30/04

Sköna maj välkommen..
Äntligen slut på april, helt otroligt vad det månaden försvann fort! Nu är det maj och på fredag är det semester en vecka. Wiie! Helt otroligt skönt det känns. Sen är det bara två månader till sommarens ledighet, funderar just vad man skulle ta sig till då?

Jobbade första dagen idag, efter bara två timmar ville jag gå hem! Det känns verkligen när man legat i sängen en hel vecka. Ingen kondis, ingen styrka, ingenting..! Jag stannade kvar till stängning (20.00) och sen åkte vi vidare till Sävar för att titta på brasan. Jag tycker om traditioner! Men jag insåg att jag inte känner ens en femtedel av alla som verkar bo i Sävar nu, helt sjukt egentligen!

Åkte hem lite tidigare så jag hinner sova några timmar. Är stenhård med tillfiskningen. Vill verkligen vara helt kry innan helgen. Just nu har min aktt just upptäckt mina maränger. Hon tyckte tydligen också att de var goda? Jadu, hon är inte klok! Men allt kan hon ju inte äta.

Magnus var lika bra som alltid, men nog kändes det annorlunda och det gjorde mig lite ledsen. Men jag fick min autograf och några bilder och jag fick se honom. Det gjorde mig lycklig! Nu inväntar jag bara turnén.

Dax att avsluta här och inta ryggläget!
Frida

28/04

Åh, jag är helt lyrisk idag! Magnus kommer till stan. Idag! 17.15 i Kungspassagen. Skivsignering på nya skivan som tar form efter ett par varv. Jag har inte sett honom på såå länge. Vem ska följa mig? Jag måste dit. Men någon som förstår mig måste följa med!

Jag är helt klart på bättringsvägen och därför åkte jag inte på vårdcentralen idag. Jag har själv bestämt att jag börjar jobba från söndag. Ska bara ringa och meddela det på jobbet lite senare. Jag smittar inte från och med nu och äntligen får jag träffa lite folk! Malin och lille Marcus skulle komma förbi en sväng efter lunch. Och imorgon ska jag träffa hela min stora familj i Sävar. Det var senast i jul vi var allesammans. Synd att Hanna inte är med, min lilla Stockholmska med dyra kläder och numera en cab ;) Kommer ned snart så mitt blonda rufs får yra i vädret. Kanske i juni om jag bara har pengar och tid.

En vecka nu, och inte stannar jag hemma heller! Cypern here we come!
Frida

27/04

Jag har blivit dålig i magen av pencilinet, men det känns redan bättre i halsen! Hostan har gått över till slemhosta istället för rethosta. Jag känner mig på bättringsvägen men fortfarande väldigt vek och trött. Får se vad läkaren säger imorgon, hoppas få komma till samma som i onsdags.

Idag har jag försökt göra lite saker, men de resulterar fort i trötthet, jag har ingen direkt ork. Har iaf vikt bort tvätten och diskat så nu kanske min älskling blir glad när han kommer hem. Hoppas han kommer snart!

Blev lite besviken på Magnus skiva måste jag säga, den blir visserligen bättre och bättre efter några varv men de är konstigt att min Magnus helt bytt genré. För låtarna är verkligen inte som förr. Men, de är bra ändå. Det är ju Magnus och taget om honom släpper jag inte! :)

Ikväll ska Lars vara hemma och det ser jag fram emot, han har mest vart ute och flängt hela tiden jag vart hemma så jag har vart ytterst uttråkad. Imorgon hoppas jag att jag kan åka på middagen som är inplanerad. Jag tror jag är smittfri från imorgon, iaf från streptokockerna. Nåja, den som lever får se.. Får invänta läkarens besked hur jag ska göra med allt. Ibland hoppas jag på sjukskrivning medan ibland att han ska friskförklara mig snarast möjligt!

Well, datorn gör mig också trött..
Frida

26/04

Mer än halva april har gått, lillebror fyller 15 idag! Kan inte förstå att tiden ska gå så fort. Dom säger ju att tiden går fortare med åren, men inte trodde jag att jag var så gammal redan?

Jag har kanske fått världens värsta besked idag! Jag har både virus och streptokocker. Jag har fått pencilin men troligtvis kommer de inte göra så stor nytta vilket innebär att det är bara att vänta ut min sjuka. Doktorn (världens gulligaste karl!) trodde att jag kanske inte hinner återhämta mig innan avresa och detta innebär då att vi måste stanna hemma. Jag har inte gjort nått annat än gråtit sedan jag kom hem! Hur kan detta hända? Så här sjuk har jag inte vart på evigheter. Varför just nu? På fredag ska jag tillbaka för att få läkarintyg och skjukskrivning. Håll alla tummar att jag känner mig kry i helgen! Jag måste få åka.

