30/01

Jag har 16 grader(varmt?) i min lägenhet! Enligt mig är det på tok för kallt. Snälla Bostaden! Höj värmen!

Det finns en hel del bilder från Sundsvallsresan. Jag har för tillfället tillgång till ungefär hälften. Och nu strular det för mig med uppladdningen, men jag bjuder er iaf på ett par..
1. Linda busar i bilen.
2. På vårt hotellrum är det bäddat med två kuddar och ETT täcke! På sängen ligger denna lapp?
3. Linda och Magdalena innan mat och utgång.
4. Jag innan mat och utgång.
5. Försöket till en gruppbild blev ett fjasko, men vi rymdes iaf nästan allihopa ;) 

    

Idag har jag vart på stan med Hanna. Jag försökte hitta nya skor, fina skor att ha till vardags. Jag köpte häromdagen ett par vattentäta Everest och visst är väl de bra, men inte fina. Och dessutom gav de mig skavsår på båda hälsenorna idag! :/ Hoppas det hinner läka ihop innan fredag. Ikväll har jag vart hos Annika och satt in en ny hårförlängning. Det blev fint och jag är himla nöjd :) Imorgon är det jobb och sedan en massa förberedelser som gäller. Jag har inte så mycket tid på fredag innan vi åker så det blir att städa imorgon så att lillebror kan leva här i helgen. Sen ska det tvättas och packas! Hade också planerat att följa Hanna och kika på tapeter om jag hinner.

Nu hostar Kisse, så nu måste jag ta hand om henne!
So long..
   

29/01

I helgen åkte vi iväg på en riktig tjejhelg :) Vi bilade först ner på lördagsmorgon och anlände till Sundsvall lagom till lunch. Vi hade planerat somså att vi skulle shoppa under lördagen och gå på Ikea på söndagen. Men efter ett par timmar shopping slog det oss att Ikea hade öppet till 20 och vi (jag & Magdalena) som skulle åka buss hem kände att det skulle vara mycket smidigare att ta även Ikea på lördag. Annars skulle vi nog bli väldigt sena hem på söndagen. Vi kom i precis lagom tid till Birsta, folket var precis på väg hem till middag och vi kunde strosa runt i lugn och ro, trots lönehelg. Hade det bara funnits mer utrymme och bärhjälp hade vi säkert(garanterat) handlat mer men jag fick mycket för mina pengar och faktiskt mest nödvändiga saker. När vi kom tillbaka till hotellet gjorde vi oss klara för att gå ut och äta. Vi bestämde oss för Jops krog och var mycket nöjda med maten. Därefter var vi egentligen väldigt trötta hela bunten, men jag och Magdalena bestämde oss för att testa utelivet i Sundsvall. Det var ett jättefint ställe, men jag var faktiskt inte särskilt impad. Morgonen efter åt vi frukostbuffé med de andra som sedan begav sig iväg till Ikea för sin tur. Vi tog det lugnt ett par timmar och hoppade på bussen hemåt vid 12-tiden.

David fyllde igår 3 år så jag var där och åt tårta och lekte en stund. Maria och Alva var också där. Det är nästan galet vad tiden går fort, barnen är så stora redan. Tur att det finns syskonbarn i alla åldrar :) Idag har mamma vart här på förmiddagen och sen har jag jobbat ikväll. Imorgon är jag ledig och har tänkt ge mig ut på stan och kika lite! Sen ska jag till Annika och få hjälp med håret inför maran. Och efter det så ska jag till Angelinn. En fullspäckad dag minsann :)

24/01

Imorse när jag klev upp och tittade ut kändes det rätt surt. Årets snöstorm av blötsnö hade dragit in över Umeå och jag skulle gå till jobbet. Det fanns inte mycket mer att göra än att klä sig varmast möjligt och ge sig iväg. Cykelvägarna var naturligtvis oplogade som vanligt och under mössan såg jag inte mycket. Snön piskade i ansiktet och väl framme på jobbet satt sminket på kindbenen. Jag såg inte klok ut! Och dessutom var kläderna dyngblöta.. Även när jag skulle gå hem, sisådär åtta arbetstimmar senare.

