30/06

Hjälp vad tiden går! Imorgon är det juli. Snart fyller Alva fyra, Daniel konfirmerar sig, Hanna kommer hem, jag fyller 21 och semestern kommer allt närmre. Sommaren får gärna stå stilla, men allt som ska hända för däremot gärna ske ;)

Igår hade jag en jättemysig kväll med arbetskamraterna. Vi åt ute på filtar hos mig, spelade kubb och åkte sedan och tog en runda på Umeåcampingens äventyrsgolf. Ikväll har jag inte några direkta planer, men imorgon ska man väl ut på stan på Wheels efter jobbet.

Sitter hemma hos mor & far nu, har ätit jordgubbar och fixar en del saker på datorn nu. Saknar att inte ha en egen och under helgen verkar jag inte få min heller.. men kanske innan nästa iaf. Ska ned på stan sen och fixa lite saker också. Det är ju så härligt med sommar, det blir aldrig mörkt så dagen blir nästan så lång som man vill ha den ;) Hoppas på något sorts sällskap ikväll, annars får jag väl fixa i lägenheten. Har köpt ett barbord och stolar av Annika, nu måste jag bara få upp det också!

Nä, tjugo minuter på mig att fixa allt! Du kan väl mobilnumret?
Frida

28/06

Jag snyltar lite på Annikas dator. Håller på bli galen att bara ha mobilnätet som kontaktnät. Men snart får jag faktiskt en dator, kanske till helgen. Det känns mycket bra!

Lägenheten tar mer och mer form. Jag har en soffa nu och fönstren är väl i stort inredda. Funderar fortfarande på sängfrågan. Kanske köper jag ett bord och stolar av Annika. Idag fick jag och Ida äta på mitt enorma balkongbord, hehe. Men det var en mysig middag iaf.

Har enormt fullspäckat schema nuförtiden. Har väl sällan haft såhär mycket saker för mig. Just nu hoppas vi på fredag att vi åker till Lycksele djurpark med mina syskonbarn och sen kommer ju Hanna hem ockå!

Nä, nu måste jag vara lite social. Förhoppningsvis dyker jag upp uppkopplad från lägenheten till helgen!
Frida

23/06

Midsommarafton! Var det såhär det kändes? Jag minns den som dans runt stången, blommor, sång och jordgubbstårta. Idag har jag definitivt inte haft det så än. Jag har tvättat (varje maskin tar 2 tim, suck!), sen har jag gått hit på jobbet för att betala lite räkningar. Men jag tror midsommar detta år kommer bli lyckat, bara vi kommer oss iväg.

Klockan 14 ska vi träffas för att handla till vår grillspettsbuffé, riktigt bra matval tycker jag! Sen ska vi väl åka uppöver till Malin & Mattias stuga. Troligast blir nog också att vi sover över. Det brukar vara mysigt! Det känns skönt att fira med de gamla vanliga.

Jag är helt övertygad om att vi tagit rätt beslut i livet just nu. Jag håller på bli min egen bästa vän och det trivs jag alldeles utmärkt med. Sen att han fortfarande är fin att se på det nekar jag inte till. Kanske har vi övergått från det perfekta paret till bästa vänner? Hursomhelst, det spelar ingen roll. Jag har ingen brådska i livet, jag tror det visar sig.

Nu ska jag plåstra om mina fötter, prata lite med folket här, sen är det nog dax att möta upp och börja handla! Sugen på godis är jag också :)
Frida

22/06

Jag är på väg hem strax. Ikväll ska jag ägna tiden åt kissen och lägenheten, det är som känt en del som behöver göras. Och sen ska jag göra matlådor så det inte blir så dyrt med mat varje månad. Tvätten är nog också dax att ta tag i. Spännande att prova tvättmaskinen ;)

Är ledig fredag, lördag och söndag. Det känns riktigt nice! Midsommmar blir med alla de vanliga, vilket känns tryggt och skönt. Nån av dagarna ska jag också försöka träffa Helena och kanske köpa soffan!

Hanna kommer om en vecka drygt! Underbart :) Min bankdosa efterlyses!
Frida

20/06

Allting börjar rulla på ganska bra. Humöret har stabiliserat sig, jag har börjat jobba och det mesta är frid och fröjd. Det funkar super mellan oss och imorgon ska vi äta middag tillsammans. Det känns näsan som en dejt ;) Närå. Vi hoppas båda att allt ska lösa sig, men detta var ett måste som vardagen såg ut. Vi har lärt oss mycket och nu ska vi leva för stunden ett tag, jag tycker det känns viktigt.