Har fått Magnus nya skiva i brevlådan idag. Ska lyssna på den och spela lite Betapet, det är väl det enda jag kan roa mig med. Är så fantastiskt uttråkad av att vara hemma och inte vill någon umgås med en när man har streptokocker heller.. Fuck!

Frida

25/04

Löning! Åh, så underbart!

Tiden bara går och här hemma sitter jag och väntar på herr tillfriskning. Han verkar inte komma hit så idag har jag bestämt mig för att gå ut och leta efter honom. Apoteket kanske vet var han finns?

Det blir allt färre dagar till resan och jag som skulle fixa massa denna vecka. Nu finns inte tid att vänta längre. Idag tänkte jag hosta på en frisör. Jag blir galen av att gå av och an hemma, och ut i friska vårluften måste jag om än bara för en stund iaf.

Känns inte klockrent att fara ut när man är hemma från jobbet, men jag måste UT! Frisör och Apotek sen är jag åter. Imorgon är sista dagen för sjukdom, det är bestämt sedan länge!

På torsdag ska jag bränna lite pengar.
Frida

24/04

Jag är så less, less, less, less.... less less less! :/ Suck. Jag trodde det skulle gå över på några dagar, men nejdå. Har feber igen. Jag ska vara hemma tisdag & onsdag också, men efter det måste jag ta mig tillbaka. Så om någon vänlig själ vill roa mig när jag inte sover? Bra!

Mamma har tänkt att jag ska klippa mig. Ser jag så hemsk ut? Well, tänkte fixa en tid i slutet av veckan. Sen måste jag hitta ett par sommarskor, en keps och köpa bikinin om den finns kvar. Växla pengar, köpa solkräm. Nu börjar det ju vara nära! :) Ska bli så skönt med en hel vecka med bara mig och Lars i fokus. Och nu har det löst sig med kissen också. Marie ska bo här den veckan, och det känns jättebra för oss! Då slipper kissen flytta och någon ser över hemmet åt oss dagligen. Plockar bort post, vattnar blommor, äter upp mat med korta datum å sånt :)

Nu har vi helt gett upp flyttandet! Så nu vet ni.. vi förblir stadsbor. Lars vill verkligen inte flytta en gång till och tja, jag kan inte direkt tvinga honom ;) Jag ska nog överleva, det är ju rätt "fränt" att bo i city som Lars säger.

Jag hade tänkt städa idag, men energin räcker verkligen inte dit. Jag har hängt den tvätt älsklingen tvättade innan han åkte, men det var nog det enda jag orkade med för idag. Hallå? Energi? Kom hit! Jag känner inte igen mig själv.

Hagamannen har erkänt och sitter bakom lås och bom! Tack. Kanske kan man inte för det direkt känna sig lättad, men skönt ändå.

Igårkväll, en motorcykelolycka med dödlig utgång. Typ första vårdagen. Skippa mc-kortet, snälla! Förra sommaren miste jag en bekant. Sedan dess kommer jag aldrig vara positiv till motorcyklar. Lite sidospår, men.

Ska pula i mig lite av all medicin jag har hemma nu!
Frida

Är ni färre och färre som läser här mån tro?

23/04

Imorse när jag vaknade kände jag mig verkligen invalid. Hade ont i hela kroppen. Nacken, ryggen, kändes som benen inte ens bar mig. Nu är jag uppe, försöker verkligen hålla mig vaken idag! Igår blev det ju bara tre timmar vaken tid. Ska dock vara hemma imorgon med, hoppas att jag till tisdag känner mig med på noterna igen.

Det är bara sju arbetsdagar innan vi åker. 11 dagar tills vi åker till Stockholm och 12 tills planet lyfter oss! Jag förstår om det blir tjatigt! :P Men jag längtar ihjäl mig, speciellt efter det jag sett hur Ida såg ut efter en vecka på Gran Canaria.

Det blir inte direkt stora projekt när man är hemma. Kanske är det inte heller tänkt när man är sjuk! Idag har jag svettats som en gris och jag hoppas det beror på att febern sjunker.

Nu ska jag ta mig ett ytterligare game på betapet med Ida & Johanna, tur jag har dem som ger mig lite sällskap, om än över nätet bara.

