29/02

Vi fick veta idag att vi fick lägenheten :) Det känns skitbra! Jag ville verkligen ha den. Ordinarie inflyttning är 1 juni men eventuellt tidigare om det är så att nån är villig att ta över våra lägenheter tidigare.


28/02

Tittar lite på tidigare högskoleprov. Jag har tänkt att göra det i vår, mest för skoj skull.. för egentligen har jag nog inga planer på att plugga. Hursomhelst kommer jag aldrig klara det. Herregud! Man har ju glömt allt.

Idag på jobbet fick jag äntligen mitt möte. I veckan har situationen känts ohållbar, jag har bara velat gråta och skita i allt. Det har verkligen varit kaos och jag får alltid styra upp. Men nu ordnar det kanske upp sig!

Jag och Annica var iväg och tränade igår. Det gick bra, jag orkade hela spinningpasset + bodybalance efter det så jag är mycket nöjd. Nu blir det några vilodagar, främst pga dåliga arbetstider. Jag är faktiskt laddad :) Jag vill ha resultat. Helst igår ;)


27/02

Jag är ledig idag och hade till en början ett gäng planer. När jag vaknade och såg snöovädret valde jag att skjuta på en del. Det är skönare inomhus en dag som denna. Jag fick iaf börja dagen med att gå till Hannas lägenhet och låsa eftersom hon inte hade några nycklar hemma. Tur att vi bor nära! Efter det så har jag och Tommy vart och kikat på en lägenhet. En trea här på Tomtebo, med inflyttning i maj/juni. Den låg på bottenvåningen och med uteplats i söder. Den kändes jättefin och jag hoppas vi kan få den! På fredag får vi veta. (Förresten Lena, så blir vi grannar i sånt fall!) I eftermiddag ska jag följa Magdalena och kika på en lägenhet, också här på Tomtebo. Snart bor hela min umgängeskrets här och det är ju helt perfekt :) Senare ikväll så ska jag iväg med Annica på mitt andra träningspass.

26/02

Hade tid hos tandläkaren idag och det kändes helt underbart att gå därifrån med konstaterandet om 0 hål! :) Efter en stund på stan åkte jag hem och fixade bokningen av vandrarhemmet, så nu är allting färdigt för avresa den 8 mars. Premiärträningen igår gick bra men jag hade nog hoppats att få svettas lite mer. Men imorgon blir nästa träning och då kanske jag ångrar vad jag precis skrev. Nu ska jag servera mig själv lite lunch och sedan ska jag iväg för att jobba!


25/02

Idag måste vara den mest fullspäckade dagen på länge. Först och främst har jag jobbat mellan 6-15. Efter det så storhandlade (tja, nästan iaf) jag och Annica. Mest strosade vi nog faktiskt runt men betydligt mycket mer mat finns det ändå hemma nu. Vidare efter handlingen till Iksu för att införskaffa träningskortet jag pratat om i ett drygt halvår. Hem igen efter det för att hinna lagom till tvättiden. Nu ska jag skynda få i mig lite middag medan maskinerna går och sen ska jag träffa Ida för att planera inför Kiruna-resan. Slutligen efter allt detta blir det premiärträning med Annica! Beach 2010, here I come ;)

24/02



Idag var det tänkt att vi skulle ut i det fina vädret och pimpla. Vi, Hanna & Jonas och lillebror. Vädret tillät inte riktigt. När vi vaknade snöade det och ingen sol syntes till så vi valde att åka iväg på en dagstur. Häggströms modehus blev målet för dagen och där fanns rätt mycket att se och prova. Hanna och Jonas gjorde en del fynd men jag såg till att snåla lite med tanke på vad denna månad kommer kosta iaf. Innan hemresa stannade vi av på Lenas vägkorg och satte i oss riktiga portioner med mat. Förutom mitt eviga sötsug så är jag fortfarande proppmätt efter en jätteladdning med spaghetti och köttfärssås. Eftersom Hanna skulle jobba återvände vi till stan lagom till 15. Därefter åkte jag och Tommy för att kika på tapeter. Om han hade fått välja hade de säkert redan satt uppe, men jag hade beslutsångest som i allt annat och valde att skjuta på inköpet tills dess jag hittar någon som är klockrent.

Helgen har vart mycket trivsam och lugn. Det blev ingen dans i fredags och i lördags kikade vi på Melodifestivalen. Det blir imorgon vi ska boka tåg och sånt inför Kiruna-trippen, men då vet vi förhoppnignsvis avresetider och var vi ska bo. Jag har aldrig vart så långt norrut tror jag, så det blir roligt bara det. Imorgon har jag också tvättid och det är verkligen på tiden med tanke på att jag missade den förra veckan. Sen ska jag ta mig i kragen och köpa Iksu-kort, så finns det inga ursäkter till att ligga på latsidan längre. Uppmanar er ändå, allesammans,  att dra lite i mig så jag kommer igång nu!


    

23/01

Ett tag verkade det hopplöst att få med sig någon till Melodifesitvalen om två veckor. Men så kom jag att tänka på min vän Ida och hennes kärlek till Carola :) Imorgon ska vi ses för att boka tåg och boende. Kommer säkerligen bli hur bra som helst och dessutom en hel helg att ta igen förlorad tid.

