31/05

Tänka sig att tiden går så fort. Imorgon är det redan juni! Jag känner att jag är på väg mot semestern, jag har verkligen börjat trappa ned en del i mitt tänkande. Tre veckor till bara, det kommer gå fort. Midsommarafton är jag ledig och det känns riktigt great! Vad det blir sedan hoppas jag någon annan planerar för. Veckan efter det så påbörjas ledigheten på riktigt :) Planerna är fortfarande få men det brukar ordna sig!

Efter kvällspasset igår gjorde jag mig i ordning på en toalett på Maxi. Det var logdanspremiär ute på Baggböle loge. Det var lite folk på dansen men istället fanns gott om dansutrymme :) Kändes verkligen i hjärtat att vara där igen. Och jag ser fram emot ännu en danssommar och närmast premiären i Gräsmyr imorgon! Västerbottensnytt var på Baggböle igår och filmade men har i dagens sändningar hittills inte visat någonting. Det är ju en till sändning 22.15, annars kanske det kommer imorgon?

Idag på väg till jobbet hände det sjukaste på länge. Jag blev attackerad av en galen fiskmås! Hela förmiddagen skrattade folk åt mig och kom med lustiga teorier om varför jag skulle blivit det eller hur jag på nått sätt skulle fantiserat ihop det. Men innan dagens slut visade det sig att vi var fem stycken i personalen som blivit attackerade av den hemska fågeln och även ett par kunder talade om den. Jag tog en annan väg hem.

För övrigt idag hade jag en trevlig lunch med min pappa. En riktigt match mot vinden på vägen hem och en stressig timme hemma innan jag skulle skjutsa Annica till flyget. Hon ska tillbringa sin helg i Stockholm så jag fick ut och köra lite bil :) Nu ska jag ta tag i lite fix här hemma innan det är dax att sova för att orka kommande helg. Och den ser i stort ut såsom mina lediga helger brukar :)


Stirra dig inte blind på en stängd dörr. Det kan finnas en öppen bredvid.


30/05

Jag sover mycket bättre igen, idag vaknade jag faktiskt inte förrän telefonen väckte mig kl 12 :) Jag som hade tänkt hinna en hel del saker på förmiddagen kommer inte göra det, men lite sömn istället skadar ju inte. Idag ska jag gå till jobbet och det känns skönt att slippa sitta på cykeln dag ut och dag in. Kan hända Linnea att du får dagens samtal då ;) Har sedan raggat skjuts ut till Baggböle när jag slutar kl 21, så det blir snabbdusch på jobbet och sen vidare iväg på premiären! Ska bli riktigt roligt att dansa en liten stund iaf. Nu är det dax att packa ihop lite saker, ta en dusch, lite lunch, och sen iväg..

Sparsamhet är en stor inkomst.

29/05

Örjan och Therese fick en liten flicka igår :) Grattis till er!

Idag har jag vart ledig och uträttat ärenden på stan. Jag klippte mig och blev stylad till prinsessa. Jag som inte riktigt älskar mina lockar såsom frisörerna gör var tvungen hem och kamma bort lite styling. Själva klippningen i sig blev bra iaf och jag är glad att jag äntligen tog mig modet att testa lugg. Jag hittade lite nytt och hann med även med att gå på banken. Köpte en rullgardin till sovrummet som jag trixade dit alldeles själv. Det var nog tur att jag var ensam med tanke på mitt tålamod för sådana saker.

På stan idag hände två lustiga saker. 1.. Jag pratade med Linda i telefonen, så jag stannade upp vid ett bord i up2. Någon frågar om han kan slå sig ned och jag tittar upp och har plötsligt fått sällskap av ingen mindre än Peter Siepen! :) 2.. Jag väntade på Annica vid Ica Gourmet när en bil kör förbi och sedan kommer tillbaka. Kille, drygt 25 kliver ur och frågar hur läget är, pratar en stund och avslutar med "så nu vet du, nästa gång vi ses".. (?)

Ikväll har jag grillat tillsammans med arbetskamraterna vid Kärleksviken. Vi hade massa gott och jag hade tom gjort pinnbröd som blev en riktig hit bland alla! När grillningen var över åkte jag till T för en kvällsmacka och nu ska jag snart duscha bort lite röklukt och sedan krypa ned. Imorgon har jag kvällspass vilket känns skit eftersom det är premiär i Baggböle. Jag funderar dock på att snabbduscha på jobbet och ge mig iväg efter det.

