömt så otroligt roligt och rörigt. Kommer alltid ihåg mina drömmar, men med risk för att ni inte skulle förstå varken humorn eller det fina i drömmen håller jag den nog för mig själv! :) Nu ska jag ta och gå igenom duschen för att senare börja ta mig mot jobbet. Ikväll är det 13-22 som gäller. KRAM


18/12

Idag efter lunch fick jag ont i halsen. Helt plötsligt bara! Nu känns det som jag har en hel basketboll i svalget! Bedövar med varm saft (hade glömt hur gott det är & det funkar, iaf för stunden). Jag orkar inte med att bli sjuk lagom till jul. Det skulle vara precis min tur, just nu när man verkligen behövs på jobbet, när Hanna kommer hem och när familjen samlas. Lite ompyssling efterlyses!

Avslutar med dagens roligaste citat från jobbet;
Men har du sett en älg bakifrån? Bakdelen är ju som Jennifer Lopez!

Plockade förresten fram min diktbok idag.

17/12

Börjar med ett gäng kramar och hurra till min lillasyster som fyller 20 år idag!

Efter det.. vidare till helgen som vart. Jag har verkligen tagit vara på varenda minut av min lediga tid. Vilket jag naturligtvis inte ångrar! Däremot nekar jag inte till att jag känner mig både slö och trött efter helgen. Kvällen hos Linnea igår var jättemysig! Vi anlände till dansen något senare än vanligt, och dansade betydligt mindre än vad vi brukar ha gjort. Jag kan från danskvällen räkna mina danser på en hand, vilket är mycket ovanligt. Däremot var danserna jag dansade bra! :) Jag & Linnea hade mycket att ta igen och hade trevligt ändå! Kvällen gick förvånansvärt fort och snart var vi hemma hos Linnea & Olle igen. Vi lagade till lite mera taco och efter ett andra försök att pumpa upp min madrass höll den luften och vi somnade som slagna hjältar! Vi sov också tills ungefär 30 minuter innan jag fick hämtning. Jag anslöt mig till de andra och surrade där en stund innan vi påbörjade vår hemresa! Jag åkte med via Övik och hade äran/chansen att tillsammans med Pepsi sova i baksätet. Bytte till buss i Övik och sov från start tills vi anlände till Umeå. Efter en dusch och lite mat känner jag mig som en ny människa igen, men antagligen blir det en rätt tidig kväll ändå!

FN3 FN2 FN1
Jag & Linnea

16/12

Igår hade jag en jätteskön ledig dag. Och det är helt enormt att vara ledig idag också.. Och imorgon! Känner mig dock rätt slö efter drygt 4½ timmes bilåkande idag och massor med god taco här hos min älskade vän Linnea. Helt enormt att träffa henne igen!

Dansen på Ersboda var mycket trevlig! Förutom ont i fötterna var kvällen mycket lyckad. Sen funderade jag över när man började med paus på nonstop-danser? Något helt nytt för de flesta som stod kvar på dansgolvet som frågetecken! Det nya bandet Shake spelade mycket bra, däremot är inte Swänzons några favoriter. Ikväll ska vi åka på dans här i Östersund, det är Jannez som spelar här på Folkan. Där ska vi möta upp Örjan, Therese, Lars-Erik och en bekant till honom. Men först ska jag och Linnea umgås! Fortsätta surra, poppa Magnus & Barbados, snygga till oss och dricka en drink :)

Åter imorgon,
KRAM

15/12

Det var en jättegod middag hos Lars igår och så skönt att lägga sig i solariet efter det. Fem tior senare klev jag ur med mycket gott resultat. Blev en hyfsat tidig kväll men inte så många timmar sömn. Jag väcktes två gånger av telefonen och kunde inte somna om efter klockan åtta! Det måste vara nått fel på mig? Jag har ju alltid god, djup sömn. Jag kom iaf igång tidigt med den sista städningen och nu är det jättefint och rent här hemma :) Nu ska jag snart ge mig in på packning för helgen, dusch, klädval för kvällen och matlagning. Ser verkligen fram emot danserna, men också att få komma bort några dagar.. ska bli otroligt härligt! :)

Det söta brev jag fick igår hjälpte mig minnas en massa roliga saker, jag har skrattat så när jag läst det och nu har jag skrivit ett svar;