Nu ska jag åka ned på stan och möta upp min syster Helena och Adam. Det är strålande väder ute och helt underbart att vara ledig en dag som denna :) Ikväll blir det nog bara lite gluttande på helgens delfinal.

Ut i vårsolen med er!

22/01

Igår förmiddags var ingen bra förmiddag. Jag lånade Hannas cykel och cyklade till jobbet. Tyckte jag var så duktig men insåg varför jag istället valt att gå i vinter. Det är SÅ mycket mer trivsamt! Väl framme, med ont i öronen av blåsten skulle jag ta fram min mobil och inser till min fasa att jag tappat den nånstans på vägen. Många suckar och fula ord senare bestämde jag mig för att cykla tillbaka och se om jag hittade den. Hela vägen tillbaka till Tomtebo, men ingen telefon. Som tur är finns det ärliga människor och vid 19-tiden på kvällen ringde en kvinna som hittat den. Tyvärr är den fortfarande spärrad och det går inte nå mig utanför mitt hem, men jag ska försöka fixa det redan imorgon!

Idag har jag också haft en väldans tur, men utan otur i början. På jobbet lottades ut två Melodifestivalbiljetter till Andra chansen! Och jag har vunnit dem :) Så om två veckor blir det att utforska Kiruna och uppleva ännu en festival! Nu återstår bara att försöka övertala någon att följa mig.

19/01

Idag har vart en riktigt bra dag. Förutom att jobbet väckte mig imorse så fick jag sedan sovmorgon tills efter elva! Hade bästämt träff med Magdalena och Linda på stan och vi lunchade tillsammans på Balder. En riktigt trevlig dag med tjejerna på stan blev det därefter med en hel del shopping för oss allihopa. Jag hittade bla en vårjacka som jag blev mycket nöjd med. Efter stadsturen mötte jag upp min bror som följde med mig hem.

Ikväll är det avtackning för en arbetskamrat och vi ska äta ute på Gandhi. (Rena lyxen med två restaurantmåltider idag!) Det känns förfärligt tråkigt att mista henne, men alla behöver komma framåt i livet. Även jag, så ge mig ett nytt jobb. Efter middagen ska jag sedan åka till Tommy eftersom lillebror lånar lägenheten tills imorgon.

15/02

Någonting jag inte tycker om är att frysa. Och jag har klagat här förr om min temperatur i lägenheten, men idag når den enbart upp till 15.3 grader! Men jag ska inte klaga mer över det, får försöka ta tag i det till veckan istället.. pust. Nåväl, nu ska jag istället berätta om någonting jag tycker om. Jag tycker om att handla och jag skulle kunna göra det varje dag om jag fick. Och hade pengar för det. Det är nästan som en hobby. Jag tycker inte särskilt mycket om att laga mat och kanske sitter det också lite i att jag tycker det är tråkigt att äta om det inte faller mig i smaken just för dagen. Intresset för just handling, och ointresset för matlagning, har visat sig ligga i släkten och Hanna har precis samma hobby som jag. Vi följs emellanåt och diskuterade detta senast vi åkte iväg. Hanna är definitivt min överman(kvinna). Häromdagen avslöjade hon antalet baconpaket hon nu förvarar i frysen. Det uppgick till 26 st (!!)

Idag på jobbet blev jag utsedd till Umeås (i särklass) sexigaste fisktjej. Ryktet spred sig och folk kom och frågade hur jag kunde blivit det. Detta var ett påhitt, ett skämt, ironi.. av en arbetskamrat som tom gjorde en serie om just mig... iklädd mina maskulina, illaluktande och skitiga kläder. Men tack ändå, detaljerna visste ju inte alla :) Och så länge folk tror på rykten, så..

Det är dax att jobba i helgen så det är ytterst lite planerat i helgen. Ikväll tänkte jag se en film med Tommy när han kommer. Har lånat ett gäng av Annica. Imorgonkväll efter jobbet är det fortfarande väldigt öppet men det blir definitivt lugnt med tanke på hur trött jag vart på slutet. (Igår somnade jag strax efter 18!) På söndag ska vi åka och kika på Malin och Antons nytillskott, lille Ludde :)

14/02

Ingen har knappast undgått att det är alla hjärtans dag idag. Om ni missat det så hoppas jag ni läser detta innan kvällen är över. Skicka dina nära och kära en tanke. Jag vet inte riktigt om jag gillar den här dagen eller inte. Just ikväll känner jag mig iaf ensam eftersom alla verkar ha planer och Tommy jobbar. Jag är visserligen hur trött som helst och katterna kelsjuka så min kväll går nog ändå.

Jag och Annica hade en trevlig eftermiddag och kväll igår. Efter lite shopping så åt vi middag på Stars, mycket gott och trevligt må jag säga. Därefter hyrde vi film och köpte en massa gotta vi satte i oss under resterande del av kvällen. Filmen vi hyrde, 'På smällen', var nånstans mellan pinsam, urdålig och komisk.