   
1. Två bleka systrar på dopet i söndags
2. Världens sötaste baby. Lilla Noel.
3. Jag i ny frisyr ute på grillningen

Gläd dig med mig - det är så ledsamt att glädja sig ensam.

27/05

I lördags var en jätteseg dag på jobbet. Trots att jag börjat tidigare och även skulle hem tidigare gick tiden otroligt sakta. Kanske berodde det på en del irritationsmoment, men kanske främst på att Hanna var hemma och att jag ville åka hem till Sävar för att umgås med dem istället. Under lördagen verkade folk vara bakis hela högen, såväl kunder som anställda. Det var lite kunder fram till lunch och när de väl kom in såg de mer eller mindre slitna ut allesammans.

Hört på jobbet i lördags:
"Vad är skillnaden mellan surströmming och inlagd sill?" Men snälla!
"En dansk köttbit. En sån där lång och smal." Fläskfilé kanske?
"Har ni färsk kycklingfilé som inte är fryst?" Färsk kycklingfilé brukar sällan vara fryst, vad jag vet iaf.

Hanna och Jonas hämtade mig efter jobbet. Hanna hann vara här i ungefär 20 minuter och fick med sig en bikini, två tavlor och ett diadem. Hon lyckas alltid.. eller så är jag för snäll? Vi åkte iväg till Sävar för att äta grillat och lite morsdagstårta. Sen fick jag skjuts hemma och somnade i soffan efter ett samtal med Linnea.

Idag har det vart dop i Pengsjö, för Noel. Det var ett mysigt, litet, personligt dop med bara lite lagom folk. Jag fick agera lektant efter fikat och spelade fotboll med barnen. Man ska ju inte överskatta sina kunskaper tänkte jag. Det är taget massvis med bilder, men jag har inte fått tag i dem ännu. Några kanske dyker upp så småningom.

Hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen.


25/05

Igår åt jag middag och kikade film med Annica. Efter det åkte vi sedan ut på sightseeing. Vi tittade på hus, vatten, badplatser, kossor och tja.. allt mellan himmel och jord. Det finns faktiskt mer att se än man tror. På vägen hem körde vi förbi några cirkusskyltar och ingen av oss behövde någon vidare övertalning. Ikväll har vi alltså vart på cirkus! :) Vi åt sockervadd och popcorn och var emellanåt mer fascinerad än barnen. Däremot blev vi besvikna på ett par nummer också och i slutnumret rasade den mänskliga pyramiden människor ihop! Tre gånger! Vilken katastrof.

Fick ett sms idag som gjorde mig alldeles kall. En vän akutopererades inatt. Så ikväll har jag vart på sjukan med en tidning, frukt och gotta till honom. Det är jobbigt att se människor sjuka i sjukhusets hemska kläder. Men allting hade gått bra och det är faktiskt huvudsaken.

Imorgon börjar jag tidigare än vanligt, det saknades någon som kunde köra truck och jag ville gärna börja tidigare. Då får jag ju också gå hem en timme tidigare och det är perfekt eftersom Hanna är i stan. Imorgonkväll hoppas jag få umgås med henne och Jonas. Och sen på söndag är det dop ute i Pengsjö :)

Ingenting som utvecklas följer sin ursprungliga plan.


24/05

Så fruktansvärt skönt det ska bli med löning imorgon! Jag skulle kunna gå isäng nu för att få vakna imorgon och känna mig rik :) Några slantar mer än vanligt dimper dessutom in, vilket in känns helt fel direkt :) Nog finns det hål att stoppa i minsann. Filten i sovrumsfönstret ska bort, mina jeans som snart faller sönder ska bort.. ett köksbord och en spegel ska in och sen finns det ju massor med danser jag vill åka på! :)

Igårkväll kom Ida, Annika och Johanna. Det var trevligt att få träffa dem lite, det hinns med alltför sällan. Jag tvättade samtidigt så det blev lite springit, men vi fick iaf surra, se lite tv, spela alfapet och klämma i oss lite kladdkaka! Det är dax för mig att byta om, diska bort och sedan duscha, för Annica slutar snart jobba och kommer då hit.  Sen kommer ju lillasyster hem imorgon och det kan ju vara lite roligt om det är fint här då.