Lägenheten är inte ett så snyggt hem just nu. Jag saknar en soffa, en dator (!) och lite annat. Dessutom sover jag fortfarande i en resesäng. Vet inte riktigt hur jag ska göra i sängfrågan. Men det tar sig sakta men säkert iaf och det känns roligt att inreda precis som man själv vill ha det.

Kisses ögon börjar bli bättre vilket känns enormt skönt. Jag har avbokat tiden hos veterinären och ska fortsätta tvätta med koksalt ett par dagar för att se om det går över. Hos tandläkaren gick det också hyfsat. Det var bara små början till hål vilka hon ska åtgärda om två veckor. Känns skönt att det inte var mer, men det kommer väl ändå kosta 2000:- säkert.

Morfar piggnar till rätt bra. Allt efter hjärtinfarkten börjar sakta men säkert komma tillbaka och idag kunde han iaf gå med vårt stöd. Det var skönt att se! Jag hoppas han kommer sig hem till mormor inom kort.

Är på jobbet nu och måste nog gå ned nu, det är ett och annat att stå i såhär mitt i midsommarveckan.. lax, strömming, sill.. :P På tal om midsommar, vad är planerna? Jag har flera alternativ, men inget bestämt.

Well, vi hörs snart!
Frida

17/06

Jag är hos Lars, packar mina ägodelar. Livet suger. Jag vill inget hellre än att ha honom. Morfar är på sjukhuset, han fick en hjärtinfark igår. En olycka kommer sällan ensam, det är nog sant. Allt är ensamt och trist bara. Måste ha mig en dator, eller en hemtelefon. Känner mig rätt isolerad.

15/06

Jag vet nästan inte var jag ska börja. Är fortfarande som ett nervvrak. Ena stunden är jag glad, andra ledsen. Tredje i panik osv.. Jag får fortfarande inte behålla maten vilket är fruktanvärt jobbigt. Hoppas verkligen att detta blir bra, för oss båda och för oss. Helst vill jag bara be om ursäkt och fortsätta, men samtidigt så tror jag att största möjligheten att hitta igen det vi haft får vi genom att inte ta varandra för givet och klara detta tillsammans.

Lägenheten är ingen skönhet, men det ska väl gå lösa. Saker ska delas och det blir inte roligt. Har fått permis från jobbet tom måndag och ska försöka landa och få i ordning lite. Sen ska jag bjuda dit Lars på middag. Vi har pratat mycket. Vi är bästa vänner, allra bästa vänner. Först var jag ledsen. Sen han. Men nu tror jag att vi är på ungefär samma stadie. Jag hoppas det.

Nu vill mamma att jag ska komma och fika, eller iaf hålla henne sällskap!
Frida

13/06

Det kommer säkert som en chock för många och jag lovar alla att detta är det värsta i mitt liv jag någonsin gått igenom. Från imorgon har jag ny adress. Jag behöver tid, vi behöver tid. Lars kommer alltid vara någon alldeles speciell och jag hoppas för allt i världen att allt detta reder sig. Jag vill ju ingenting hellre än att det löser sig. Men just nu styr magkänslan mig hitåt och jag måste följa den, tyvärr. Tack alla som ger mig stöd att klara mig igenom detta. Tack Lars för att du förstår.

12/06

Åker till Sävar ikväll, lite mat och ompyssling.. Saker känns uppochned men ändå rätvända. Det är konstigt. Bra men väldigt jobbigt. Allting visar sig! Lars kommer alltid stå mig närmast.

10/06

Vid det här datumet förr hade skolan slutat och sommarlovet var här! Så är det inte riktigt längre :/ På gott och ont. Jag gillade aldrig skolan i slutet och jag trivs faktiskt med att jobba.. men en längre sommarledighet vore inte dumt. Det är sex veckor kvar till semestern. Sommaren kommer i veckan har dem sagt, hoppas det stämmer! Lite värme är aldrig fel.

Har städat här på morgonen. Vid 15 drar förfesten igång här hos oss :) Ska bli riktigt kul med personalfest, jag är taggad! Är ledig imorgon och har all tid i världen att bara slöa då. Undrar bara hur många som kommer? Vi har faktiskt ingen aning :P Måste nog snart göra mig klar, det är ju inte ens en timme kvar!

Ställde mig i kö på två lägenheter på Tomtebo igår, vi blev etta på en som tyvärr kostade 6100:- i månaden. Vi ska kika på den men tror nog det är lite väl dyrt. Sen blev vi trea på en som kostade 5900:-, hoppas få kika på den också! Är så sugen på få flytta till ett lugnare område även om det är praktiskt att bo i stan kvällar som denna. Men flytten blir ju ändå inte förrän typ september ändå.