"Ja, kära syster, jag minns! Minns du hur stolta vi var när vi fick vår lillebror? Hur Nina alltid tog platsen framför pappa på skotern, och hur vi skrek farmora efter farmor när vi handlade i Bodbyn. Minns du hur jag sparkade dig i ansiktet för att du försökte komma in på mitt rum och hur vi hjälpte pappa att fylla kanel i kylaren på folkracebilen? Minns du hur du kaxigt skulle visa hur man föll mot marken med händerna bakom ryggen, och landade på näsan på köksgolvet. Ditt underbara uttal på pineapple, och hur du inte kunde läsa ut det svenska ordet senare. Minns du killen i guldsmedjan i Turkiet, som var kär i dig, men gav mig ett guldhjärta? Minns du vår picknick på Erikas pingisbord i garaget? Hur vi åt upp en hel limpa bara för att mamma och pappa skulle bli utan. Hur vi skrattade när morfar skulle gå på klo. Minns du när vi tillsammans med Malin skrek ”Kör med öppen dörr” hela Nydala runt och alla träbilar vi byggde på dagis? Hur vi bråkade om vem som egentligen föll i skurhinken och hur vi i tonåren klämde varandras finnar. Minns du hur jag stänkte yoghurt över hela köksdörren hemma? Minns du jakten efter godisbitarna i skålen hos mormor och morfar och hur du grät när mamma åkte till Sandö på veckorna? Minns du när pappa rakade bort sin mustasch och minns du hur vi samlade ihop alla daggmaskar från jordgubbslandet i en liten hink? Minns du hur värdelös du var på att cykla på cykeln på husvagnscampingen i Örebro och hur vi slogs om campingtidningen i baksätet på bilen? Hur vi hatade att roa vår lillebror och hur irriterade alla vi andra var när du skulle sjunga dig själv till sömns på kvällarna. Minns du när du blev kissnödig på bussen i Täfteå, och hur du gnagde sönder din knoge? Våra tamagotchis som pep hela nätterna och alla saker vi tappade mellan springorna på altanen. Minns du hur jag slösade, och hur du vänligt både sparade och delade med dig? Minns du hur vi hjälpte pappa plocka dubb på däcken och vårt första sommarjobb som jordgubbsförsäljerskor? Minns du vår tid hos dagmamman, när Daniel bytte ut Eloise mot Ann-Louise och hur vi kladdade ihop maten till bubbelbajspure? Minns du när jag kastade upp min slingedarjus och orsakade en fettfläck i taket på Storspoven och hur vi bråkat alla gånger när du stulit mina kläder? Kära syster, minns du sist du var hemma, när vi tittade på varandra och sedan glatt mosade vår leverbiff?"

14/12

Lucia gick obemärkt förbi. Jag såg ingen med ljus i håret, åt inte en endaste lussekatt, eller pepparkaka, hörde inte en julsång och vips var dagen över! Idag tog jag igen det och hela avdelningen fick vara mig till lags när jag imorse varv på varv spelade Magnus julskiva :)

Idag har vart världens segaste dag på jobbet. Jag gick faktiskt hem lite tidigare för att få sällskap av Jenny på promenaden hem. Snålblåst och regn, men det var faktiskt skönt ändå! Jag hämtade ut ett nytt paket med kläder som jag strax ska prova, kanske någonting man kan ta på i helgen! Känns helt fantastiskt att jag är ledig i tre dagar. Vilken lycka! Däremot är jag lite rädd att min fot inte ska klara båda danserna, jag har fortfarande ont sedan förra helgen. Men jag tänker naturligtvis åka, det kanske går att dansa bort?

Sen vill jag tillägna min lillasyster några ord! JAG ÄLSKAR DIG. Och visa er alla någonting otroligt gulligt som idag kom på posten. Ska bara fixa en ram, så sitter det snart på väggen här hemma.