Ge din omgivning ett leende och du kommer bemötas därefter.

23/05

Igår var en helt underbar kväll! :) Det var varm och skönt ute och vi bestämde oss för att styra upp en grillning hos Annica. Micke och Johannes kom också. Vi satte ihop superfina grillspett, öppnade lite vin och dryck och spelade lite spel. Jag kan säga att det var tur att jag är ledig idag för när Micke och Johannes åkt fortsatte vi med vår egen lilla(?) egofest :) Kvällen var hur rolig som helst och jag hoppas verkligen på fler sådana spontana kvällar! Jag fick sedan hämtning och en famn att somna i vilket inte heller var helt fel.

När T åkte till jobbet idag fick jag skjuts ut till Micke. Vi har legat ute i solen och ätit rabarberpaj! (mera sommarkänslor!) Otroligt skönt väder har det vart och otroligt dumt av mig att ligga i gräset var det, med tanke på att jag ännu inte fixat med pollenmedicinerna. Vi handlade också i Vännäs och kikade på möbler på EM Vännäsby innan det var dax för mig att skynda hem till tvättiden. Jag har nu fixat med fläskpannkaka och ska röja lite innan tjejerna kommer hit för att hänga.

Vänlighet är den bästa försäkringen.

Bilder från festen i lördags..

   

21/05

Idag har det vart en bra dag! :) Jag vaknde utvilad och på rätt sida. Sen har det visserligen strulat en otrolig massa på jobbet men jag har hållit ångan uppe. Min fiskdisk är paj och det tar 'ett par dagar' att ordna. Det ställer till det rätt mycket för mig ("Frida, försök inte att se grym ut. Du vet att du inte lyckas iaf"). Imorgon blir det att jobba dagtid imorgon istället för kvällspasset och det känns ju faktiskt riktigt skönt. I fikarummet under lunchen sa Roger att han skulle ha gjort en film om mig, jag vet inte vad det handlade om.. men det är ju roligt om folk har roligt åt en emellanåt.

Jag tog en promenad hem idag. Det var riktigt härligt, solen sken och för första gången i vår hade jag för mycket kläder på mig. Väl hemma har jag städat och fixat.. anledningen till det är att mamma och pappa kommer hit ikväll. Jag måste dock ringa dem och be dem köpa med sig fika om de vill ha, för jag äger inte en kaka. Imorgon efter jobbet ska jag umgås lite med Micke som är hemma några dagar och på onsdagkväll är det tvättid som gäller. Eventuellt, om jag hinner, blir det lite häng hos Ida med tjejerna också.

När man är på djupt vatten är det bra att hålla munnen stängd.

20/05

Nu har snart en hel helg gått igen. Den lediga tiden går alldeles för fort.. men jag har iaf som vanligt sett till att fylla i princip varenda sekund hittills. I fredags var det sista dansen på Ersboda för säsongen, Expanders spelade. Jag hade tidigare bara dansat till dem en gång i fjol och hade egentligen inget minne av det. När jag först kom till Ersboda blev jag besviken, men inte pga bandet. De spelade helt okej och hade mycket bra låtar. Däremot hade väldigt många valt att antingen stanna hemma eller roa sig på annat håll. Men som Skogstrollet skrev i sin blogg gjorde de själva bara ett felaktigt val, för kvällen blev mycket lyckad. Det fanns ändå hyfsat gott om dansanta och trevliga människor att svänga runt med.

Igår gjordes inte särskilt mycket under förmiddagen. Jag åkte iväg till Ida vid 16 och Annika kom också dit. Vi pysslade på med kläder och hår och gjorde oss klara för en utekväll. Vi var runt på två fester innan vi sedan åkte ned på Olles. Jag hade mycket trevligt på kvällen men vi var rätt knäckta efter midnatt. Max och sen hem för att somna med kläderna på.. Jag har mått riktigt dåligt inatt, men jag tror det vänder snart. Jag ska försöka få i mig lite mat och sen ut i friska luften för att piggna till lite. Har saker jag måste hämta hos Ida och sen skulle jag ha lämnat igen två linnen jag lånat av Angelinn. Men vi får se om det blir idag..

