30/08


Det är SÅÅ synd om Kompis! Jag mår verkligen dåligt över att se henne så ledsen. Och dessutom är Kisse bara otrevligt mot henne. Det tog inte ens en timme hemma så hade hon slickat och bitit i såret så det blödde. I raketfart fick jag åka och införskaffa en tratt och hon hatar den verkligen. Och hon hatar mig också.


Poor Kompis! (mobilfoto)

- - -

Jag hade verkligen en fullspäckad dag igår. Men jag tycker om sånt ibland! Hann bla med att fika med Lars och laga middag hemma hos Kärkkäinens. Båda mycket trevligt! Var på väg en sväng till Sävar, men där var det vatten på väg in i källaren så det kändes lugnast att stanna hemma. Det var sedan säsongsfinal i Baggböle igårkväll och det var nog en av de roligare danskvällarna som sommaren bjudit på! Buggen flöt nästan felfritt hela kvällen och det gav en liten kick!  Är lite sugen på en kurs i höst, men vi får se. Nu ska jag först försöka ladda inför Öviksmaran nästa helg. Vill tipsa alla om Dansbloggen som Svt har! Där finns alla videoklipp som filmats under sommaren.


Dansklar! (mobilfoto)

Idag har det vart en omtumlande dag. Inte bara för mig, eller egentligen inte alls för mig.. men jag blev ändå ledsen för en väns skull och så otroligt besviken på vuxna människor som beter sig helt oacceptabelt. Sen har lilla Kompis vart och steriliserat sig och jag känner mig så hemsk! Men hon återhämtar sig bra mycket bättre än Kisse gjorde och stygnen ser betydligt finare ut den här gången. Kisse däremot har förvandlats till bimbo och bara fräser och är otrevlig mot den stackars sjuklingen.

Var verkligen sugen på äta räkor ikväll men jag köpte ju inga så jag får nog vara utan. Kanske får bli imorgon. Däremot blir det nog en blåbärspaj, för det har jag längtat efter ända sedan bärplockningen! Ska ta och sköta om mina små flickor nu och sen får vi väl se vad som händer sedan!


28/08

Världens bästa pappa lagade min cykel idag! Och fraktade den sedan till stan också så jag kan använda den på torsdagmorgon när jag börjar tidigt. Hade tänkt bussa mig hit till T ikväll men en genomsnäll jobbarkompis skjutsade mig istället och det var ju guld värt när det både var skitväder och kolsvart ute. Har spelat lite betapet och sen lurade Hanna mig att skaffa en facebook, det var ju värdelöst att man inte kunde snoka hos folk! Det är ju hälften av nöjet med hela community-grejen ;) Men jag finns där nu även om det inte känns som jag blir långvarig.

Nu ska jag lägga mig i badet en stund, är alldeles frusen! LEDIG imorgon :)

- - -

Regnet bara öser ner! Och det kan ju vara mysigt så länge man får sitta inomhus i trevligt sällskap. Det gjorde jag igår hos Ida, tillsammans med henne och Annika. Lite fika, lite tv, massa surr..  :) När mullret och blixtarna aldrig slutade så valde jag att vänta tills T slutade för att få skjuts hem. Jag tycker inte alls om det här ovädret och speciellt inte när två av två cyklar är trasiga.. Gruvar mig lite för att behöva gå hem ikväll ifall ingen åt samma håll jobbar. Men det återstår ju att se!

Imorgon är jag ledig. Lars ringde igår och vi bestämde att fika imorgon kl 15, jag har nog inte träffat honom ordentligt på över ett halvår, så det ska bli trevligt! Hade gärna lagt mig på sängen en stund till, jag blir så slö av det här vädret.. men det är dax att ta tag i lunchlåda och fixa ihop lite saker då jag tänkte åka till Marieberg efter jobbet. Är det förresten någon som tänkt sig på Baggböle imorgon?