"Jag minns den dagen då du sa att det inte spelade någon roll om vi bråkade eftersom vi lix blev vänner så snabbt igen. När mamma förklarade vad väsentligt betydde, när vi låste in oss på toaletten på fritids, när du och X mimade till Lili och Sussi. När vi sålde glass hela dagarna och i bästa fall fick en daimstrut på eftermiddagen som belöning. När du flyttade hemifrån, tomheten gick inte ens att beskriva, alla julaftnar då vi fått samma saker, jag minns hur vi skrattat åt mormors alla chex. När du och X lekte men ni ville inte så frågade ni mig om jag visste vad en långtradare var och sen gapskrattade ni. Jag minns ditt lila och mitt orangea hår, undrar om vi hade stolta föräldrar då, hehe. Jag minns våra likadana träningsoveraller, de kläder som inte var lika var lika fast i olika färger, mina var rosa och dina alltid lila. Minns när vi såg Lotta Engberg med mamma, X och X. När vi fick snäckor av X och X. När jag frågade om du hade spillt fil på läppen, när jag sa att du var snyggare med tandställning än utan. När vi spelade yatzy med X via telefonen. När vi lekte följa John med mammorna i Stöcksjö. Att vi skjutsade omkring Nina i skrindan hemma på gården. Hur rädda vi var när pappa krockade på folkracetävlingarna men hur kul det kunde vara att söka och stressa folk att dricka ur sin läsk för att samla pant. När vi var på zoo och mamma alltid blev så förälskad i smådjuren. Att det var då det övergick från över min döda kropp till både en Rolle och en Maja. Minns du när vi köpte lotter och du vann på alla, tror du att jag vann minsta lilla? Men du gav en till mig, jag fick den gula hunden som finns i husvagnen och du den rosa elefanten. Minns du hur jag önskade mig rullskridskor i födelsedagspresent flera år i rad. Jag fick ingenting eftersom jag fyllde år på vintern medan du fick två par. Tillslut fixade jag själv ett par. När jag fick magkatarr, aj men du ställde upp. Jag skulle få sova i din säng, om det hade vart möjligt, istället satt du och höll mig i handen på akuten. Underbara du. Men minns du hur mycket du avskydde när folk kallade oss tvillingar och hur vi fick leka kund och expedit och ”dyta” varorna på Ica Börsen? Minns du när vi rotade där på lagret efter skosulor till våra barn och ringde in i Hm katalogen vilka kläder våra barn skulle ha. Ibland fick man även välja vilka barn man ville ha. När vi åkte pistmaskin och hur sjuk jag var när vi fick våran första snowboard. Minns du tälten vi byggde hos farmor där vi drack saft ur små glas med en sockerbit i. Vi planterade blommor tillsammans med X. Hur vi tävlade om jultidningsförlagen där i slutet av sommaren och minns du examen då vi var gula och rosa, precis likadana. Även om du inte minns allt det här hoppas jag att du inser och aldrig glömmer hur mycket jag älskar dig!!"

Nu ska jag skynda mig duscha. Jag ska åka till Lars och bli bjuden på lite middag där. Och sen ska jag sola så man ser nybränd ut imorgon på dansen ;)

Jag känner mig på fantastiskt humör idag!
Trevlig helg!

12/12

Igår tillfrågades jag om ansvaret för fiskavdelningen. Det var väntat, men roligt såklart! Efter jul och nyår kommer Jenny troligen sluta, eller iaf gå ned betydligt i tid och när hon sedan försvinner tillfaller ansvaret mig. Jag är glad att jag får chansen till detta! Det känns kul att de anser att man är värd att satsas på och att de är nöjda med ens insats. Än är dock ingenting klart, vi har bara pratat löst om allting ännu.

Jag såg på en dokumentär på Tv4 igår om adoption och längtan efter barn. Jag kan själv inte låta bli att längta! Tänka sig ett eget lite mirakel, en liten avbild av sig själv. Dokumentären tog även upp homoadoption och jag tycker det är utmärkt att Sverige idag gör utredningar även i homosexuella familjer. Anser inte att de på något sätt skulle vara sämre människor eller föräldrar bara pga dess sexuella läggning.

Idag är det kvällsjobb som gäller. Jag fick en skön sovmorgon och en härlig promenad till jobbet i förmiddags. Har satt i mig min middag nu och ska snart gå ned igen eftersom resten av avdelningen går hem om tio minuter. För mig är det dock några timmar till som gäller.. Sen är det bara två arbetsdagar till innan helg! Helgen vilken jag ser mycket fram emot. Tre dagar ledigt, dans, träffa goda vänner.. Träffa Linnea. Kan inte bli mycket bättre!

