30/06

Igår var ännu en fullspäckad dag. Jag hann knappt vakna innan mamma och Hanna var här och vidare bar det av till ett gäng butiker och sedan till Vindeln för att besöka morfar på Solhaga. Det var mysigt att träffa honom efter så lång tid och vi fikade tillsammans ute på altanen i skiftande väder. Efter det handlade vi mat och åkte till stugan för att äta. Mamma påstår att det aldrig är dåligt väder i Ramsjön men solen svek oss efter bara ett par minuter så efter att lunchen intagits valde vi att åka hemöver igen. Men mycket hade hänt där sedan sist och jag hoppas att hinna dit i sommar och njuta av lugn och sol någon dag.

På kvällen var det nonstop i Gräsmyr. Det var en trevlig kväll med Highlights, Nova & Shake på scenen. Det saknades tyvärr en hel del kända ansikten och jag hade oturen att få ett gäng mindre bra danser. Jag vet att jag för tillfället saknar den riktiga peppen, men jag ska nog tända till snart igen :)

Idag har vi mest slöat hela dagen i soffan. Det har vart riktigt skönt men nu är det dax att tagga till. Vi ska äta middag ute tillsammans med Malin, Anton och lille Marcus. Torbjörn och Nisse. Sen blir det att promenera ett par varv på stan och se lite folk och bilar.

Tänkte bjuda på ett festligt ögonblick..


Kisse

28/06

Hjälp! En vecka av semestern har snart passerat! Men när jag tittar bakåt i mitt enormt smarta dokument inser jag att jag också hunnit med en hel del redan. Men solen saknas! Ge mig, snälla!

Igår hade jag iaf en helt underbart mysig förmiddag med Ida i parken, vi hade picknick och låg i växlande sol i flera timmar. Sen hann jag även med att träffa Malin innan jag åkte hem till T och åt middag och hade en lugn, skön hemmakväll. Idag har jag och Hanna vart i Brån hela dagen och vi hann även med Örsbäck en sväng. Hanna har skaffat en
bilddagbok, så för er som är nyfikna kan ni kika efter bilder i den.

Imorgon ska vi hälsa på morfar, det var väldigt längesedan jag träffade honom så jag ser fram emot det även om det känns lite konstigt att besöka honom i hans 'nya hem'. Efter vi vart där ska jag & Hanna, tillsammans med mamma åka ut till stugan. Jag har inte vart där på länge heller, så det ska bli roligt att komma ut dit en stund. Förhoppningsvis skiner solen där så man kan jobba på brännan lite. På kvällen väntar dans i Gräsmyr och det verkligen spritter i benen ikväll.. så jag tror på en hellyckad kväll där ute.

Den som går i andras fotspår kommer aldrig först.

26/06

Det har liksom inte skjunkit in ännu att jag faktiskt är ledig. Men kanske börjar jag sakta förstå att jag faktiskt ska få vara hemma en tid och det känns ju otroligt skönt! Något som blir att göra även denna sommaren är att skriva ned kort vad alla dagar innehållit (utöver bloggen). Det är ganska roligt att titta tillbaka och minnas efteråt.

Igår var jag på stan med Hanna och Annica och gjorde ett par fynd. På kvällen sedan kom Tommy och vi spelade alfapet och grillade. Vädret var kanske inte det bästa igår och grillmästarinnan kanske inte den proffsigaste, men maten gick äta(& smakade bra) och jag fick vinna alfapetet så kvällen var lyckad trots allt :) Idag är det uselt väder, det regnade hela morgonen så jag tog en rejäl sovmorgon. Sen har jag inte sysselsatt mig särskilt mycket förutom att tvättmaskinerna går. Skulle tro att det bara blir en lugn dag idag.