26/08

Helgen susade förbi med en väldig fart! Tyvärr känns det som att den gick alldeles alldeles för fort. Men tiden går ju fort när man har roligt! Som jag skrev i fredags hade jag en väldig beslutsångest om dansen i Gräsmyr, men kvällen blev mycket bra och än om jag valde att inte dansa så jättemycket så fick jag iaf bara bra danser. Eller, alla utom en. Efter dansen, som slutade kl 02 åkte jag vidare till Moliden där jag vart hela helgen. Lars-Erik var också där tom lördag. Sockertoppen och dansbebisen, Alva har blivit så stor och vi har busat och lekt hela helgen. På lördagen var det tjejtur på stan och jag hittade en fin höstjacka. Inte alls en sådan jag tänkt mig, men jag föll för den och kunde inte låta bli. Örjan & Lars-Erik åkte på Hanssons för att dansa på kvällen så vi passade på att mysa i tvsoffan med film och godis i mängder.. :) Idag, söndag, har vi bara haft en lugn förmiddag innan jag åkte hemöver igen. Bussfärden gick fort men jag och killen jag satt bredvid hade verkligen olika musiksmak. Han diggade, klappade händer och gungade i takt med sin musik.. och i min mp3 spelades mysiga danslåtar. Jag stängde av min mp3 och sov hela vägen istället.

   

Här hemma fick jag ett tokil och har sorterat papper, garantier, kvitton, fakturor och satt in i mina pärmar. Det är nog snart ett år sedan sist så det fanns en hög att ta tag i. Nu är det dax för lite mat, sen tror jag faktiskt energin räcker till att städa här i lägenheten lite grann.. kanske iaf. Imorgon kommer T hem och han har inte haft mottagning, eller batteri, sedan han åkte så det blir ett härligt återseende :)

24/08

Lönen har kommit! Äntligen! Sista veckan har jag verkligen levt på sista kronan.. Eller på Hannas sista kronor ;) Jag började iaf månaden med att inhandla blommor eftersom vi har två supererbjudanden på jobbet. Jag har inte fixat plats åt allihopa och inte krukor heller för den delen, men det ser ut att bli riktigt snyggt :) Hoppas pappa kan komma snart och fixa upp mina lackhyllor också så är allting snart färdigt.
(Bättre sent än aldrig..)

Följde familjen för att köpa en säng åt lillebror och kikade in på lite butiker i stan. Träffade en bekant jag jobbat med en gång för många år sedan. Berättade att jag sökt ett jobb där.. Hon var borta några minuter och vips var jag sedan välkommen in att prata med butikschefennågon dag framöver. Lite spännande minsann.

Tommy har åkt till fjällen och den tidigare självständiga Frida som starkt har klarat sig själv i så många månader fick en släng av sin tidigare personlighet igårkväll. Mina planer har verkligen svävat hela dagen och jag har gett otydliga besked till massor med folk. Men slutligen, för en timme sen ungefär, bestämde jag mig för att ringa upp Torbjörn. Jag tackade för erbjudandet om skjuts och följer med till Gräsmyr ikväll. Sedan ringde jag upp Tessan och ändrade mina planer, igen. Så från Gräsmyr åker jag såsom tidigare var planerat till Moliden. Där stannar jag sedan till söndag.

Det är dax att börja packa grejor, laga lite middag och göra mig klar för dans nu! Trevlig helg!

22/08

Jag hade en riktigt bra ledig dag igår. Skulle precis skriva att jag inte ägnade jobbet en tanke, men jag hade ljugit då eftersom jag pratade med dem tre gånger och ändå hade missat två samtal. Hursomhelst. Jag kikade på en lägenhet åt lillasyster som de kommer flytta in i den 1 oktober. Det bästa av allt är att den ligger max 3 minuters gångväg från mig :) På kvällen hade jag en riktigt skönt hemmakväll för mig själv

Idag fick jag konstaterat att det aldrig blir som man planerat. Allting var mer eller mindre rörigt under förmiddagen men det lättade eftersom och jag hade ordnat så jag skulle få gå hem tidigt(enligt schema) iaf. När klockan är 14.05 och jag precis är på väg kommer en försenad fiskleverans. Jag går igenom lådorna och när jag kommer till sista lådan fick jag hjärtslag! LEVANDE kräftor! Ett gallskrik så hela lagret stannade och iväg med kartongen blev min reaktion. Hade verkligen inte förväntat mig ett 60-tal levande små äckel däri. Var tvungen ringa säljaren och fråga om han hade tänkt ta livet av mig. Han bad om ursäkt men skrattade gott! Det resulterade iaf i att jag var tvungen stanna för att göra lag och sedan koka de stackars liven. När jag sedan äntligen var på väg hem, ungefär två timmar senare har min mormorscykel punktering! Här kunde mitt humör ha brustit, men jag är på riktigt bra humör idag. Jag övervägde ett tag att cykla hem pärlan i befintligt skick men ringde min far som tyckte jag skulle lämna den tills han kunde hämta hem den. Så det var bara att knalla hem, gående istället.