She misses him.

10/12

Igår var jag jättetrött och slö. På dagen var mitt största projekt en promenad. På kvällen satte jag mig i tvsoffan och fick sedan besök av Mattias & Lars. Vi delade på lite vin, såg en film och surrade. Det var otroligt skönt att få en stillsam hemmakväll! Kom isäng rätt tidigt och även om jag drömde rörigt och mycket så sov jag gott tills Micke väckte mig och ville gå på julmarknaden på Gammlia. Det var rätt ruggigt ute, och inte någon vidare julkänsla infann sig men de var trevligt att gå ett varv ändå. Gick förbi hos några släktingar på Haga, men de var inte hemma så jag följde Micke & Sven och handlade innan jag åkte hem. För kvällen sen finns massor med bud. Samkvämen såklart, men jag har lite ont i min (punkterade) fot sedan i fredags och det känns som ett väldigt projekt att ta sig dit. Micke bjöd mig på glöggkväll, Anders ville spela biljard och mamma ville ha hem mig.. Och själv vet jag inte alls vad jag vill :P Tror det blir bra vilket som, faktiskt.

KRAM,
Frida

09/12

Kallt, varmt.. kallt, varmt. Snö, regn.. Blir det aldrig vinter? Nu är det faktiskt dax att få ett snötäcke, så att julkänslorna kommer fram. Det skulle lika gärna kunnat vara september om man tittar ut! Jag vill verkligen ha en vit jul, annars kan man ju lika gärna åka utomlands till riktig värme och grönska. Jag skulle göra vad som helst för en vecka i solen nu! Sola, bada, äta gott, umgås..

Min lillasysters arbetsplats blev igår beväpnat rånad av tre män. Tack och lov att hon hunnit gå hem! Jag är oändligt rädd om mina syskon. (Männen kom inte undan, utan togs av polisen redan igår).

Dansen igår var en höjdare! Jag gick in med positiv inställning, men med vetskapen om att det antagligen skulle vara lite stökigt och viss brist på danskunskap. Jag fick inte en dålig dans! Visst var det lite trångt och gruffigt emellanåt, men i stort var det ingenting som gjorde mig något. Kände massor med folk, men hann inte ens dansa med alla jag bokat upp! Det kändes i Highlights 13-minuters medley att jag inte dansat på ett tag. Men jag höll ut och buggade rakt igenom. Dansade faktiskt alla danser utom en. Men när det var dax för andra pausen och jag satte mig ned fick jag riktigt olustig puls. Hade tänkt fortsätta kvällen ut, men kände att kroppen troligen behövde hem och sova. Vi åkte därför hem strax före 01, men med ett leende på läpparna och med mycket bra betyg på kvällen! Ser nu fram emot nonstopen på Ersboda nästa helg.

Väcktes av telefonen strax före 11. Jonas, Alva & mamma har vart hit en stund, men de har redan hunnit åka igen. Idag ska jag bara njuta av att vara ledig. Laga lite mat och ut och gå i det fantastiskta vädret. Sen får vi se vad jag tar mig för ikväll! Någonting blir det alltid. Imorgon hoppas jag åka på samkvämen om jag bara får sällskap och lyckas ta mig dit och hem! Dax för lite frukost nu.

08/12

Har precis vaknat efter några timmars sömn. Jag hade en del att ta igen eftersom det blev knappt två timmar innan jobbet! :P Vaknar och är fortfarande sprängmätt efter julbordet vi åt idag. Vi frossade i två timmar! Tror aldrig jag ätit så mycket.. det blir knappast någon middag idag. Och jag undrar hur jag ska kunna röra mig smidigt ikväll. Men det ordnar sig säkert ;) Ska påbörja omvanlingen från sliten fiskhandlare till en något fräschare dansloppa nu! :) Det är ett visst projekt, så jag lämnar er nu ;) Trevlig helg!