Jag har inte hunnit så långt med mina planer för semestern än, men för denna vecka finns iaf lite inplanerat. Det är ju dans imorgon i Baggböle imorgon och blir det fint väder kanske man måste dit. På torsdag tänkte jag följa Hanna till Brån och sen på fredag ska vi besöka morfar och sedan mormor innan det blir dansmara i Gräsmyr på kvällen :) Helgplanerna var Arvidsjaur med Annica, men det verkar inte bli av så det återstår att se vad helgen erbjuder. Jag hoppas nu att det fina vädret kommer tillbaka snart också, för lite sol vill jag ju ha på min semester :)


24/06

Det är helt overkligt MEN sant.. Jag har semester! :) Fyra härliga veckor.

Imorse, den sista arbetsdagen, körde jag bil till jobbet. (Ja, jag tog steget till slut!) Jag har sedan oj-at mig nästan hela dagen eftersom tiden gick fantastiskt sakta. Men den tog iaf slut och innan Hanna anlände till Umeå hann jag och T äta lite mjukglass vid älven. När Hanna hade kommit åkte vi ut till Sävar för middag. Där kändes det som sommar! Mammas trädgård blomstrade, pappa fixade med ett av varje och vi åt middagen ute i solen. Vi pratade alla i mun på varandra tills vi alla insåg att det vore bäst om maten fick tysta munnen ;) Hela familjen packades sedan in i bilen och baksätet har definitivt blivit mindre på senare år.. Daniel droppade vi hos en flicka och vi andra åkte sedan till moster Valborg. Där fikade vi och surrade i några timmar tills jag & Hanna nästan somnade sittandes. Nu är vi hemma och ska strax krypa till sängs. Imorgon väntar finväder och shopping nere på city och sedan lite grillning till middag.

20/06

Det rekommenderas att man ska gå 10.000 steg/dag för sitt välmåendes skull. En vanlig dag går vi på jobbet ca 11.000 steg. Och jag kan ju inte låta bli att efter en dag som denna undra om vi inte hunnit med det dubbla? Faktum är att morgondagen förväntas bli ännu värre och det kommer bli helt sjukt. Att det finns så mycket människor! Och att vi stoppar i oss så grymt med mat, det är galet. Det blev övertid idag och imorgon får jag hämtning strax före halv fem på morgonen. Nog får man minsann känna att man lever! Men det är faktiskt kul också. Jag är helt uppskruvad ikväll, har inte riktigt landat än. Annica följde med hit och åt kvällsfika och har precis gått hem. Nu väntar jag på att blir trött så jag kan somna snart..


19/06

Min lillasyster skrev häromdagen ett roligt inlägg om en krönika hon läst.. Läs här!

- - -

Tidigare under helgen hällde jag upp en ostkrokspåse och har sedan låtit den stå ett par dagar i ett skåp. Ikväll var de helt fantastisk goda! Men lite segare kan de gärna få bli så de får nog stå en dag till ;)

Jag hade sovmorgon imorse och det behövde jag verkligen. På förmiddagen hann jag med lite städ och disk men framför allt så låg jag bara i lugn och ro på sängen och myste med kattorna. Linda kunde inte jobba sin kväll imorgon så jag tog på mig den också. Det första som hände idag när jag kom på jobbet var en blålögn rakt i ansiktet och jag tappade humöret för en stund. Jag blir så besviken på människor som inte är ärliga! Sen under dagen har ett och annat knepigt inträffat men nu är jag iaf hemma. Det är verkligen nedräkning till semestern! Hittills har jag inte haft en bättre sommar än 2006, men jag hoppas att denna ska erbjuda ändå mer. På lördag är det musikfest i Pengsjö och det har blivit lite av en tradition att åka dit. Där brukar det vara jättemysigt men jag jobbar nog lite för länge för att hinna i år, tyvärr.

Det blir mer en annan dag.. Over n' out.

18/06

Natten till idag sov jag verkligen dåligt. Klockan tre låg jag vaken och det kändes inte som jag ens slumrat till även fast jag vet att jag gjort det. Jag pratade först med Linnea och sen funderade jag över sommaren, slogs med katterna som jag tillät sova i sängen och så drömde jag massvis med små korta drömmar. Bland annat köpte jag den där vita gården igen. En återkommande, väldigt lustig dröm.