Ett stort grattis till Linnea som tog studenten igår! Jag vet hur det känns. Det var nog den lyckligaste dagen i mitt liv. Grattis!

Frida

09/06

Min älskling har kommit hem! Det är så skönt att ha honom hemma. Bara veta att han är på svensk mark och att jag får kramas när jag vill :)

Ikväll har jag vart med Malin. Det var verkligen på tiden! Vi tog en middag på Frasses, en bio och en tur på stan och på tivolit. Filmen Borckback mountain var ingen höjdare enligt mig. Tivolit var bara ungdomar mellan 12-15 år och på city hände ingenting heller. Men det var mysigt att få lite tid att prata och umgås! Mer sånt tack.

Vi har gemensam ledig helg i helgen! Så skönt så :) Det är personalfest imorgon också och det känns riktigt roligt! Det brukar alltid sluta bra, så vi hoppas på det imorgon också.

Jag saknar dig Hanna :/

07/06

Följde med pappa hem efter jobbet idag och fick middagen serverad. Skönt! Jag är så dålig på äta när Lars är borta, det är inte roligt att äta ensam. Efter middagen fick jag skjuts hem. Här sitter jag nu med världens krav på mina axlar! Jag har kanske hur mycket som helst att ta tag i ikväll. Lars kommer hem imorgon vid 10. Jag har saknat honom så mycket de sista dagarna, men helt plötsligt känns det som "har det redan gått en hel vecka?" Jag ska börja kl 20 har jag tänkt ;) Diska, damma, byta sängkläder, dammsuga, skura.. ojoj. Måste vara fint när han kommer, han brukar vara så duktig när jag vart borta.

Igår fick jag äntligen gå på bio! Micke offrade sig. Sen åkte vi till Marie och Erik, men hamnade här tillslut och såg Hooligans. Den var faktiskt bra, jag blundade en del iofs ;)

Fick mitt Halebop-kontantkort idag. Nu är det laddat och vi ringer gratis mellan varandra! :) Men vilka var det nu som hade Halebop? Hm.. kommer inte in på Bostadens hemsida och jag måste in dit och kolla! Så irriterande. Ett betapet sen är det nog dax att dra igång!

Frida

06/06

Nationaldagen! Jag har inte sett ett enda firande. Det enda jag märkt av är att butikerna öppnat som en söndag. Och ja, någon flagga i topp har jag väl också sett. Tycker det borde få synas mera. Varför är vi ett sånt tråkigt land som inte är hemma från jobbet, samlas på stan och firar tillsammans? Så verkar det ju funka utomlands.

Idag har jag haft en hel förmiddag med Helena och David. Jag är ärligt rätt trött efter allt vi gjort :P Först åkte vi på 4H-gården och det blev verkligen uppskattat. Kalvar, grisar, kaniner, hästar osv. Sen åkite vi får att äta på Café Victoria och besöka Barnens hus. Hela två timmar gick vi där inne! Sen åkte vi vidare för att mata ankorna vid Mariehemsängarna. David jagade dem och vi matade dem. De nafsade mig i vaderna. Hatar egentligen de där fåglarna, men David hade kul! Efter det var David trött och jag med för den delen. Jag åkte hem och de vidare hem till sig.

En dag, två nätter.. sen ska jag kasta mig i hans armar! Älskar dig Lars.

Frida

05/06

Kissarna bara busar och busar! Idag har lillan lyckats skada kisse i ögat :/ Men jag tror inte det är så farligt. Jag hoppas inte det, för jag är så rädd om mina små bebisar. Och sen är det ju dyrt med veterinärbesök också.

Fick stanna kvar idag också, det var inte alldeles oväntat. Slapp tvätta då, elelr ja jag hade en anledning stt skjuta på det. Och Lars behöver ju säkerligen tvätta då han kommer hem så jag bokar om tiden. Måste bara komma ihåg att göra det så vi verkligen får en tid.

Imorgon ska jag vara med David och Helena, det ser jag verkligen fram emot. Vi ska på 4H-gården på Nydala först, sen kanske på Gammlia. Det är väl Nationaldagsfirande där? Och sen ska vi mata fåglar i dammen :) Sen eftermiddagen ska jag ägna åt städet eftersom onsdag blir dryg på jobbet. Vi ska ha storstädning där och det kan ju ta sin tid. Men sen är det torsdag! Jag ser så mycket fram emot att få hem Lars och dessutom blir det en kul dag på jobbet. Vi ska på flyget och släcka bränder bland annat.

Jag vill gå på bio!