The Cure -Friday I'm in love

07/12

Det blev verkligen en heldag med min mor. Vi började med Ersboda och fikade sedan på Café Victoria. Efter det bar det av ned på stan och det var bara att hänga efter.. Vi hann nog tre gånger så många butiker som jag hade gjort om jag hade gått själv! Hon hittade lite kläder till sin julfest och jag hittade en fin väska som står inslagen. Får inte använda den före julafton :P Jag vill ju använda den nu! Köpte en tröja till imorgon (som jag ska lämna tillbaka) och även en fin basker och en ny matchande halsduk. Efter ännu en tur på Ersboda-butikerna åkte vi för att titta på lägenheten! Den hade många plus, men kändes inte klockren. Jag orkar inte flytta om det inte känns riktigt bra, så jag har valt att tacka nej! Lägenheten låg i grannhuset till Älvans pizzeria, så vi kunde naturligtvis inte hålla oss därifrån. På väg från pizzerian sen pratade vi i telefon och insåg till slut att vi inte hade en aning om vart vi var och åt vilket håll vi skulle.. Skrattade åt det hela men hann även bli lite oense om hur vi skulle gå. Men jag fick till slut bestämma och vi hittade hem igen innan pizzorna kallnat! :) Ikväll ska jag bara mysa här hemma! Vi kanske hörs på msn?

- -

Idag ska jag umgås med mamma. Pappa är ledig första dagen på nästan en månad så hon är sen hit, och det var kanske inte oväntat. Ser hursomhelst fram emot en dag med henne! Vi ska börja åka på butikerna på Ersboda, sen ska vi ned på stan och kika på julklappar. Både åt andra och sen ska jag få önska mig också :) Jag önskar mig egentligen inte särskilt mycket, men jag tvivlar inte på att jag hittar saker jag vill ha ;) Ikväll sen ska jag kika på lägenheten! Jag hoppas verkligen att den är fin. Det var ingen ännu som ens hört av sig eller tittat på den, så jag håller tummarna att jag får den om jag vill ha den! Vore inte dumt att ha en tvåa. Så man slipper ha allt i samma rum. Och dessutom har den badkar :) Tror dock jag åker på en dubbelhyra i vår, men förhoppningsvis vill någon ha denna lägenheten tidigare isf. Men det är ett senare problem!

Ska ta och göra mig klar nu. Jag återkommer med en rapport ikväll!

06/12

Gårdagen och idag har vart intensiva och jobbiga dagar! Nu ser jag fram emot imorgon eftersom jag är ledig och fredag eftersom jag blivit utbjuden på julbord utav en leverantör. Dessutom är det dans på kvällen! Sen har jag också ledig helg i helgen vilket känns enormt härligt :)

Jag tänkte inte på igår att inte alla kan se Västerbottensnytt. Men om man går in på svt.se och vidare till Regionala nyheter kan man kika på delar av repotagen där! "Följetången" fortsätter ikväll och imorgon också. Jag känner fortfarande som igår, det här är SÅ onödigt. (Ja, jag är lite irriterad!) Självklart är det så att det inte bildas rök utan eld men folk tror på allt som sägs och media kan vinkla saker precis hur de vill. Det är dessutom ruskigt dålig journalistik! Det är jobbigt och svårt att veta vad man ska säga till kunder och till alla er. Jag delar vissa åsikter med de som uttalat sig, men vissa saker har media verkligen förvrängt till det yttersta! Tänker inte skriva mer om det nu ;) Jag förklarar gärna om det är någon av er som undrar mera.

Ikväll ska jag jobba på min rank på Betapet, tvätta, diska, välja kläder för dansen, slå in julklappar, ringa på lägenheten och se på OC! :) Är bara hemma, så hör av dig om du har lust att surra eller så.

05/12

Fastnade framför datorn inatt, lade inte huvudet på kudden förrän 02.20! Har trots det vart hyfsat pigg idag, förutom en stund på utbildningen under eftermiddagen. Det har verkligen vart rabalder på jobbet idag! Kanske såg en del av er Västerbottensnytt igår, och det kommer fortsättning på det ikväll och eventuellt även imorgon. Ni kan ju bara själv tänka er hur stämningen och snacket går! Själv tycker jag inte så mycket, mest att det är otroligt onödigt att dra in media på det här sättet. Efter utbildningen har jag & Jenny försökt ta tag i alla jul och nyårsordrar.. det är mycket tänk bakom så det är verkligen skönt att dagen är över!