Hanna, jag saknar dig! Hör ju ingenting av dig :/ Ses vi på Arlanda?
Frida

22/04

Det är inte alltid värt att jobba som en toka! Idag är jag hemma, morgondagens ledighet fick kroppen att börja känna efter. Idag är rösten nästan på väg (jag låter som en karl!) och jag har ont över mellangärdet, typiskt som magkatarr men jag vet inte om det är det. Jag åkte iaf hem idag och det känns inte bra. Men, jag vill verkligen vila bort sjukan innan vi åker till Cypern. Tänka sig om man skulle bli sjuk där, så onödigt. Idag är det 13 dagar kvar, mindre än två veckor!

Igår fick jag träffa Universitetsbrudarna, det var mysigt. Jag brukar tänka ibland att det är häftigt att vi står varandra så nära fast jag ändå bara gick mer er ett sådant kort tag. Hursomhelst, ni är så mycket värda!

Jag ska strax återgå till sängen nu, vila bort allt det sjuka. Undrar hur jag ska göra imorgon? Det handlar ju om så mycket pengar :/
Frida

20/04

Jag klarade det igen! Passet avklarat :) Ledig imorgon! Känns så underbart. Tog iofs på mig nästa helg också, men de är också röda dagar så det känns helt ok ;) Längtar efter lönespecen nu.

Åker till Brån imorgon förmiddag. Ska bli kul att umgås med Helena och David i vårvädret. Kvällen hoppas jag få tillbringa med Ida (och Johanna?) om det passar dem. Lite dryck och hemmamys :)

Ikväll ska vi få träffa lille Oliver. Ska bli så mysigt så!
Frida

18/04

Sovmorgon idag! Väcktes av Maxi vid halv elva, men jag skulle lix upp så det gjorde ingenting. Börjar klockan 16 idag så om ungefär en timme går bussen. Hoppas jag slipper diverse lustiga typer denna resa, annars brukar jag aldrig slippa dem! Efter en bara fem timmars arbetsdag idag är det åter dax att titta på lägenhet ;) Det är sant *ler*

Morgonen har jag spenderat en hel del tid här. Lite betapet, lite allmänn surfning. Men jag har också gjort matlådor.. en supergod kycklinggryta, kanske på gränsen till hot.. men men ;) Nu börjar verkligen pengarna sina, sista veckan är alltid så. Jag måste komma på fötter med min ekonomi. Måste också sluta med godiset, är ju bara såå besatt. Känns som en bilring växer sig allt större runt magen :P Men vågen står fortfarande stilla iaf.

Nog med otroligt intressant fakta från idag ;)
Frida

17/04

Dag åtta av elva! Jag börjar vara nådigt less och inte nog med det är jag trött på sambon också :/ Suck. Dessutom är det städ och tvätt. Just nu vill jag bara gå i ide ett par dagar, vakna upp lagom till avresa och till en solig och glad värld. Låter som jag är i djup deprission (hur stavas det nudå?) men det är jag inte. Svackor kommer och går och som tur är kan vi inte vara arga på varandra så länge.

Imorgon är det sovmorgon, middag i Sävar på onsdag. Sandra och Samuel på torsdag och på fredag får jag träffa min söta systerson. Fullt upp!
Frida

14/04

Oj oj, dagarna springer iväg! Det är redan mitten av april. Nu kan tiden få stå stilla lite, eller när det regnat klart kan den få stanna! Underbart att snön tinar, men detta väder går en verkligen på nerverna. Slaskvintern borde verkligen skippas! Varje år.

Jobbar imorgon igen. Det är sjätte dagen av elva. Nu börjar nedräkningen iaf.

Endast tjugo dagar till avresa. Cypern väntar! De säger att maj är en riktigt fin period på Cypern och vi har valt att lita på det. Idag i Ayia Napa är det 22 grader.. liite varmare får det dock gärna vara när vi kommer! Undrar hur mycket fickpengar man behöver? Matpengar? Vad ska vi göra där nere förutom sola och äta gott? Måste växla pengar! Titta igenom garderoben.. Nu börjar nästan resfebern sätta in.

Har valt ett tag att inte nämna lägenhetssökningen här, ni måste ju tro vi är galna! Senaste veckan har vi iaf blivit etta på fem styckna! Haha, det är ju många. De som det just nu pendlar mellan är en trea på Marieberg och en trea på Tomtebo. Tomtebo har vi inte sett ännu. De är rätt lika varandra. Bottenplan, uteplats.. 5900:-/mån. Innan onsdag nästa vecka måste vi bestämma vilken eller om vi vill ha någon av dem.

Påskmiddag i Sävar idag, påskmiddag i Sävar imorgon. Middag hos Micke på måndag.. födelsedagsmiddag i Sävar på onsdag ;)
Godnatt! /Frida

10/04

Påskveckan och dess handel har dragit igång med allt vad det innebär! Jag ville bara gråta och gå hem i morse, men faktum är att det ordnade sig rätt fint till slut. Fyra timmar extra idag och fyra imorgon blir det. Det blir alldeles utmärkt till sommarkassan.