Idag har det kommit en ny tjej som ska jobba hela sommaren. Hon verkar mycket bra och lär sig fort. Jag åkte på inskolningen och det är visserligen bra att få äran att forma dem ;) Men också svårt och hyfsat mycket extra att tänka på. I veckan är dessutom en mycket speciell vecka eftersom ingen verkar göra någonting annat än att äta till helgen? Trodde jag hade mist alla mina sovmornar.. men den nya måste ju lära sig kvällspassen också så jag fick sovmorgon imorgon :) Känns riktigt bra. Däremot börjar jag strax före 5 på torsdag men det är ju bara en dag.. och sen är det midsommar!

Har tagit mig ett bad idag igen. Jag ligger där nästan dagligen och det är verkligen avkopplande. Somnade till och fick mig lite energi att göra någonting av. Först ska jag se till att få i mig middag sen får vi väl se vad som blir! Egentligen tror jag inte att det blir särskilt mycket aktivitet, men det återstår att se :)

17/06

Idag har jag haft en jättehärlig sommardag. Min syster hämtade mig hos T imorse och jag var sedan barnvakt i två timmar åt David. Vi lekte och busade och han har verkligen blivit världens charmigaste kille! Efter en lunch med honom och syster åkte jag hem för att vila och slumrade till en dryg timme. Jag och Annica åkte sedan ut för middag på Droskan och hälsade även på Linda. Vi bestämde oss att åka ned till Baggböle herrgård och bara njuta i solen och där var otroligt vackert. Jag och Annica kom fram till att ikväll var kvällen för årets första dopp och till Nydala åkte vi och tog 5-6 simtag innan vi rusade till bilen igen. Fick värma mig i ett långt bad efteråt, för särskilt många plusgradet hade inte vattnet direkt. 

  
Min söta systerson & två bilder från Baggböle


15/06

Mina katter har slutat gräva över sina behov i kattlådan!? Vad ska jag göra? Det är ju helt olidligt emellanåt!

Hursomhelst..
Det är helg igen! Det känns helt underbart! :) Egentligen finns bara lösa planer, eller snarare förslag för helgen och det känns skönt. Det blir att bara ta dagarna som de kommer och ladda för en sista arbetsvecka.

Jag gick hem från jobbet idag. Hade min kära mp3 ipluggad i öronen. Senast jag bytte musik i den var innan Hudikmaran i vintras men jag har faktiskt inte blivit less förrän nu. Ska iaf fixa nytt i den nu :)

Kanske blir det dans ikväll på Gräsmyr eller så någonting annat trevligt. Men först ska jag fixa musiken, vila en stund, duscha och fixa med lite middag :) Trevlig helg på er allesammans!

14/06

Det var en rätt tråkig dag med magkatarr igår men redan idag känns det mycket bättre. Jag sov mycket bättre natten till idag och tog efter lite frukost(!) en promenad till jobbet imorse. Hela dagen på jobbet har gått åt att tänka igenom nästa veckas leveranser, ordrar och annonser. Det känns som jag gjort väldigt lite nytta men förhoppningsvis ska allting rulla på nästa vecka iaf. Nästa vecka är ännu en sån vecka när man verkligen får känna att man lever! Efter jobbet passade jag på att handla veckans alla billiga varor. Jag köpte även jordgubbar och åkte sedan till T och överraskade lite. Nu saknas bara lite sömn för att orka med veckans sista arbetsdag, sen är det helg på nytt :) Bättre kan det ju inte bli..