   

Gick förbi tvättstugan och fick en tvättid. Tackochlov. Jag som ska till Moliden i helgen var verkligen i behov! Ska bli så kul att komma ned dit och umgås med dem och L-E som också kommer dit och stannar tom lördag. Middagen är snart sänkt nu och jag ska sedan duscha och börja göra mig klar för kvällens dans i Baggböle! Det känns riktigt roligt att komma iväg faktiskt :)

Förresten, så har Annika har lagt upp bilderna från kräftfesten :) Se här!

20/08

Jag är så less på mina katter idag! De höll mig vaken hela natten, vilket resulterade i att jag även höll T vaken. Och väckarklockan hörde jag aldrig men slog tydligen av den så imorse blev det försovning för oss båda. Ibland vill jag verkligen bara ha ett kattfritt liv! Men klarar jag skilja mig från flickorna?

Egentligen är jag inte på så dåligt humör som jag kanske verkar i stycket ovan. Det har vart en helt ok dag på jobbet och tanken på att äntligen vara ledig en dag känns helt otroligt skönt!

För övrigt var det en kanonbra kräftskiva hos Annika i lördags. En mycket lyckad kväll! Bilder kommer.

Vecka 34
(6-15)
Ti (Ledig) Se på lägenhet åt lillasyster. Tvätta.
On (6-14) Dans Baggböle
To (10-18)
Fr (6-15) Åka till Moliden
(Ledig) Moliden. Dans Hanssons?
(Ledig) Åka hem igen

17/08

Mina katter äter avocado! Ja, inte förvånar det mig kanske direkt. Men jag skulle inte alls ha bekymmer att få mina katter till vegetarianer.. de är förtjust i det mesta bland frukt och grönt. Och jag får äta allt mindre, tråkigt. Har precis vart iväg och handlat tillsammans med Lena, är nu hemma och ska slänga in varorna innan jag kilar över för lite film. Har verkligen inte fredag idag så jag hade inte ens funderat på någon aktivitet för kvällen, tur att vi var två. Imorgon är det jobb som gäller och på kvällen är det kräftskiva med Ida, Annika och Johanna med respektive. Det ska bli kul att umgås med de tjejerna igen och jag tror på en hellyckad kväll. Nu ska jag fortsätta jobba med min alldeles för hårda avocado och sedan ska jag kila vidare! Förresten, dansfolk.. Jag fick ledigt nästa onsdag, så nu ska jag ta vara på de två sista sommardanserna :) Trevlig helg!

15/07

Idag har jag tillbringat hela eftermiddagen i Brån. David är en bestämd ung man, men go å glad och fylld av energi! Vi har busat och lekt hela dagen och när sedan en film skulle ses somnade åtminstone jag, utslagen i soffan. Ett par liter hallon plockade vi som jag naturligtvis glömde kvar. Sen har vi spelat boll, läst böcker, gungat och myst med lillebror, som nu fått namnet Adam. Han är söt som socker. Så liten och SÅ fin!

Nu ska jag lägga mig i soffan i väntan på att vi ska åka över till mig! Godnatt på er.

14/07

Jag har verkligen en svacka vad gäller jobb. Det finns alldeles för lite energi för att jag ska kunna prestera vad jag i övrigt tycker att jag iaf brukar göra. Vet att det kommer gå över och egentligen trivs jag ju fint med alla er som är där och som jobbar runt om mig! Men visst, jag funderar ibland på vad som är tänkt i framtiden? Jag hade inte i planerna att vara fiskbrutta hela livet men är heller inte alls sugen på några studier.

