30/04

Sköna maj, välkommen! Och själv jobbar man. Det är så gott som dött i butiken och vi stackare som jobbar överväger alla att gå hem, frågan är ju bara om det blir arga miner imorgon ifall vi går. Ett företag som vill tjäna/spara pengar borde göra det en kväll som denna. Vädret är ju helt underbart ute och här finns knappt något att göra. Men men.

Vaknade tidigt även idag, men jag hann med en lång härlig förmiddag innan jobbet och det kändes skönt. Strosade en stund på stan och läste faktiskt lite i en bok innan jag senare promenerade hit. I helgen planerar jag för att besöka Moliden, troligen blir det lördag -söndag. Det var längesedan jag var dit, så det känns trevligt :)

Nästa vecka är min sista här på Maxi, har nu bara sex arbetsdagar kvar efter idag. Det känns helt overkligt!

29/04

Det har vart en bra ledig idag. Jag sov dåligt inatt och förmiddagen bjöd på riktiga känslosvall men jag har landat och känner mig vid gott mod igen. Har vart och ordnat med banken idag för ett billån så det är klart tills jag behöver det, har även ordnat med ett gemensamt konto och så passade jag på att hälsa på mor lagom till lunch. I eftermiddag har jag promenerat och haft några sköna lediga timmar med Hanna. Nu ska jag snart åka till T, som snart kommer hem från jobbet.

Hoppas ni alla får en trevlig valborg, själv ska jag jobba :/

24/04

Jisses amalia, vilken dag! Först jobb som alltid, detta fram tills 15.00. Vidare iväg för att fixa en födelsedagspresent. Hem för att byta om och kolla lönebesked (yes, yes, yes!). Afro-passet jag skulle gå på började kl 16.00 Därifrån direkt till solariet. Hem några minuter för att duscha och byta om igen. Iväg till Annica för middag. Därifrån vidare till kalaset vars födelsedagspresenten skulle lämnas. Avslutningsvis besökte jag min syster. Nu är jag på trygg mark och ett kliv åt vänster så landar jag i säng. Godnatt.


23/04

Hah! Jag hittade något mycket chockerande idag, i alla fall för mig. Kolla här! Det var en evighet sedan sist men nu känner jag att jag måste ge mig iväg i sommar :)

Jag har inte gått och blivit bilägare ännu. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska lägga mig i för prisklass. Sen är jag fortfarande ganska mycket impuls-människa vilket innebär att när jag hittar en (enligt mig) fin bil vill jag ha den på momangen. Det är väl kanske tur att det är andra som tänker åt mig också. Nackdelen är bara att det tar lite längre tid för dem att bestämma sig.

Efter två veckor av både lathet, men absolut mest pga förkylning så har jag idag vart och tränat. Passet var tungt. Riktigt riktigt jobbigt, men det känns bra att ha vart iväg och nu hoppas jag komma igång igen såsom jag hade gjort. Så, vem vill träna?

Vi går mot helg igen och jag njuter av mitt nya liv med alla helger fria! :) Vad jag ska göra denna helg har jag inte beslutat mig för men bland alternativen står dans på Rotanmaran, kanske utgång och så packning av flyttlådor. Hoppas nu detta blir näst sista flytten ever(!) Hus ska jag ha men jag har bytt lägenhet en gång per år sedan -03 och det börjar räcka med allt vad flyttning innebär nu :) Prick två veckor till inflytt!


22/04

Jakten på bil har nu börjat. Om bara två veckor slutar jag här på Maxi! Jag har bara 10 arbetsdagar kvar nu. Tänka sig! Jag hart överlåtit ansvaret av bilköp till min far och han har idag tittat på objekt 1. Vi får väl se vart allt landar, vet inte än om det var nått att hänga i julgranen eller om jag redan är bilägare.

Livet är i övrigt rätt fullspäckat. Jag har valt att inte fullfölja buggkursen denna omgång. Känner att jag som i vanliga fall alltid bara gjort saker av impuls numera har ett väldigt fullspäckat schema, och just nu känns det som om jag inte riktigt hinner med.