Ikväll ska jag gå på Johannas julkonsert med Ida & Annika! Jag tror det blir jättetrevligt, mysigt och avkopplande. Hoppas att det ska väcka lite julkänslor i mig. Det är verkligen på tiden. Det är ju bara 19 dagar till julafton! Snart är iaf alla julklappar klara! Ska påbörja inslagningen ikväll hade jag tänkt :)

Helt otroligt smidigt löste det sig med ledigheten om två veckor. Helt ledig både lördag och söndag! :) Så nu har jag två lediga helger i rad. Jag kan inte minnas när jag sist hade det så lyxigt!

Köar förresten på en ny lägenhet! Än är jag sexa i rangordningen, men jag hoppas de före mig tackar nej.. Till helgen får jag veta om jag får den eller inte! Det är en tvåa här på Tomtebo på 53 kvm.

04/12

Hade planerat att ta en stärkande promenad efter jobbet idag eftersom jag slutade tidigt och fick skjuts imorse. Men när jag slutade strax efter 12 så stog det spön i backen! Jag valde då att strosa runt på Strömpilen tills nästa buss mot Ålidhem skulle gå. Därifrån gick jag sedan och då hade som tur var regnet upphört! Imorgon börjar jag tidigt istället eftersom jag ska delta på en utbildning under förmiddagen. Det känns perfekt eftersom jag slipper cykla hem i mörkret och dessutom kan jag åka på Johannas julkonsert med Ida & Annika imorgonkväll. Ska bli mysigt :)

Det blir inget bröllop för mig i helgen. Lite trist kanske, men det känns ändå bra. Är jättetaggad på att dansa på fredag och på samkvämen på söndagen! :) Helgen därefter blir nog en riktig danshelg om jag bara får ledigt från jobbet! L-E kommer ned och tillsammans med Örjan & Therese ska vi dansa till Swänzons & Shake nonstop på Ersboda på fredagen. Och får jag ledigt så rullar vi vidare till Östersund och dansar där till Jannez på lördagen också! Då ska jag se till att träffa Linnea också (min vän i alla väder. Du betyder så mycket!).

Nu ska jag laga middag och sen baka lite chokladbollar :)

03/12

Veckan är över! Jag har fyllt på annonslaxen för sista gången! Äntligen! Det har vart en tung vecka, mycket jobb och mycket lyftande (drygt fem ton). Och även nätterna har vart jobbiga i slutet av veckan. Min rygg har gjort så ont!Igår orkade jag ingenting efter jobbet, bäddade ned mig i tvsoffan med lite Riesen och där somnade jag innan ens klockan blivit 20.. Men det var skönt! Nästa helg ska jag vara mer vaken ;)

På fredag ska jag & Micke testa att dansa på Äpplet till Highlights! Sist gav jag ju det inte direkt ett ärligt försök så det ska bli kul :) Ikväll funderar jag lite lätt på samkvämen. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra! Min rygg skulle nog behöva vila, men jag behöver träna lite! Iofs kunde jag ta det nästa helg också..

1 advent idag. Snart är det jul, och jag ser fram emot julafon & juldagen! De dagarna ska jag bara ägna till föräldrar, syskon, syskonbarn och släkt :) Och tack vare internethandeln är snart alla julklappar klara!

01/12

Välkommen till december! Julmånaden är här. Det kan man tyvärr inte tro när man tittar ut för det finns inte en snöfläck kvar! Det liknar snarare april. En himla massa grus och regnigt och ruskigt. Hoppas vi får tillbaka lite snö så det blir lite stämning igen! Det är ju advent.

Min bror har sovit här inatt. Min lilla bror, som blivit stor! Han är ju snart vuxen! Det var mysigt att få spendera lite tid ensam med honom. Idag har jag vart med Alva medan Maria & Jonas handlade julklappar. Det var mysigt. Vi har spelat Bolibompa på datorn, sett lite film och bakat :) När de sedan kom tillbaka åt vi hamburgare och fikade av vårt bakverk. Jag har gått runt med Noel på armen och vart hur nöjd som helst. Tänk att det funkar! Nu ska jag iväg och träffa lite Sävarfolk! Det ska bli jättetrevligt, det var ju inte igår direkt. Ska bli mysigt att få se lille Emanuel också. Det är ju skämmigt att jag inte träffat honom än!

Verkar inte bättre än att jag får jobba hela helgen. Jag som har så ont i axlar och rygg efter denna vecka :/ Kom in och handla och surra en stund. Trevlig helg!