Ikväll har jag inte gjort mer än tvättat och planerat lite för vår kommande Sundsvallshelg. Det finns ju hur mycket som helst som jag skulle kunna köpa med mig hem. Och tänk om jackan jag velat ha hela vintern finns där nere.. Shit alltså, jag kommer komma hem ruinerad :P

23/01

Sitter på jobbet och tar ut min sista rast. Idag på jobbet har allting strulat! Kylen är för liten, vi har för mycket grejor hemma, telefonen har ringt konstant..  Men just nu är det som bortblåst. Jag, Magdalena, Linda och Lindas kompis har precis bokat hotell i Sundsvall och ska åka iväg på en riktig tjejhelg till helgen. Ikea, shopping, utekväll i Sundsvall, hotell med hotellfrukost... Det kommer bli en riktig höjdare :)

Nu ska jag ned och städa ihop avdelningen så är det snart dax att åka hemöver igen!

- - -

Snart är det äntligen löning! Bara två dagar kvar. På fredag efter jobbet ska jag införskaffa mig en ny bäddmadrass till sängen och sen ska jag ge mig på jakt efter ett par nya skor. Eller egentligen skulle jag behöva två par. Jag har varit blöt om fötterna varenda dag denna vinter. Äger just nu bara tygskor och ett par stövlar som inte håller tätt längst sulorna. Ingen hit direkt.

Jag är fortfarande snorig och har lite småtät i öronen. Jag jobbar ju och är betydligt piggare, men nog vore det skönt att bli kvitt förkylningen och få åter lite energi snart.

Igår var jag ledig och följde mamma på en fullspäckad dag. Först handlade vi på Maxi och gav oss sedan iväg till mormor. Vi hämtade upp henne och åkte vidare till morfar för att hälsa på. Det är mysigt att se hur mycket de tycker om varandra. Hos morfar fikade vi och pratade ett par timmar innan det var dax att ge sig iväg igen. Vi lämnade mormor och åkte till Helena (via EM möbler). David fyller 3 år nästa helg så mamma skulle gratta honom. Han fick ett par längdskidor och åkte glatt runt med både skidor och stavar i köket :)

Om en halvtimme är det dax för mig att ge mig iväg till bussen. Jag jobbar kväll idag. Det känns helt okej, jag och Linda brukar ha trevligt på onsdagkvällarna. Har dock lite ångest att jag inte orkade pallra mig upp tidigare med tanke på det fina väder vi har idag. Riktigt vårväder, med sol och allt! Men det hinner jag ta igen en annan dag. Snart är ju våren här på riktigt!

20/01

I helgen har jag jobbat. På lördagmorgon vaknade jag med världens förkylning, det var som om all feber och sjukdom jag haft under veckan skulle ut. Det är ju visserligen skönt att det håller på släppa och vill ut men det har vart rätt tungt att jobba under helgen. Sinnen som smak, hörsel och lukt har varit mindre användbara. Men ikväll börjar det kännas bättre och nu tycker jag att det borde ge med sig snart.

Förutom att jobba i helgen har det varit väldigt lugnt. Jag har somnat både lördag och söndag i soffan när jag kommit hem men lite tvtittande och sånt har det blivit. Ikväll har Nisse vart här och ätit köttsoppa med klimp. Fastän det fanns fläskfilé blev jag obotligt sugen på soppa istället. Efter middagen så fick jag med dem ut och köra bil. Jag har nämligen kärat ner mig i ett hus (lugn, gott folk.. lugn!) så jag var sugen att se det i verkligheten. Det såg fint ut. Och drömma får man ju.. har jag hört.

Malin, har du tid att ses på tisdag?

17/01

Jag ska inte jobba imorgon heller. Jag är fortfarande hängig och vill inte riskera att falla tillbaka bara för att jag inte har tålamod att vila. Har vart grymt uttråkad idag men som tur var kom Hanna hit en timme ikväll och fördrev lite tid. Men nu har hon gått hem så nu väntar jag på att T ska komma hem från jobbet.