Det är nu dax för mig att ta tag i dagens sista tre arbetstimmar! Over n' out.



Grattis älskling :)

20/04

Den här helgen rusade förbi verkligen förbi, men fantastiskt vårväder har vi iaf haft. I fredags gjordes inte många knop, istället för att dansa så stannade vi hemma framför tvn. I lördags åkte Tommy ut för att deltaga på årets sista pimpeltävlingar (halleluja!) Hemma stannade jag och roade mig med att måla mina utemöbler. Blev riktigt fint :) På kvällen sen åt jag middag tillsammans med Ida, Annika och Johanna.

Idag har vi vart till stugan tillsammans med mor och far, Helena och barnen. Maria, Jonas och Noel och morbror med fruga. Vi hade mycket njutbart väder och fick en trevlig dag där ute.


      

13/04

Först lite klagomål. Det måste vara det här som heter aprilväder. Suck, inte alls kul att cykla hem. Jag vill ha vår! Nu! Redan i februari sas det vara vår, men nu är det mer vinter än någonsin? Nästan iaf. Mina katter är två hårbollar som inte gör som man säger, åtminstone inte Kisse. Någon som vill ha? Gratis! Bara att hämta.

Så till resten, som är postivt :) Idag har jag slutfört min allra sista helg på Maxi. Jag jobbar till 9 maj men inga fler helger efter denna. Vill ni veta hur underbart det känns? Helt obeskrivligt. Helgen om två veckor har jag tagit ledigt, både för att jag vet att jag kommer tappa energi med tiden och för att förhoppningsvis få ihop en hel helg med Tommy. Det var inte igår då det vart fisketävlingar och jobbhelger om vartannat.

Veckan som kommer känns inrutad. Imorgon är det buggkurs. På tisdag ev fika med massa tjejer från jobbet, onsdag kvällsjobb. Sen antar jag att det blir torsdag vi åker till Sävar med syskonen. Fredag är det eventuellt dans, lördag fest/middag(?) med Johanna, Ida, Annika och gänget? och sen är den veckan också över.

10/04

Det har gått otroligt trögt med min förkylning. Men nu har jag inte ont i halsen längre och idag har rösten funkat fint sedan efter lunch (peppar peppar!). Jag har inte tränat på snart två veckor och ikväll hade jag verkligen velat åka, men det känns dumt och onödigt sålänge jag inte känner mig helt hundra.

Idag bestämdes det på jobbet att min sista arbetsdag blir fredag den 9 maj. Jag börjar alltså i Norum samma vecka som flytten drar igång. Blir minst sagt en spännande vecka! Och det har jag nog förresten inte ens talat om här i bloggen, att det är i Norum jag ska börja. Jag var dit i onsdags och hälsade på och jag ser verkligen fram emot ett nytt jobb. På Maxi däremot verkar de få det lite tufft att hitta en ersättare, så jag har lovat att ställa upp som jourhavande mentor via telefon.

Hade tänkt att jag skulle dra igång med flyttpackningen ikväll. Ska försöka rensa ordentligt så vi båda ryms i det kommande, gemensamma förrådet. Jag brukar vid varje flyttillfälle bli överraskad över hur mycket grejor jag sparat på, så nu tänkte jag ta och rensa ut så mycket jag kan.

08/04

Okej, gott folk! Jag är hemma från jobbet. Klockan är efter 21 så här kommer det... Jag har sagt upp mig. Inget datum är satt men jag har ett nytt jobb med nya utmaningar som väntar. Mitt nyårslöfte detta år var att jag skulle gå vidare och nu blir det så. Det känns hur bra som helst och redan imorgon ska jag träffa folket från den nya arbetsplatsen. Mina nya arbetstider blir måndag-fredag 7-16! Kan ni tänka er vilken skillnad! Helt underbart blir det. Visst är jag splittrad emellanåt, jag har ju ändå trivs bra på Maxi.. Men det är dax nu! Jag känner att jag tagit rätt beslut.