Frida

04/06

Idag är det marknad i Sävar. Jag åkte hit med Angelinn, vi är ju änkor ett tag så vi har tagit vara på varandras sällskap idag. Hennes mage växer och är rund och fin. Hursomhelst, det är mysigt att återvända hem när alla andra gör det också! Sävar är verkligen hemma för mig, jag trivs här. Jag känner att jag vill bo här sen, men det får vänta några år till. Nu är det vår eller sommar, eller.. nånting iaf. Det är utslaget och vackert!

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt. Dagen var jättemysig, men festen inte lika kul. Jag tappade peppen och har gjort min Ida besviken. Det gör ont i mig, men det kommer fler fester och då blir det annorlunda. Ha det bra hemma Johanna, vi väntar på dig här. Vi tänker på dig och saknar dig redan.

Genom Lars har jag träffat så fina människor. Tack till er killar som alltid ställer upp! Ni är guld värda. Det är skönt att veta att ni bryr er och ser till att man kommer sig hem ordentligt.

Ska koka kroppkakor nu. Lillebror kommer nog snart så då ska vi äta lite. Sedan ska vi till Hans och äta tårta, han fyller 22 idag!

Till veckan hoppas jag på värme. Imorgon har jag kort dag, sedan tvättid och så ska jag städa så det är snyggt när Lars kommer hem. På tisdag har vi funderat på att åka på 4H-gården med David. Det tror jag att han skulle uppskatta! Onsdag är en lång dag på jobbet sen får vi se vad som blir på kvällen.. har lite olika saker att välja bland :P På torsdag börjar skatteåterbäringen delas ut. Sen på torsdag kommer han hem! :) Natten till fredag har jag en arm att sova på igen.

Frida

02/06

Vad många dagar i rad jag skrivit nu! Jag är rent imponerad av mig själv. Idag började jag tidigare och slutade senare :P Ibland önskar man att man att man hade ett annat jobb. Men jag trivs också, så det är svårt. Åkte efter jobbet med pappa hem och fick mammas fläskpannkaka (Mums!). Mina kusiner var där och vi gjorde premiär i poolen. Den är bra mäktig minsann! På full effekt kan man nästan inte sitta stilla.

Bestämde mig i sista stund att åka hem istället för att sova kvar. Det kändes enklare och så ville jag inte lämna lill-kisse över natten. Hon är trots allt lite vild emellanåt ;) Vet inte om hon klöst stor-kisse i ögat, hon ser ut att vara lite irriterad i ett öga.. fast hon verkar själv inte lida av det och då brukar det ju sällan vara farligt.

Imorgon ska jag umgås med Ida. Vi ska gå på stan och sen är det avskedsparty för Johanna! Det ser jag fram emot. Men det SKA inte bli som förra helgen. Denna kvällen ska vi ta det lugnare! :)

Lars ringde i alla fall imorse, eller rättare sagt.. hans pappa ringde och sen fick jag prata med Lars också. De hade det bara fint. 38 grader varmt och ett fyrstjärnigt hotell. Kan man få det bättre på en sista-minuten-resa?! Tycker det är skönt att vara hemma, men nog saknar jag solen! Var är vår sommar?

Nu ska jag umgås med mina katter utan namn (skäms nästan lite för det :P) och sen blir det nog inte så mycket mer för kvällen. Men man vet ju iofs aldrig vad som händer..

Frida

01/06

Sitter här och äter remmar från marknaden. Egentligen finns inte direkt mycket att se där, tog bara en tur igenom när jag vandrade hem från bussen. Har ju ingen bil då Lars är borsta eftersom den stendog igår! :/ Tycker inte ens om att köra den, men nu kan jag inte och det är ännu jobbigare. Tur att det inte handlar om såå många dagar. Jag är ju faktiskt ledig både lördag, söndag och tisdag.

Jag trodde att jag skulle må skitdåligt över att Lars hade åkt. Jag brukar vara väldigt känslig och orolig innan jag hört något, men faktum är att det känns rätt bra. Jag litar på att de klarar sig, han har ju lovat att han kommer hem på torsdag ;) I en veckas tid kan jag nu bara ägna tiden till mig själv och det jag vill göra. Endast hänsyn till katterna och det gör jag så gärna. Lillan har redan vuxit.

På jobbet är dödligt mycket, vi har legat efter i så många dagar nu och det är inte alls roligt att gå hem när ingenting känns klart. Hoppas vi får komma ikapp imorgon. Funderar på om det blir att åka med pappa till Sävar efteråt. Det vore skönt och nog borde kissarna kunna sova ensam en natt?

Umgås? Surra? Spela lite pet? :) Jag har all tid i världen, hehe!
Frida