13/06

Idag vaknade jag med håll, ont i magen och illamående. Hursomhelst bestämde jag mig för att jag skulle åka hem till min lillebrors examen. Det var längesedan sist men det är en rätt typisk känsla och man går inte direkt miste om den.. Magkatarr. Avslutningen var trevlig och skolan fylld med många kända ansikten. Tiden på högstadiet var nog den roligaste tiden under alla mina skolår och när jag gick där kunde jag inte låta bli att minnas alla tokerier.. 


Examensfin bror

Mamma har nu bjudit på lunch och ska snart skjutsa hem mig. Det blir inget jobb för min del idag, istället ska jag försöka hålla mig lugn så jag mår bättre igen tills imorgon. En film och ryggläge skulle jag tro.

Gud skapade kvinna och man, men vem skapade munken? (Ryssland)

12/06

Min helg var verkligen uppochned. Jag har vart världens värsta människa att ha och göra med och jag ber stort om ursäkt för det. Kan inte sätta ord på allt som kändes men ibland finns dagar så allting är tungt och jag behövde en tid att landa och kommer över kanten igen.

På fredagen dansade vi i Gräsmyr till Perikles. Jag har inte dansat till dem särskilt mycket och även om det inte var särskilt mycket dansfolk hade jag ändå en hyfsat bra danskväll. Angelinn och Torbjörn följde med.

Lördagen tillbringade vi på Nydala ett par timmar vars det var riktigt varmt och skönt. Nästan sådär olidligt skönt som i utlandet. Vi åkte ned till Moliden på kvällen och hälsade på Örjan och Tessans sockersöta lilla Alva. Och sen var det dans till Blender på kvällen. Trots att mitt dåliga humör infunnit sig under dagen och att jag var väldigt nära på stanna hemma försökte jag ha en rolig danskväll. Jag lyckades rätt bra och fick dansa med massor av nytt folk.


Beundrar den lilla flickan

Under söndagen var jag hemma mest hela dagen. Jag kom över kanten efter lite sömn och ett par timmar ensam. Sedan gick vi ut på Droskan och åt buffé i riktigt härligt sommarväder! På kvällen hade jag lite ångest, eller ja.. rätt mycket ångest men livet går vidare och med ny dag föds nya möjligheter.

Igår var sedan en kaotisk dag på jobbet. Jag hann inte klart trots flera timmar övertid i fiskavdelningen. Men dagen gick iaf fort. Annica hämtade mig efter jobbet och vi åkte på Returbutiken och Myrorna. Jag köpte mig äntligen ett alldeles lagomt köksbord. Det är ilrött just nu men jag ska måla och fixa till det :)


Köksbordet som det ser ut nu

Ringde pappa för att ta reda på hur jag smartast fixar till bordet och fick veta att min lillebror hade bal. Han hade inte berättat någonting för mig och jag som så gärna vill se min bror i kostym vara bara tvungen att åka hem! Blev lite besviken på upplägget(eller vänta, vilket upplägg?) när alla bilar parkerade så man knappt fick se folket. Jag hann iaf se min stiliga bror iklädd kostym och hatt och T fick träffa honom och min mor & far.

Idag är jag ledig och höll precis på glömma att jag faktiskt bokat tvättid idag. Ska strax rusa ned och kika så ingen hunnit före. Sen ska jag påbörja slipningen av mitt köksbord. I övrigt tänkte jag inte göra särskilt mycket alls. Däremot funderar jag på att imorgon åka hem till brorsans examen innan jag börjar jobba.

Det var väl kort ungefär vad som hänt sedan senast! 12 dagar till semester :) 


09/06

Idag är världens sämsta dag. Det var längesedan jag kände mig så off och grinig! Hade inte direkt tänkt att jag skulle ta ledigt för att känna såhär, mina hormoner är verkligen i topp. Men det lägger sig kanske snart..

Det blir veckans tredje dans ikväll, Blender spelar i Moliden. Jag har faktiskt ingen pepp alls. Men förhoppningsvis tar dansglädjen över när vi är på plats. Vi ska förbi hos Örjan och Tessan först och se på underverket och det längtar jag nog mest efter faktiskt. Dansen blir bara en bonus.