En ny vecka väntar. En riktig dräparvecka, på jobbet alltså. Pension, barnbidrag, lön, pingst, mors dag och brällbollsyra. Jag längtar efter min lön! Sen längtar jag också efter kommande helg. Hanna kommer hem och Noel ska döpas. Men efter nästa helgen kan tiden gärna få stå stilla ett tag, eller så hoppar vi några veckor fram till semestern.

Delad glädje, dubbel glädje. Delad sorg, halv sorg.


17/05

Jag har tappat stinget med bloggandet lite. Kanske kan det vara så att mina tankar finns någon annanstans.. ;)

Det var verkligen ett bra beslut att ta ledigt igår. Jag har haft två riktiga slödagar och bara gjort sånt där absolut nödvändigt. Typ tvätta, diska och handla osv. Dessutom hade vi dubbelt betalt idag, så jag förlorade inte en krona på det. Igår var det meningen att vi skulle dansat i Bursiljum på premiären, men blåst och regn gjorde att det inte kände så lockande att dansa utomhus trots allt. Istället lade vi oss i solariet och njöt av lite värme och hade det bara lugnt och skönt hemma. Jag är dock riktigt peppad på dans nu och imorgon blir det Expanders på Ersboda istället. 

Häromdagen hade jag ett väldigt roligt samtal med min mormor som jag tänkte dela med mig delar utav.  Äldre människor har en tendens att vara väldigt ärliga (lite väl ärliga emellanåt), men jag kunde inte annat än skratta åt alltihopa.

Mormor -Jag brukar ha frågat mamma va re vorte av dig. Jag minns int ens hur du se ut.
Frida -Men så längesen var det ju inte som jag var hem.. Men jag får väl ta och komma hem snart då.
Mormor -NÄ! Du får då int komma hit.

Mormor -Har du träffat nån kille än då? Jag menar, du håll ju int på va så himla ung längre..
Frida -Men mormor, jag har ju inte ens fyllt 22 än..
Mormor -Nej, men när jag var 22 då hade jag redan gift mig! Och sen kom onga.

Idag har det gått riktigt smidigt på jobbet. Det har märkts att folk är lediga och har det bra, men de gjorde också att dagen gick riktigt fort. Tog sedan en promenad hem i vårvärmen och pratade med Marie under tiden. Jag saknar verkligen den tjejen! Ska försöka fixa till mitt hår ikväll, Anneli ska få klippa när hon har tid och sen ska jag nog färga till lite själv.

I helgen är jag ledig igen. Det är guld värt! Dans imorgon alltså :) Och på lördag blev jag bjuden på fest och det är nog sannorlikt att jag kanske hamnar där. I övrigt ska jag inte göra ett smack, bara vara ledig! Men nu ska jag iaf skynda på lite, för Angelinn är på väg hit för att låna lite kläder.

Lyft ansiktet mot solen, så ser du inte skuggorna.

15/05


Jag har visst namnsdag idag :)

- - -

Natten har vart hemsk. Katterna har levt rövare, men sover sött nu när jag stigit upp. Och dessutom har jag haft kramp i min vad flera gånger. Det gör ju så ont! I morse var jag lite pömsig och stängde av väckarklockan för T (sorry :P). Nu har jag iaf tagit mig upp på benen och ska börja med lunchen. Helena kommer hit efter 11 och ska umgås en stund. Det var längesedan vi hann sitta ned och surra så det ska bli trevligt! I eftermiddag vet jag inte vad jag ska planera in riktigt, men det brukar alltid ordna sig. Och imorgon har jag faktiskt tagit ledigt :) Det är premiär i Bursiljum och jag är såklart sugen att åka fast jag borde vara hemma med tanke på ekonomin. Tänkte också att jag kunde vara värd en extra ledig dag! :)

Just nu cirkulerar
Vuxentestet överallt och jag var såklart tvungen att testa. Enligt resultatet var min 'riktiga' ålder 34! Jag förstår inte riktigt hur de räknade ut det?

Ordspråk är inte alltid sanna språk.

