29/04

I helgen var det dax för Rotanmaran i Skelleftehamn. Jag åkte upp tillsammans med Tommy och två av hans kompisar. Den första kvällen spelade Blender och Zlips, två kanonband. Men jag måste ändå få tycka att Zlips nya reportear är betydligt sämre än tidigare och att Blenders reportear blivit lite tjatad trots att det tillkommit ett gäng nya låtar. Det spelade dock inte särskilt stor roll för jag hade en jättetrevlig kväll och träffade gott om trevligt och duktigt dansfolk. På vägen hem var det precis som vanligt, jag var slutkörd och somnade innan vi ens hunnit halvvägs. Solen var på väg upp innan vi var hemma och jag störtade isäng och somnade på tre röda.

Jag hann sova sisådär tre timmar innan jag vaknade av mig själv. Men jag somnade såklart om och tog igen mig att par timmar innan jag sedan bestämde mig för att åka ned på stan. Där provade jag lite kläder och köpte även en gardin till sovrummet. Kände mig faktiskt inte så peppad på ännu en danskväll under dagen igår och så brukar jag aldrig känna. Men jag var rätt mör sedan fredagen och min kropp var full av hemska hormoner. Som tur var åkte jag iväg och fick ännu en trevlig danskväll. Blender spelade denna kväll tillsammans med Shake och det bandet slåss om förstaplatsen på min topplistan nu. Jag dansade inte lika mycket denna kväll, men fick mer tid till att surra med folk som man annars inte träffar så mycket. Vi åkte hem en halvtimme innan slutet och denna natt var jag artig och kunde hålla mig vaken hela vägen hem.

Idag blev det frukost på NK, för det gapade väldigt tomt i mitt kylskåp. Linnea och Olle var i stan så vi fick trevligt sällskap. Handlade lite på Maxi och åkte sedan hem och sov ett par timmar. Diskat undan och ätit har jag också hunnit med och nu är det dax att jaga lite aktivitet för kvällen :) Imorgon är det 12-18 som gäller på jobbet och sen är jag ledig igen på tisdag.

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

27/04

Ibland tror jag att jag har ett sjätte sinne och det är otäckt. Igår gick jag och funderade på min gamla bils reg-nummer. Jag hade inte mer än kommit på det så dyker min gamla bil upp efter kanske tio sekunder! Och häromdagen tänkte jag att det vore kul att träffa en person som jag inte sett på många år.. och vem dyker upp på Maxi idag? Bara sådär.

Egentligen borde jag vara stressad nu. Och visst är jag lite stressad och prioriterar helt fel gör jag också. Har handlat, dammsugat och skriver nu blogg istället för att göra mig klar för kvällen! ;) Men jag är rätt säker på vad det blir för kläder ikväll så jag tror jag ska hinna! Sen är det bara en dusch och lite mat som saknas. För er som inte lagt det på minnet så är det dansmara i Skelleftehamn i helgen. (Och gissa om inte Barbados är i stan just i helgen!) Det är inte bestämt om det blir att åka båda kvällarna, det återstår att se. Min kropp är rätt mörbultad efter veckans laxannons, men visst vore det rätt kul med en hel mara :) Blir det inte så kan det tänkas att jag åker till Tessan imorgon.

Många skulle vara fega om de hade mod till det.

25/04

Jag satt uppe och klickade runt på Ikeas hemsida tills klockan närmade sig två inatt och imorse vaknade jag ändå före väckarklockan. Ivrig att ge mig iväg :) I ungefär, eller ganska exakt fem timmar gick vi inne på Ikea. (Och då bara på just Ikea!) Emellanåt höll vårt humör på ta slut, men restaurangen på mitten räddade oss och vi fick ny energi att förbruka på mera shopping. Dagen har vart jättekul och vi har synkat i samma sega takt varuhuset igenom. Jag kunde hålla min budget och det kändes jättebra! :) Har fått så mycket bra saker för pengarna idag! Visst saknas det fortfarande en del saker.. som ett köksbord tex. men jag kunde inte hitta något jag ville ha och då får det lika gärna vänta. Hemma i Umeå var vi igen strax efter 19 och efter det har min far och lillebror vart här och hjälpt till med lite allt möjligt. Bilderna här nere har usel kvalité, men de får duga tills vidare. Ska fixa bättre nån annan dag.