Sitter hemma hos Tommy och väntar på att han ska sluta nu. Har tänkt bada lite och kanske se en film eller någonting innan han kommer hem. Imorgon ska jag åka till Helena och umgås med henne och barnen på eftermiddagen. Det ska bli riktigt mysigt. Missar morgondagens dans också, men har tänkt försöka ta mig iväg nästa vecka (om jag får byta pass). Har försökt vila upp mina dansnerver de senaste veckorna. Nu känns det som att det är dags snart igen och till veckan spelar väl Blender? Baggböles näst sista? Sen om bara några veckor är det dax för höstens första mara! :)


12/08

I helgen har vi vart nere i Torrvattnet i Tommys stuga. Vi åkte iväg direkt efter jobbet i fredags och det kändes verkligen skönt att få komma iväg ett par dagar. Det blir en annan sorts ledighet att få vara borta och bara stanna av och det finns inte direkt möjlighet till särskilt mycket annat där i stugan heller ;) På fredagkväll blev det en kort fisketur på spegelblankt vatten och på lördagen sen plockade vi blåbär tillsammans med hans far. En sisådär 7-8 liter kom vi över och jag har precis rensat fingrarna blåa! Ändå har jag en hink kvar tills imorgon. På lördagkväll sen åkte vi efter alla de skogsvägar som fanns i Ångermanlands inland. Väl hemma igen efter några timmar så grillade vi korv i den öppna spisen och sen efter mycket eldning var det dax för bad. 50% av oss bangade och det var naturligtvis jag. Idag har det snickrats och haft sig på gården medan jag legat inne med en kortlek och en radio. Vi åt lite middag i Bredbyn innan vi gav oss iväg uppöver efter en alternativ väg. Vi stannade i Örsbäck och fikade eftersom Maria fyller år till helgen.

   

Nu i veckan ser det rätt lugnt ut. Jag börjar tidigt imorgon och ska snart försöka ta mig isäng. Tror jag bokat tvättid imorgonkväll så jag har min eftermiddag planerad! Lillebror ska sova här och kanske hinna med att formatera om min dator. Jag själv tänkte nog befinna mig på Marieberg istället. På tisdag jobbar jag kväll och på onsdag ska jag ut till Brån och leka med David, hjälpa Helena och träffa lilleman. Längre har jag inte hunnit i planeringen.. eller, till helgen blir det kräftskiva :)

09/08

Jag fick en ny läkartid idag och de tog även nya prover. Enligt dem har infektionen läkt och jag kan därmed sluta med pencilinkuren nu. Däremot det onda baki ryggen är sviter av infektionen och jag skulle "ge det några veckor"... :/ Det är skönt att veta att man är frisk igen, men samtidigt lite frustrerande då det fortfarande är ont. Har även vart i kontakt med försäkringsbolaget om min cykel. Det är en väldig massa saker de ska ha reda på och det känns faktiskt drygt att dra igång med det. Jag var upp i förrådet idag och hämtade min mormors väldigt gammal Husqvarna-cykel! Ska ut och se om den går cykla på. Ikväll blir det bara lugnt, ska se till att packa lite så vi kan ge oss iväg mot Övik imorgon när vi slutat jobba. Känns skönt att komma iväg några dagar och helgens projekt är för mig ett par liter blåbär.


08/08

Igår fick jag träffa en alldeles färsk liten kille! Davids lillebror. Dom påstår att han var en liten brottare men jag tycker han var liten ändå. Och så söt! Jag skulle kunna se på de små i evigheter! Efter en kort visit på BB åkte jag och Annica på Nolia. Där fanns egentligen väldigt lite som föll mig i smaken, sådana ställen är för stora för att jag egentligen skall engagera mig tillräckligt. Jag köpte mig en rosa, mysig prinsesskudde och lite nybakt bröd. Thats it. Åkte sedan till T och somnade på soffan, vaknade till och konstaterade att det var "lite stressigt i drömmen" ;). På kvällen åkte vi bil och såg för mig nya byar och lite natur.

Har idag fått tag i min cykel. Den som någon med för lite att göra, under helgen kastade ned på spåret bakom Maxi. Den var inte hel och jag fick inte med den hem så pappa måste hjälpa mig med en del fix! Åkte hem tidigare från jobbet idag, mår bättre igen men halvskumt. Tror det är av pencilinet jag äter. Det är ju dans ikväll och jag vill ju faktiskt åka. Men jag måste väl känna efter hur jag mår först och kanske inse mina begränsningar när njurarna fortfarande gör lite ont.