12/05

Just nu spelar Svenskafavoriter.se låten Amelia. Det är nog en av de mysigaste danslåtarna som finns!

Igår hann jag inte blogga. Först hade jag en fullspäckad dag på jobbet.. med möten och massa fix. Jag ordnade också ett fräckt sår i pannan (not) och fick äran att prata med Anja Pärsson :) Efter jobbet somnade jag som klubbad och tog sedan ett bad innan Tommy, Nisse och Annica kom förbi och spelade lite spel.

Jag fick börja tidigare då det blivit missförstånd och vi var en kvinna kort, det tog jag dock igen i eftermiddag och det var helt klart värt det. I förmiddags hade jag jour och dagen började med att entrédörrarna inte gick upp.. men det ordnade sig rätt snabbt. Det har tagits en del kort på fiskavdelnigen och på mig och jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem här. 

 
    


Ikväll blir det en lugn kväll. Jag börjar kl 6 imorgon, men sen är det två veckor till nästa arbetshelg! :) Och då är jag dessutom ledig söndagen eftersom lille Noel ska döpas. Ett frivilligt måste ikväll är ju ESC så det blir att vila ett öga på det :) Men först, ännu ett bad. Jag skulle aldrig klara mig utan badkaret!

En knuten näve kan varken ge eller ta.


10/05

Jag är fortfarande på strålande humör! Och det är SÅ skönt att känna så. Den här årstiden är helt underbar och det blir bara bättre! Nu är det snart dax för alla logdans-premiärer och semestern närmar sig med stormsteg :)

Hela denna veckan har vart superlugn på jobbet. Folk har väl annat att göra än att handla, för en gångs skull. (Tack!) Jag slutade klockan tre idag och cyklade sedan hem på min rangliga cykel. Den behöver verkligen skruvas i lite, men jag har inte intresset att fixa det. Huvudsaken är att den rullar.. Jag åkte hem och duschade och sedan kom Malin till stan. Vi åkte på Mariedal och sedan till city och åt middag innan hon var tvungen hem till sin febriga lilla pojke. Jag och Annica har efter det haft en mysig filmkväll med gotta, skratt och tjatter.

Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva.

09/05

Igår var en riktigt bra dag! Jag var på så bra humör och hade efter bloggandet jätteroligt åt en konversation med Linnea på msn. Jag ställde mig och gjorde matlådor tills klockan närmade sig 23, sen tog jag ett långt, skönt bad innan jag sedan fick besök. Imorse väcktes vi av buller och maskiner vilket kändes mindre roligt men det blev en mysig morgon ändå. Jag tog igen den förlorade sömnen med en timmes vila på förmiddagen. Micke kom förbi och vi åkte ut för att fixa med en del ärenden till honom. När det var klara bestämde vi oss för att åka ut till rökeriet i Norum och hälsa på. Det var en trevlig visit med rundvandring i produktionen men också en stunds surr med alla som jobbar där och sen även lite nybakt fika :) På vägen hem lämnade Micke mig i Sävar och här är jag nu. Pappa och Daniel har roat sig i garaget som vanligt och jag har legat inne med en Se&Hör och degat i soffan. Middagen har vi precis gjort bort och nu funderar jag på ifall jag skulle åkt till farmor eller om det bara blir att vara stillsam tills lillebror sedan ska få skjuta hem mig.

En dags sorg är längre än en månads glädje.

08/05

Idag tog jag en promenad till jobbet. Det var varmt, solen bländade mig i ögonen och det luktade natur! SÅ härligt! Jag älskar sånt. Det slog mig dock att pollensäsongen snart drar igång, men det gick hyfsat i fjol så förhoppningsvis ska jag klara mig i år också. På jobbet sen fick jag ett trevligt samtal med en herre som var fascinerad över att jag var ansvarig över fiskavdelningen och mina kunskaper. Det var ett trevligt samtal. Man blir ju alltid glad av lite smicker. Jag har massa positiv energi idag och imorgon är jag helt ledig :)

Amor Vincit Omnia


07/05

I lördags på festen öppnade en av gästerna mitt kylskåp och konstaterade "hade jag vetat att det sett ut såhär i ditt kylskåp, skulle jag köpt lite mat åt dig". Så idag har jag handlat. Och jag hade tom problem att välja vad jag skulle få för middag idag, för jag hade helt plötsligt alldeles för många valmöjligheter ;) Men det slutade med karré och ris iaf och det blev riktigt nice. Efter middagen tog jag en näp framför tvn och sen hade jag äntligen energi att ta tag i städet från festen som jag sett till att duktigt skjuta på. Bara torkningen av golven saknas och det ska jag strax påbörja. Sen ska jag ta ett bad innan det är dax att krypa till kojs :)

Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.