Hälsade på i Kramfors på söndagen. Oj, vilken fantastiskt söt dotter de fått! Liiten liiten, men massor med hår! Tycker det är så synd att de flyttat så långt bort :/ Tur att de kommer upp snart och i sommar också!

Hanna har kommit hem. Kärt återseende! Hon har fått nytt jobb i Stockholm. Jag som emellanåt hoppats att hon skulle komma hem .. Men jag ÄR glad för hennes skull. Det är klart!

Ida -Ha det så skönt i utlandet!
Linnea -Grattis till lappen.

En sväng Betapet nu när Lars duschar..
Frida

08/04

Igår följde jag med Albin, några kompisar till honom, Angelinn och Simon ut på dans. Min älskade sambo gav mig 200:- att ha roligt för. Jag började gråta, blev så glad :) Dansen var bra, men efter fikat tappade jag lite sting så jag och Simon gick hem och åt kräm och väntade på den drös människor som fått bogsera Lars bil halva kvällen. Nu står den.. ny bil? Jag klagar inte isf.

Det är dax för Marcus dop idag, det ska bli trevligt! Har lite klädångest, men det har man ju alltid. Jag ska nog hitta något. Jag vet inte hur fin man bör vara?! Ikväll är det kalas för Erik som fyller år. Det lät som det skulle bli lite bowling och sedan fika.

Lägenheten vi tittade på är jättefin! Har ju sett sådana förut och denna är inget undantag. Vi är i valet och kvalet om vi ska vara med på budgivningen. Jag hoppas det! Månadskostnaden blir rätt hög, men jag betalar hellre för att bo fint än mindre för att otrivas redan till en början. Vi ska väl fundera helgen ut, räkna och sånt sen får vi meddela till mäklaren på måndag! Affären ska eventuellt vara klar till påsk.

Imorgon åker vi söderut för att hälsa på Marcus & Catrine! Och tursamt nog gick bilen sönder så vi får köra golf! :) Ska bli kul att träffa dem och lillan och se hur de har det. Men också att få komma från stan över en dag. Se något annat en stund. På kvällen sedan kommer min kära syster hem! Jag längtar efter henne! :/ Synd att jag inte har en enda ledig dag när hon är hemma. Från måndag har jag elva dagar på rad igen.. fyra röda dock, så det blir väl rätt hyfsade pengar iaf.

26 dagar till utlandet! Hjälp, nu kommer snart resfebern :P
Frida

05/04

Häromdagen när jag var ensam hemma och ugglade vid datorn visa Hanna mig http://www.betapet.com/ Alfapet på internet. Nu kan jag inte släppa det! Det är verkligen bra tidsfördriv, riktig hjärngympa och roligt på samma gång :) Testa! Jag har fortfarande aldrig vunnit en enda match, men det är kul ändå. Utmana mig?

Imorgon ska vi se lägenheten, bostadsrätten alltså. Det ska bli spännande! Jag hoppas de andra paret backar ur och att vi får den relativt billigt ;) Det skulle vara guld!

Ännu en bebis föds till kompiskretsen år 2006. I oktober. Snacka om Babyboom! Ska få se lilla Wilma på söndag och troligtvis Oliver till veckan. Ska bli mysigt!

Nu ska jag duscha, prova kläderna som kommit från H&M och se OC! Jag har fått skatteåterbäringen och deklarerat så om jag har tur får jag tillbaka hela 4600:- innan midsommar. Underbart!

So long,
Frida

03/04

Ibland tänker jag att jag borde lämna er i fred någon dag, men å andra sidan älskar jag att lämna en rapport i bloggen varje dag så då vänder jag på det och tänker.. om ni inte tycker om att läsa det som skrevs skulle ni antagligen inte återkomma. Så jag fortsätter i samma stil!

Idag var en helt vanlig dag på jobbet. Dödligt trött klockan 4.48 på måndagsmorgon. Man känner sig överstressad för att hinna med allt och för att det inte ska se ut som man ligger på latsidan. Äntligen klar, "skulle du kunna stanna ett tag till?" Det är skönt att göra övertid och kunna ställa upp, men idag kände jag verkligen för att få åka hem. Vi har tvättid och det är inte alldeles enkelt att bara få en ny när som helst. Sitter nu här hemma och njuter av en timmes ledigt innan det är dax att gå ned till den där förbaskade tvättstugan. Jag hatar den! Tvättstugan är ett av kraven jag kollar på i en ny lägenhet.. och vips kom jag in på det ämnet igen.