  

1. Köket. Nya stolar, lampa och persienn.
2. Vardagsrum. Ny tvbänk. I övrigt bara nygamla saker på plats!
3. Min nya fina duschvägg :)

Nu ska jag pyssla lite till innan det är dax att sova! Lite skräp ska bort, databordet ska tillbaka på rätt plats. Lite nytt porslin måste diskas och lite annat småfix finns säkert också att göra :)

Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta. 

24/04

Jag fick en jätteleverans idag. Drygt ett ton fisk trycktes in i kylen och jag har stått och packat om iaf hälften själv i eftermiddag. (Två pallar á två Frida höga). Min rygg kommer säkert känna av det imorgon men jag kände mig riktigt stark och det gick faktiskt bra :) Däremot luktar jag inte hallonbåtar efter en dusch av fiskgegg(heter det så?) Fick en hel del vettigt gjort iaf och det ordnade sig också med lönen så det känns bra.

Är egentligen rätt trött just nu, men jag kan inte riktigt gå isäng.. för imorgon ska jag & Annica på Ikea! :) Det ska bli så kul! Extra roligt blir det ju när man inte planerar utan kommer på något bara sådär. Allting klaffade sen och vi åker imorgon vid halv åtta. Jag ska strax sätta mig och klicka mig igenom deras hemsida så man har lite koll. Sen ska jag fixa med lite färdgott och skynda mig att sova lite också :)

- - -

Idag fick jag äntligen mitt lönebesked! Egentligen såg det rätt bra ut med tanke på att jag varit sjukskriven två veckor av fyra. Men det stämde inte denna månad heller och jag blir lite irriterad över det. Eller ganska mycket egentligen. Sitter nu och väntar på att de ska ringa upp mig så att det kan rättas till så fort som möjligt. Hade ju tänkt fixa klart lägenheten innan inflyttningsfesten och den närmar sig ju faktiskt.

Nåja..
Jag kunde sova rätt länge imorse och det kändes så himla skönt! Hörde inte ens telefonen när min lillasyster ringde. Just nu har jag en sån där drömperiod igen och emellanåt är det rätt underhållande :) Fast nätterna skulle nog bli mindre röriga utan dem! Solen skiner iaf idag och det är jättehärligt ute! Jag var faktiskt ut en sväng i t-shirt på förmiddagen. Bara för att.

Imorgon är jag ledig! Handla står rätt högt upp på listan ;) I övrigt tänkte jag göra som i helgen.. bara njuta av ledigheten. På torsdag sen fyller min lilla bror 16 år! Jag tycker inte alls att han är så gammal. Inte än. Jag ska iaf åka hem tillsammans med Örsbäckarna då och äta lite middag och umgås en stund. Sen är det fredag :)

Uppriktighet är inte att säga allt man tänker, utan att mena allt man säger.

23/04

Jag har haft en helt enorm helg :) Och jag har njutit varenda sekund av den! I fredags var det dans på Ersboda och jag hade visserligen en del bekymmer att hålla reda på mig själv och mina fötter, men det var en lyckad kväll. Och mer dans väntar till helgen :) I lördags strosade jag runt en stund på Strömpilen och tog det väldigt lugnt enda fram på eftermiddagen. Jag bjöds sedan på en jättegod middag med gott vin! På kvällen åkte vi till Annicas fest och umgicks en stund men stannade inte så länge. Igår var en lugn och skön dag fylld med fika, alfapetspelande, lite tv och en pizza. Jag vann självklart alfapetandet :) Två gånger! Vilken utklassning!

Idag har jag vart duktig och tvättat. Annica och Micke kom förbi och åt middag, det blev utsökt taco ;) Nu har jag tänkt söka mig ned bland soffkuddarna en stund och kanske ta ett bad också. Lönen kommer allt närmre, tackochlov.

Att förverkliga en ide är lika viktig som att komma på den.