06/05

Förlåt Hanna!

Min tredje och sista lediga helg är pasé. Det känns lite tungt att gå in på en ny vecka igen, men å andra sidan har jag haft tre riktigt riktigt bra helger! :) Den här sista har dock gått alldeles för fort. I fredags bestämde jag mig 20.15 att jag skulle på dansen trots allt. Och jag ångrade inte mitt beslut en sekund när jag väl kommit dit. Blender spelade och det fanns gott om dansfolk. Lite överskott på killar för en gångs skull, så det blev mycket bra danser trots att vi gjorde tabben att ta paus en halvtimme för tidigt. På lördag var det dax för min inflyttningsfest, det började lite trögt men jag hade en jättetrevlig kväll och på Olles var det kända ansikten överallt. Via Max åkte vi sedan hem och det blev efterfest hos mig fram till 5.30. Då hade jag redan gått isäng för en timme sedan. Strax efter 13 idag kom Annica hit och vi beställde lite pizza från Älvans och slöade vi till Heartbreak hotel. Ikväll har jag och T vart ute och åkt bil, ätit glass och bara tagit det lugnt. Och nu blir det inte mycket mer av den här kvällen.. förutom lite dammsugning.

Bättre ett ord före, än tio efteråt.

03/05

Idag har jag verkligen slagits mot tiden. Eftersom veckan började så knepigt med en röd dag fick vi bara en av två leveranser vilket gjorde att vi var klara med plocket mycket tidigare än vanligt. Jag gjorde ett tappert försök att få gå hem tidigare, men det gick inte för sig. Det är inte så att vi blir utan göra direkt. Jag har legat på knä och torkat skit och rengjort avlopp igår och idag. Det är verkligen så tidsödande, ointressant och äckligt och emellanåt var tvungen blunda för att inte kräkas.. Men det är antagligen helt meningslös fakta för er, så jag går vidare..

Telia har fortsatt bomba mig med avier och imorse tog jag tag i saken och ringde upp dem. Jag hade tydligen beställt digital-tv? Eh, nä! Men de hade också skickat en trådlös router och det uppskattas ju :) Ska se till att hämta ut den ikväll så vi slipper min läckra kabeldragning i helgen. Nu har jag precis ätit upp mina hemmagjorda plättar med blåbärssylt och ska snart hoppa i duschen. För kvällen har jag bara planerat tvättning, men den borde jag ju bli klar med snart.. och jag är lite sugen att hitta på någonting! Imorgon slutar jag 12 och efter det tänkte jag handla och förbereda lite för lördagen. Jag ser verkligen fram emot denna helg och tror den kommer bli riktigt lyckad :)

I drömmar och kärlek är ingenting omöjligt.

01/05

Trots att planerna var få, (eller egentligen fanns inga alls förrän strax efter 16 igår) så blev det ett trevligt litet valborgsmässofirande ute i Sörmjöle. Lite grillning, en promenad till havet, ölspel och sedan övernattning där ute gjorde kvällen mysig och lyckad. Idag var vi alla sega och vi har haft en riktig slödag. Efter en dusch och lite vila fick vi middag på Frasses. Jag åkte sedan hem för att fortsätta ta det easy, men Annica ringde och jag åkte dit istället. Vi har myst till lite tjejfilm och stoppat i oss mera gott. Jag somnade i hennes soffa fem minuter innan jag gick hem och nu väntar jag på att telefonen ska ringa.

Känns otroligt skönt att det blir en kort vecka och den är rätt fullspäckad vilket innebär att vi snart har helg igen. Imorgon är det kvällspass på jobbet som gäller, torsdag 10-18 plus tvättid. Fredag 6-15 och sedan dans till Blender. Och på lördag blir det fest :)

Jag begär ingenting, men jag vill ha allt.