Min lillasyster har nu fått jobb här uppe och kommer hem igen om en månad! Det känns så skönt att få hem henne :) Nu håller vi bara tummarna att Jonas får något jobb snart och att det löser sig med lägenhet!

06/08

52137-98

Idag vid 14-tiden föddes Davids lillebror! En pojke på 4200g och 50 cm :)

05/08

Det här blir en helg till historien, för något liknande blir det nog aldrig att göra om. Trots det är jag mer än nöjd med helgen och har verkligen haft roligt! :) Det börjades i fredags efter jobbet. Jag, Nisse och Tommy grillade här hos mig och tog sedan bussen ned på (Rix-FM) Citykalaset. Där vimmlade det av folk och massor av kända ansikten! Jag anlände hem med sista nattbussen strax före tre, vilket innebar ungefär 2½ timmes sömn innan jobbet. Tio timmar arbete efter det vilket kändes. Sedan raka spåret hem. Förresten så ligger min cykel på järnvägen vid Maxi och jag kommer inte åt den pga av taggtråden. Det kom lite folk hit sen och det blev en andra dag på Citykalaset igår. Det fanns inte riktigt lika gott om känt folk men vi strosade på och besökte även Invito en sväng innan hemfärd. Vi var hemma vid ett denna natten och det var nog tur. 3½ timmes sömn och på det åtta timmar arbete idag. Sammanfattning: 6 timmars sömn på två dygn! Jag är knäckt idag! Däremot har vi haft skitkul på jobbet. Flamsigt och tramsigt, men roligt. Nu har jag fått sova några timmar efter jobbet och vart iväg på Frasses och ätit middag med Annica. Men inte blir det mycket mer aktivitet idag, jag tänker knyta mig strax!

I veckan är det Nolia och jag vill verkligen åka. Vet bara inte riktigt när jag ska hinna med det. Imorgon efter jobbet ska jag röja. Jag har hela min garderob på golvet efter mina klädvalsbekymmer och sen är det tvättid som gäller. På tisdag ska jag ut till Brån och leka med David och dessutom väntas sommarvärme på just tisdag när jag är ledig! Onsdag vill jag nog dansa på kvällen så förhoppningsvis kan jag byta pass med Magdalena! Sen hoppas jag att lillebror till David tänker titta ut i veckan så vi får träffa honom snart :) Helgen är hittills, vad jag vet, oplanerad.

Nu är det dax att knoppa! Natti natt

02/08

Idag fyller mormor år och jag har faktiskt glömt att ringa. Jag brukar sällan glömma sånt, men får komma ihåg att göra det imorgon istället! Och veterinären är för övrigt omöjlig att få tag i. Idag så tog jag mig faktiskt iväg till en läkare efter jobbet och det var som alla försökt säga mig, en urinvägsinfektion som klättrat mot njurarna. Jag har aldrig haft det tidigare men har heller inte haft andra symptom än ont i ryggen. Men nu har jag iaf fått pencilin och ska snart bli kvitt det onda. Kanske kan jag snart röra mig mer graciöst än ett kylskåp igen! Ikväll är mitt humör mycket bättre. Jag förstår inte vad som tog åt mig igår! Ikväll hade jag önskat att hitta på något men somnade i soffan när tvn inte visade ett smack av intresse. Och nu är det kanske lite för sent att dra igång nånting, så jag återvänder nog till soffan.. Citykalaset imorgon!

01/08

Jag har haft en jättebra ledig dag idag. Fick en lång sovmorgon hos T utan katter som jamade och bökade och sen hittade jag nästan allt jag tänkt på stan. Vi åt pizza innan Tommy sedan åkte mot Övik. Hela dagen har vart bra men ikväll har det bara brustit.. Totalt! Har spacklat på nytt smink, familyn kommer snart på besök. Hanna är också på väg. Jag har ont baki ryggen och troligen har jag urinvägsinfektion som kanske nått njurarna pga av min nonchalans. Jag är allmänt kvinnlig och grinig och känner mig som världens mesigaste människa! Men det är en sån kväll idag och det måste få vara det. Det går ju över.