20/04

Det finns inte ord att beskriva hur skönt det var att stämpla ut idag. Det kändes nästan lika bra som att gå på semester! Nästan alltså. Semester hade ju inte vart dumt. Men det är inte så jättelänge tills dess :)

Igår åkte jag och ett gäng annat folk ut till Micke i Brännland för att spela spel. Vi spelade kvinna mot man och utklassade karlarna helt och totalt :) Vi kom hem sent och jag är jättetrött efter en hel vecka med halvtaskigt med sovtimmar. Vissa kallar det stressymptom och visst är det mycket möjligt. Men nu är det helg! Efter jobbet idag åkte jag & Annica och solade och nu har jag precis vaknat upp efter en skön och välbehövlig nap i soffan. Nu är batterierna laddade för kvällens dans! Jag ska hoppa i duschen och rota igenom garderoben efter någonting användbart! Sen ska bara skorna knytas..

Många kloka ord sägs på skämt, ännu fler dumma ord sägs på allvar.


17/04

Sådär gott folk! Nu har modemet kommit och uppkopplingen funkar! Jag har fixat det alldeles själv :) Däremot står skrivbordet väldigt malplacerat för tillfället. Precis innanför dörrmattan. Men det får stå här tills vidare, tills jag ordnat längre kablar. Och det prioriteras inte med tanke på månadens ekonomi.

Idag har jag vart ledig. Jag var uppe vid sju för att tvätta och har sedan pysslat på med massor av saker. Städat och diskat. Torkat, dammsugat och vart på macken för att hämta ut modemet. Ätit glass och promenerat med Annica i solen. Köpt hennes tvbänk och fått den på plats. Satt upp en av två tavlor och fixat med blommorna. Nu ska jag bara lägga mig i soffan och klia katterna och sedan invänta på lite sällskap.

I helgen blir det äntligen dans igen och det känns jätteroligt! Dansskorna står inställda i garderoben nu och så långt brukar det aldrig vara mellan gångerna att de hinner komma dit ;) Om två veckor är det mara igen också.

Bilder från lägenheten kommer, men jag måste fixa en del saker till först!

Den som fått ut mest av livet är inte den som levt längst, utan den som levt var minut.

15/04

Det blev två timmars sömn inatt. Jag ska inte kalla mig svårövertalad men arbetskamraterna lyckades övertala mig igår och jag följde med dem på festen. Spontana fester är alltid lite extra roligt och kvällen blev jättelyckad! Träffade enormt mycket folk men tappade såklart bort sällskapet ett flertal gånger under kvällen. Det är som vanligt. Klarar mig oftast fint dagen efter och så även denna gång, men visst är jag helt klart sliten och seg idag. Ögonen stängs snart av sig själva. Känns lite tungt att åka till Sävar för middag ikväll, jag är så fruktansvärt trött. Men jag ser verkligen fram emot att träffa syskon och syskonbarnen och sen blir det skönt att slippa laga middag. Nu är det hög tid att stämpla in igen och försöka göra någonting av de sista 80 minuterna innan jag slipper helgarbete i tre härliga veckor! :)

Misslyckandena är de bästa lärdomarna i livet.

14/04

Jag överlevde olycksdagen utan minsta bekymmer! Den svepte smärtfritt förbi :) Nästan iaf. Arbetsdagen började två timmar senare än vanligt och gick snabbt. Även om jag inte hade hunnit med mycket när jag slutade så var det ju skönt att få åka hem och göra fredag. Min middag sedan var en katastrof! Jag törs inte ens berätta. Pratade sedan lite med Malin och vi fick äntligen en dag inplanerad. På kvällen sedan skulle jag hjälpa Annica städa ur sin tidigare lägenhet, men hon hade vart snabb och jag tajmade rätt bra tills dess hon redan var färdig ;) Sen gav vi oss in på att borra och skruva upp saker i hennes nya lägenhet vilket antagligen hade vart en upplevelse att se på. Klar blev vi iaf till slut och avrundade kvällen med en godispåse och en film i Sävar.

Tidig lördagmorgon nu och jag börjar om en kvart. Tänkte kila ned alldeles strax och ta tag i dagen. Det känns som en evighetsdag väntar! Ikväll sen ska jag vara duktig och ta tag i tvätt och annat småfix i lägenheten. Det kliar lite när det pratas fest men jag börjar tidigt och ska även vara pigg på en familjemiddag imorgonkväll. Så jag får nog vara hemma och klia på katterna istället.