- - -

Jag är så SJUKT less på att vara hemma nu. Men ändå så osäker på om jag orkar med att jobba imorgon. Jag har fortfarande svåra kroppstemperatursskifningar och det finns väldigt sparsamt med ork. Jag får nog lov att avvakta lite till och känna efter ordentligt. 

16/01


Nu känner jag mig något piggare igen. Jag tog en tur till soprummet och har duschat och kommit i kläder. Febern är nere (men det var den ju igårkväll också) och halsen gör mindre ont. Har orkat vara vaken betydligt mer idag iaf och det är ju ett gott tecken. Jobbet ringde tidigare och en del strul verkar vänta på mig där :/ 

Träffa Malin har jag dock inte gjort idag. Det känns verkligen tråkigt och jag hoppas verkligen jag hinner med det innan bebisen kommer. De nya kursstarterna hos UDI har kommit upp på hemsidan. Jag tror jag ska försöka ta mig i kragen och fortsätta buggen nu i vår. Synd bara att jag måste hoppa på forts.1, hade tänkt försöka slippa den. Men om nån är villig att gå den med mig så..?

- - -

I måndags på kvällen började jag få lite ont i halsen. Sist jag fick det är bara ett par veckor sedan och då hjälpte det att vila. Så jag gick isäng hyfsat tidigt med tron att det skulle släppa. Men under natten blev det bara värre och på tisdagen vaknade jag med feber och var allmänt risig. Trodde igårkväll att det började ge med sig, men inte då. Här sitter jag och svettas å fryser om vartannat. Och inte nog med det så har jag ont i huvud och hals (och tycker synd om mig själv). Har just bestämt med jobbet att jag ska vara hemma imorgon med men sedan hoppas jag verkligen att det ger med sig. Bara febern släpper så ska jag jobba. Jag börjar vara lagom rastlös och uttråkad nu :/


14/01

Idag fick jag bekräftat att ledigheten för Öviksmaran är ordnad. Jag fick visserligen se till att ordna det själv, men nu behöver jag inte fundera mera på det för allt är nu klart. Jag känner mig lite oengagerad i jobbet just nu och det känns inte så bra. Men viktigast i mitt liv är varken jobb eller pengar så det blir bra med ledighet.

Efter jobbet idag åkte jag och Annica och solade. Det är så skönt att lägga sig i solariet efter jobbet. En riktigt härlig och energigivande powernap :) Fick för mig att jag skulle måla om min toalett ikväll men när jag var hos kvartersvärden och tittade på färgkartan så avsvalnade det ordentligt. Så TRAGISKA färger. Vet inte om det är värt det ens fastän jag verkligen avskyr den pissgula färgen de nu målat dit.

Är bara hemma och tar det lugnt ikväll. Jag har ont i ryggen och höften igen och det påfrestar. Så förutom att tvätta och ta tag i all disk så tänkte jag inte göra särskilt mycket mer än middag. Kanske blir att spela lite
betapet, jag har ju fastnat igen ;) Nån som är spelsugen kanske?

13/01

Det var egentligen meningen att jag skulle åkt till Moliden i fredags efter jobbet men planerna ändrades och jag åkte först lördag morgon. På fredagen såg vi Let's dance här hemma med Hanna och Jonas istället.  På lördag morgon hämtade Örjan mig och vi anlände till Moliden strax innan lunch. Där var det ett tag sedan jag var så det var mysigt och trevligt att komma ikapp lite. Alva växer så det knakar och blir bara sötare för var dag. Tyvärr drabbades Tessan och Alva av feber igår men det känns som om jag klarat mig undan. Idag tog jag bussen hem vid 12.30 och för första gången var jag vaken hela vägen. Det var otroligt vackert utanför fönstren. Kom säkert en decimeter snö där nere i natt och sen tittade solen fram på det. Hur fint som helst. Med bra musik i öronen passade det fint att vara finnas till. Däremot har jag riktigt ont i ryggen igen och att sitta stilla så länge blev rätt plågsamt. Nu måste jag försöka få hjälp igen annars blir jag galen.