Tydligen var jag inte helt frisk igår när jag åkte iväg på buggen. Jag tappade nästan rösten och drog på mig hosta. Det känns något bättre men onödigt var det ju, är ju så trist att vara krasslig. Innan jobbet idag kikade vi runt i stan på möbler.. jisses, vad det kommer kosta att få till det perfekta hemmet. Men kul ska det bli! Är ganska exakt fem veckor till inflytt idag.

07/04

Idag är en bra dag :) Och ni kommer få veta varför, men inte förrän imorgonkväll när jag kommer hem från jobbet efter 21. Jag vill inte ha några gissningar i bloggen. Om ni anar nått så fråga mig personligen, så får jag själv berätta imorgon.

Allt rullade på fint på jobbet idag och till lunch gick vi på NK och satte i oss mat tills vi nästan fick rulla tillbaka! Ikväll har jag vart på del två av buggkursen och nu har jag inte tänkt göra mer än att duscha och gå isäng. Imorgon har vi sovmorgon båda två och sedan är det kvällsjobb som gäller.

Syskonfesten i helgen blev en höjdare och jag hoppas på fler sådana tillställningar i framtiden.

- - -

De utlovade bilderna från stugan i förra veckan:

 
    

05/04

Jag har varken förväntningar eller förhoppningar om resultatet på dagens högskoleprov. Ärligt talat är jag bara spyless och efter lunch fick jag aldrig tillbaka någon energi. Däremot har jag stora förhoppningar om att kvällens syskonfest blir det roligaste inslaget på länge! Jag ska bara duscha och byta om nu sen blir det att åka iväg och umgås med syskon och syskons syskon och alla dess respektive.

03/04

Jag blir så less att det inte går ladda upp bilder!!!

Det var tur att vi i tisdags bestämde oss för att åka till stugan. Att vädret var uruselt i Umeå betydde inte att det skulle vara det i stugan! Åtta pluggrader, klarblå himmel och en otroligt skön vårdag fick vi. (Och jättefina bilder jag inte kan dela med mig utav). Förutom att bara njuta av våren pimplades det en del och Tommy fick vinna. Ren tur, eller skicklighet.. jag vet inte. Hanna gav sig dock inte och pimplade tills hon uppnått samma antal fiskar, dock aningen mindre ;) Klockan var närmare halv åtta på kvällen innan hon gav sig och vi kunde åka hemöver. Vi åkte via Brån för ett kvällsfika.

Igår hade vi avslutning på den utbildning vi går på jobbet. Det känns skönt att den är över. Jag mådde inte särskilt bra under dagen och har idag vart hemma för att pigga på mig. Jag borde lärt mig vid det här laget att min kropp bara orkar till en viss gräns, men det är lätt att se dollartecken vid röda dagar. Jag hoppas tillfriskna fortast möjligt. För det första har jag har inte tid med det här. Och uttråkad blir jag, nått oerhört.

Jag återkommer med lite bilder när bloggen funkar bättre.

01/04

Så var april kommen. Och det märks ju, inte minst på vädret! Men när april är över kommer snart alla mina favoritmånader med sol och värme, så jag gillar det ändå :) Idag hade vi planerat att åka ut till stugan under eftermiddagen men jag vet inte riktigt hur det blir. Måste höra ihop med alla andra hur det känns!

Under helgen gjorde jag bort min tredje jobbarhelg på rad. Att få vara ledig idag känns så himla skönt. Jag hade tänkt träna på förmiddagen, men vaknade och avbokade passet för lite mera sömn istället. Nu har jag precis stigit upp och känner mig piggare än på länge. Det är nu bara en arbetsdag kvar denna vecka eftersom jag imorgon har utbildning och på fredag är ledig för begravning. Sen kommer helgen med högskoleprovet (som jag egentligen inte känner för att göra längre) och den efterlängtade syskonfesten! :)

Igår började jag min nya buggkurs. Jag tror att jag uppskattat min förmåga rätt bra. Jag hade inte klarat en högre kurs men hade nog känt mig uttråkad i kursen under. Ska bli riktigt kul med lite bugg på kvällarna!