Till en vän skall man komma bjuden i medgång och objuden i motgång.

12/04

Nu sitter jag hemma i Sävar och försöker mätta mitt surfingbehov. Msn funkar inte och det är ju ungefär det enda jag saknar. Anledningen till att jag åkte hit var inte bara för att få maten serverad utan också för att få surra med er en stund och att betala en räkning. Räkningen inser jag nu att jag har lyckats kasta, så det blev bara lite god mat.. Jag hade dock tänkt gå igenom mammas alla gardiner och krukor, lampor och annat innan jag vänder mot stan igen. Det kan ju alltid finnas någonting som jag kan plocka på mig hem :)

Jag trivs otroligt bra i lägenheten. Det går lite segt fram. Lådorna är visserligen redan uppackade men det saknas ju en del ändå. Det kan ju vara rätt skönt med lite projekt också. Jag och Annica planerar för Ikea-resa lagom till kommande lön. Grejen är bara att ingen kört släpvagn tidigare.. men hur svårt ska det behöva vara?

Till helgen jobbar jag min tredje helg i rad. Det känns lite tungt, men jag vet ju vad som väntar och det är bara roliga saker inplanerade de kommande tre, lediga helgerna. Nästa helg är det äntligen dax att få dansa och helgen efter det är det dansmara på Rotan fredag och lördag. Dessutom är det inplanerat lite fest också. Kanske kunde jag också få tid att hälsa på min lillasyster såsom jag tänkt så länge. Stockholm på våren ska ju vara fint sägs det.

Nu är det dax att ta tag i projektet.. att rota.

Hjälp andra, men när du gör det, glöm inte dig själv.


07/04

Tar mig en snabbtitt på jobbet. Jag var visserligen i Sävar igår, men han inte kika så mycket då. Farfar skulle fyllt 85 år igår så vi satte en blomma på graven, det är nästan hemskt vad tiden går fort. Efter en god middag och efterrätt såg vi lite film. Jag var alldeles söndergråten efteråt! Lustigt att sällskapet kan påverka en så mycket. Sist jag såg filmen grät jag knappt alls.

Min sjuka är tillbaka! Jag orkar inte. Detta känns verkligen skitjobbigt. Jag kanske inte har tagit det så lugnt som jag borde men jag har varken tid eller råd att vara sjuk mer! Till veckan har jag iaf två lediga dagar och det ser jag mycket fram emot. På måndag är det middag i Sävar med syskon och syskonbarn. Och mamma fyller år. Kanske får jag även se min lillasyster till veckan?

Well, idag lagar jag mat i köket. Jag ska ned och avsluta dagen nu! Kram på er!

04/04

Inflyttningsfesten närmar sig! :) I helgen har jag flyttat. Jag fick hjälp av min far och bror och jag kommer vara dem evigt tacksamma för det. Flytten har vart ganska tuff och skulle vart olidlig utan deras hjälp! Jag fick flytta in i sovrummet i den nya lägenheten redan på söndagkväll, jag gjorde mig hemmastadd där medan de gamla hyresgästerna städade ur resten av lägenheten. Jag somnade till en stund och när jag vaknade var de tydligen klar med städningen, för lamporna var släckta och jag var inlåst ;) På måndag hade jag tagit ledigt för att städa ur och besikta min gamla lägenhet. Jag var uppe strax efter halv fem och började med allt detta. Besiktningen gick bra och det är otroligt skönt att numera bara bo på ett ställe. Jag har redan kommit i ordning rätt bra! Visst saknas det en hel del saker och så, men i princip alla lådor är tömda och jag har mycket ideér om hur jag vill ha det. Det känns verkligen som jag har fått mig ett riktigt hem nu, ett hem där jag kommer att trivas :)

Idag har jag skaffat hemtelefon (fler vuxenpoäng!), eftersom jag kommer ha uppkoppling via telia. Det kommer dock inte funka förrän om 10-12 dagar så jag får roa mig ett tag till med annat. Kanske någon som vill komma förbi?

Den som gräver en grop åt andra, måste först ta mått på sig själv.