Sen när jag kom hem försökte jag ta tag i mitt dåliga samvete. Jag var ju jätteduktig en period i höstas och sprang flera dagar i veckan så nu har jag tänkt ett tag att det är bäst att komma igång igen. Som tänkt letade jag reda på kläder och gav mig ut. Det var dock inte rätt dag för mig idag. Vägarna var taskigt plogade och luften att andas var iskall. Men nånting lärde jag mig ju av det också. Det blev bara en tredjedel så lång tur som jag orkade innan jag lade av sist. Så nu har jag nånting att sträva efter igen..

I veckan ska jag träffa Malin. Deras nytillskott är beräknat att komma till helgen, så det är hög prioritet att få träffa henne innan dess. Men nu är det hög prioritet att ta mig i härifrån, för ikväll ska vi till Sävar och käka!

08/01

Helgen som var blev väldigt lugn. Jag hade all tid i världen att uppdatera bloggen men trivdes fint i soffan. Jag fick äntligen sova igen en massa förlorade timmar och resterande timmar kikade jag på skidåkningen med Tommy. Mycket annat gjorde jag faktiskt inte. Gick en sväng på Strömpilen, handlade mat och bjöd på middag på söndagen, det var nog det mest aktiva vi tog oss för.

Idag är jag ledig igen och imorgon börjar jag inte förrän halv tre. Idag sålde jag en gammal marsvinsbur på Blocket så nu är jag ett par hundralappar rikare tills löningen :) Januari går alltid så sakta. Men äntligen blir det ljusare och lönen från december ser jag fram emot. Idag har jag även hunnit med att städa ut julen och byta gardiner. Det känns faktiskt skönt att julen är över. Veckan som kommer ser fortsatt lugn ut, helgen har jag fri och utöver en middag i Sävar är ingenting inplanerat vad jag vet. Men nu ska jag titta till middagen..


03/01

Grattis Helena på din dag.

Igårkväll var jag hur trött som helst. Jag bestämde mig för att sova 20.30 och somnade direkt. Tilläggas bör att jag hade sovit en stund innan middagen också. Vid ettiden vaknade jag (hade då sovit en ganska normal Frida-natt) och hade svårt att somna om. Jag ringde T och pratade en stund och kunde sedan sova gott. Jag vaknade sedan när klockan ringde och var inte alls sugen på stiga upp. Men pigg har jag iaf vart idag, efter sisådär nio timmars sömn :) Någonting drömde jag också men kan inte komma på vad...?

På jobbet har det vart lite struligt med leveranser efter alla helgdagar, men allting ordnade upp sig till slut och än om dagen inte alls såg ut som den vanligtvis brukar gick den väldigt snabbt. Såg till att handla på lunchen och utan att ha kollat vad jag egentligen behövde missade jag en del och fick dubbletter av annat.

Kompis har börjar jama hur mycket som helst. Det är riktiga rop. På nätterna kan hon stå utanför dörren och gnälla ordentligt och länge. Sånt har hon aldrig haft för sig tidigare men hon verkar kry och busar på som vanligt, så det borde ju inte vara någonting annat än ren saknad av mig ;)

Ikväll har jag vart med Ida och fikat på Waynes, det var några riktigt trevliga timmar. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska roa mig med innan T kommer hem. Hade tänkt vara vaken och fixa nått kvällsfika tills han slutar! Imorgon slutar jag klockan 17 och sen tar jag helg. Barbados spelar här i Umeå i helgen och jag hade tänkt åka, men det känns inte roligt att åka ensam så jag tror jag skippar det helt och hållet. Lite trist, men. Jag ser nu fram emot en lugn och än så länge oplanerad helg.

02/01

Nyårsafton blev en riktigt trevlig tillställning. Jag började dagen med att skaffa ett fint brännmärke under hakan. Den stora röda blaffan jag fick är nu två fina streck, men det gör iaf mindre ont :/ Vi käkade hos Hanna och Jonas och hade det trevligt där innan vi vandrade iväg till Ida och Jens och deras sällskap. Det blev en riktigt trevlig kväll och nyårsdagen blev i följd otroligt lugn och stillsam. Bilder kommer!