Vi tackade nej till den lilla jättemysiga lägenheten! Det känns tråkigt, för jag hade nog verkligen trivts i den. Vi har nu två nya objekt. Etta kommer en bostadsrätt som vi ska på visning på inom kort, troligen i denna vecka. På andra plats kommer en hyresrätt via Stena fastigheter. Tja helst skulle jag ju se att vi fick bostadsrätten, men vi har än bara pratat över telefon med mäklaren så vi får väl se vart det landar.

I veckan är det en del inbokat! Jag älskar sånt. Ikväll ska vi på fika hos Mattias, han fyllde år igår. Torsdag ska vi på middag i Sävar, Lars lillebror fyller år. Lördag är det dop för lille Marcus och söndag planerar vi eventuellt att åka ned till Catrine & Marcus för att få se hur dom fått det där nere och självklart titta på deras underverk Wilma. Jag hoppas det passar för dem också!

Väntar på deklarationen nu, så man får veta hur mycket man får tillbaka i skatt! Det brukar alltid vara lika roligt :) Eftersom jag drar extra skatt varje månad brukar det alltid vara en rätt positiv siffra iaf. Sen väntar jag på en katalog från Ellos, har hört att de har fina bikinisar i år.. och jag väntar också på en beställning från H&M :) Två kjolar och ett linne för utlandet.

Exakt en månad idag. Den 4/5 åker vi till Stockholm!
Frida

02/04

Jo, vi skulle ju se lägenheten idag klockan 11. Tur att vi båda är sådana som vill vara i tid! Bilen startar såklart inte men i sista stund får vi tag på Lars kusin som vänligt skjutsade oss. Efter titten fick vi bjuda igen med frukost, ingen av oss hade ju ätit. Och lägenheten då. Jättemysig! Verkligen. Men det finns alltid nackdelar. Den enda i detta fallet var sovrummet :/ Vi rymde inte ens sängborden bredvid vår stora säng. Annars var allting perfekt! Men vi tackar nej och söker vidare, vi får ju ändå bo här över sommaren så då är det ju ingen panik.

Ikväll ska vi bjuda Lars mor och familj på middag. Det blir fisk, Pangasiusfilé. Jag tror det kommer bli riktigt bra! Kanske har de med sig Simba (hundvalpen). Skulle vara spännande att se hur kisse reagerade, men samtidigt kanske man inte ska leka med ödet :P Tja, i värsta fall får väl kisse stängas inne en stund. Lille Simba har ju inte vart ensam så mycket.

Hanna -Jag får inte tag på dig! :( Jag vill ju höra hur det är och sånt.

Ska fortsätta med förberedelserna,
Frida

01/04

April april din dumma sill.. Nä, jag ska inte lura nån. Jag åker dit på det mesta så jag tänkte hålla mig lugn så kanske jag slipper bli lurad!

Jag orkade inte göra någonting igår. Jag stannade hemma och bakade och tänkte göra några fler sorter idag! Hoppas verkligen det är en hel frys på Tomtebo, då ska jag baka massor :) Och ett badkar. Det vore guld!

Lars fick köra skoter utan mig idag, jag ville sova och sov enda tills halv tolv. Haha, det har jag inte gjort sen jag bodde i Sävar. Men skönt var det! Och en sovmorgon till imorgon. Dessutom ledig helg nästa helg!

Nu ska jag strax fixa lite här hemma, pappa och Daniel kommer snart de ska hämta mamma när hon vart hos tanläkaren! Bäst att bädda och diska undan ;) Blir middag hos Micke ikväll, sen ska Lars på fest och jag ska på bio med mamma, pappa och lillebror. Det ska bli mysigt. Synd att Hanna inte är hemma, jag saknar henne så mycket! Så mycket, verkligen! Hon kommer dock hem v. 15 och jag längtar så! Tänk om du bodde här igen, gumman.

Längtar till lägenhetskikningen imorgon! Klockan 11.00 :) Hoppas det är precis vad vi söker. Men vi har ju mycket krav, konstiga krav, hehe. Fast å andra sidan är den riktigt riktigt billig i hyra så vi kanske kan tänka oss bo där iaf :) Bredbad ingår i summan 4711.. här betalar vi idag 5395 plus bredband ca 350:- /mån. Det är ju massa pengar att göra annat för :)

Ska ringa Hanna & Catrine idag om jag bara kommer ihåg..
Frida

Vilken dag får man påskägg? Vi har bestämt att vi båda ska ge varandra, och det ska vara helhjärtat och engagerat :)