Linda råkade ut för en förbannad och otrevlig kund idag som undrade om vi inte kunde börja sortera korvsortimentet i bokstavsordning? Snälla människa!

Jag fann ett citat jag en gång sparade. Jag tror det förklarar min personlighet till punkt och pricka..
                               'Jag begär igenting. Men jag vill ha allt.'


11/02

Jag har lite tråkigt. Sitter och väntar på att reprisen av Melodifestivalen ska börja strax efter 23 nångång. Missade den ju i helgen och jag tillhör den skara som fortfarande tycker det är värt att se, om än inte riktigt lika slaviskt som tidigare! Förutom att umgåtts med Hanna och surrat en himla massa i telefonen fick jag mina kakor bakta. Matlådorna gick det sämre med, de får kocka samtidigt som jag gluttar på Melodifestivalen och inväntar Tommy.

- - -

Ja, helgen gick ju fort som vanligt. Jag deppar redan för kommande jobbarhelg. Det tynger faktiskt, jag skulle vilja ha ett jobb på dagtid. Bara akutmottagningen kommer före oss i öppettider.. Är lite less på helg, kvällar, högtider :( Men men.. Helgen var iaf bra! I fredags hade jag en lugn hemmakväll för mig själv och somnade efter lite tv och desto mer godis. På lördagen fick jag sovmorgon och fixade för festen hela dagen. Jag, Annica och Helen hade en trevlig kväll och åkte senare på en fest på Haga. Någon utgång blev det inte och vi mådde väl som förtjänat på söndag. Usch och fy! Hela söndagen var förstörd. På kvällen fikade vi hos Hanna och Jonas men i övrigt var det inte särskilt mycket aktivitet.

Var med Annica på ÖB idag och handlade massa billiga saker. Det blir alltid dyrt där. Nu ska jag åka och umgås med Hanna. Efter det hade jag tänkt ta mig för att baka lite och fixa med lite matlådor. Men nu måste jag nog skynda iväg till syster annars blir hon nog övervänt (som för övrigt bara används här uppe?).

09/02

Idag har jag vart riktigt huslig och duktig. Och visst handlar det lite om ögontjäneri ;) Ikväll ska vi ju ha lite fest här och det är ju alltid roligare om det är fint och rent. Det är det iaf nu så nu kan jag snart göra mig klar och invänta Annica och Helen. Vi har planerat med utgång och det känns kul med tanke på att jag var ut i Umeå senast i november. 

För övrigt är mina fötter fortfarande otroligt trasiga. Jag har gått i tofflor sedan i onsdags och det kommer bli ett bekymmer med skovalet för kvällen. Men på något vis måste det väl ändå ordna sig. Hanna och Jonas är på Ikea så nu ska jag kika på hemsidan och se om det var nått jag missade på min sväng förra månaden :)

07/02

 image142 image141

Det här är ungefär vad hela min dag handlat om idag.

Jag har vart duktig och köpt 'riktiga' skor. Skor för att hålla fötterna varma och torra under vintern. Sådana har jag inte ägt på år! Men jag går faktiskt bra mycket hellre i mina stövlar med klack. Det var inte så att det var första turen jag gick i mina nya skor idag och jag hade inte slarvat med sockar och sånt. Men det blev tydligen för mycket för mina stackars fötter att gå till jobbet i dem imorse. På Carlshem hade jag tänkt lifta med en traktor. Det kändes som jag skulle avlida på plats! Väl framme (utan någon lift) syntes det på sockarna ungefär hur fötterna skulle se ut. Och när jag tog av dem hade jag fina köttsår på båda hälar. Jag har så fruktansvärt ONT. Ett bra tag framöver blir det tofflor mitt i vintern istället och jag är faktiskt hellre både blöt och kall om fossingarna tills vidare.

04/02

Först av allt: GRATTIS, till Malin och Anton. Marcus lillebror föddes inatt, en liten Ludvig.

I helgen var det årets första Öviksmara. Det var ett gäng bra band på scenen och det samlades som vanligt helt galet mycket dansfolk. Det var trevligt att komma iväg och jag hade trevligt även om det kanske emellanåt inte såg så ut. Enligt mig var fredagen bättre och det berodde nog mest på att det fanns mer utrymme att röra sig på. Alla band föll mig i smaken (Cazanovas ett undantag) så än om jag satt ett par timmar hade jag underhållning så det räckte ändå. Min rygg/höft var lite kass på lördagen och jag kände mig rätt trött ett tag, men det gav med sig och jag fick väl iaf danstimmar ungefär som en vanlig danskväll. Vi stannade hela helgen hos Tommys föräldrar och min lillebror såg till att katterna togs om hand.

En ny vecka väntar nu och det känns som den kommer gå fort. Det är inbokat två middagar, den ena imorgon tillsammans med ett gäng arbetskamrater på Droskan och den andra på onsdag med Helena och familj. Sen har jag utbildning på jobbet i veckan och sen så fyller morfar 85 år till helgen. 

Vill slutligen dela med mig av ett fruktansvärt roligt
ljudklipp hämtat från Rixfm.com :)