Idag började vi klockan fem på jobbet för inventering. Det har vart en jättelång dag men det gick faktiskt rätt smidigt med inventeringen så jag var rätt nöjd. Mindre smidig var jag dock när jag vandrade omkring på knä och räknade tråg. Jag spräckte mina byxor! Men det bjuder jag på. Och jag var dessutom inte ensam om att lyckas med det imorse :) Så det blev väldigt roligt av allt.

Jag har rätt ont i kroppen idag. Jag vet inte om det beror på allt lyftande under inventeringen eller om det är nån förkylning som smyger sig på. Egentligen känner jag mig inte alls sjuk så jag är nog bara öm... Två dagar återstår av veckan sen har jag ledig helg. Och än om jag nyss vart ledig behöver jag det verkligen. All julhandel har verkligen satt sina spår! (Pust!) Efter jobbet idag blev det en timmes sömn innan jag orkade laga mat. Det fanns inte särskilt mycket här hemma så jag kan nog behöva handla. Då ska jag också träffa Ida.

Har försökt skriva klart min resumé av året, men jag har vart mycket sämre iår på att skriva ner vad som hänt (förutom i bloggen). Så den är inte lika bra som jag tycker den vart tidigare år. Jag kan iaf sammanfatta året som ett händelserikt år som gått otroligt fort. Jag hade en något tuffare start på året men sedan har allting bara blivit bättre och nu mår jag som en prinsessa :) I punktform får du nedan året som gick..


ÅRET SOM GICK - 2007

Januari
- En oförglömlig tjejfest, som så många andra.
- Jag fick tjänsten som avdelningsansvarig på Ica Maxi's fiskavdelning.


Februari
- Fick veta att jag skulle bli moster igen
- Går en fiskutbildning
- Dansmara i Övik! Bodde i Moliden hos Örjan & Therese.
- Skriver i bloggen "Eld i hjärtat ger rök i huvudet"
- Kisse får en Kompis :)


Mars
- Pappa fyller 50 år och firas av en mängd gäster!
- Linnea & Emma kommer på besök
- Min hittils längsta sjukskrivning


April
- Flyttade till Vittervägen 191
- Jag & Annica åkte på Ikea
- Rotanmaran.


Maj
- Valborg i Sörmjöle hos Nisse
- Noel döps i Pengsjö
- Örjan & Therese får en dotter, Alva.


Juni
- Lillebror tar examen från grundskolan.
- Morfar flyttar till Solhaga
- Midsommar med arbetskamraterna hos Jörgen på Carlshem


Juli
- Malin berättar att de väntar sitt andra barn (som snart är här nu!)
- Sandra & Samuel gifter sig i Sävar
- Rix FM-kalaset
- Fixar färdigt ett bord jag inhandlat på myrorna
- Semester i Övikstrakterna med Tommy
- Pollenallergin har dragit med sig kärnfruktsallergi
- En oförglömlig kräftskiva på Carlshem med tjejerna


Augusti
- Ryggont smyger sig på allt mer
- Till veterinären med Kompis för att bli av med gnället
- Årets kräftskiva med tjejerna på Carlshem
- Adam kommer till världen 6/8
- Blir avstulen en av mina cyklar


September
- Hanna flyttar till Umeå
- Dansmara i Övik! Bodde även denna gång i Moliden.
- Avdelningsfest hos Linda i Sävar
- Blir avstulen cykel nr. 2


Oktober
- Hanna och Jonas får sin lägenhet på Tomtebo
- Hade bakdag tillsammans med Helena och David
- Åkte till Moliden och var barnvakt till Alva
- Adam döps i Vännäsby
- Storkalas i Bredbyn


November
- Dansmara i Hudik, med Jessica och Magnus
- Äntligen påbörjas läkarbesök om mitt ryggont!


December
- Lilla julafton i Brån
- Julafton i Örsbäck
- Nyårsafton med Hanna och Jonas och sedan vidare till Ida

God fortsättning!