Det är dax för mig att duscha efter dagens solning på Nydala sen ska jag till Annica innan vi åker.


05/06

Reportaget jag pratade om från Baggböle hittar du här! Dansar förbi under de första sekundrarna i rödvitt.

Jag har bara rusat genom lägenheten flera dagar nu. Och jag lovar att det ser ut, precis därefter.. Igår hade jag först vanlig arbetsdag och sov sedan i solen två timmar innan det var dax för en säkerhetsutbildning på jobbet. Stundvis var den rätt seg men efteråt kändes det ändå som en bra utbildning. Efter det hämtade Helena mig och vi tog en fika på Mekka. Var jättehärligt att få sitta ned, bara vi två, och prata och umgås en stund. Det händer ju inte särskilt ofta, tyvärr. Där satt vi iaf tills kafeet släckte ned och stängde och jag fick sedan skjuts direk till Annica var jag sedan stannade ett par timmar. Sen.. hem och isäng, å upp och iväg..

Idag bytte jag pass för att jag & Annica egentligen skulle på ännu en cirkus ikväll. Men då inträdet var tre gånger dyrare än den förra så bestämde vi oss för att stanna hemma istället. Efter jobbet grillade vi och fick till en riktig höjdarmiddag. Vi skulle sedan ut för shopping (skatteåterbäringen har ju kommit!) men fick stopp överallt. Alla butike, utom Maxi naturligtvis, har lördag idag. Jag fick mig iaf några blommor och sedan blev kvällens projekt att åka ut till havet. Nu är jag hemma för kvällen och röjer för fullt. Det blir riktigt fint faktiskt :)

Imorgon är jag ledig. Det ska bli riktigt skönt och det är stranden som gäller :) Nu är det dax att börja jobba på brännan! Jag kommer antagligen blända resten av strandens besökande, men men. Efter det blir det eventuellt ett fika ute i Brån och kvällen erbjuder sedan dans till Zlips i Baggböle! En toppendag, verkligen!

Det är inte många som vet hur bra de har det, däremot hur bra andra har det.

03/06

Helgen inleddes med premiär på Gräsmyr loge. En helt underbar kväll med grymt mycket folk och härligt väder! Temperaturen sjönk dock till bara 3-4 grader som minst och då ville jag helst vara mitt i gröten! Det är jättekul att logdanserna äntligen kommit igång och bara i veckan är det fyra danser i närheten. Troligen blir det att åka på två eller tre av dem :)

På lördagen var det jättehärligt ute så jag och T bestämde oss för att luncha vid älven, där blåste det tyvärr en hel del men när sommaren är på gång måste man ju njuta av varenda sekund sol. Efter lunchen inhandlades lite dryck och vi åkte sedan hem för att göra oss klara för middag på TC's uteservering. Nisse kom för att göra oss sällskap och vi satt ute och njöt av värme, god mat och dryck i flera timmar. Vi hamnade sedan på en fest och slutligen på O'learys innan vi vidare under natten besökte Max och sedan tog bussen hem igen.

 
 

Idag har det vart en betydligt sämre dag, iaf till en början. Vi lämnade inte lägenheten förreän klockan var drygt 16, trots det fina vädret. Då åkte vi iaf ut och inhandlade lite grillmat och sedan åkte vi till Sörmjöle och åt där. Efter det avslutade vi kvällen med en timmes promenad längst sjön och nu ska jag snart krypa ned för att orka morgondagen. Det blir en fullspäckad dag med full arbetsdag, säkerhetsutbildning på det och sedan fika med syster Helena på kvällen.

Sen måste jag dela med mig av en favorit. Några genomtänkta citat av Nalle Phu ;)
  • För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig
  • När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra
  • När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig
  • Det bästa är att veta vad men letar efter, innan man börjar leta efter det
  • Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar

    Vissa lider när de tiger, andra tiger när de lider.