31/01

Igår fick jag ett slag i ansiktet. Inte ordagrant, men det gjorde minst lika ont som om det hade vart ett riktigt slag. Jag var tvungen lägga mig tidigt. Och idag har jag deppat hela dagen. Egentligen vill jag bara gråta. Jag känner mig missnöjd dagligen och ångrar att jag bara låtit det gå. Men nu ska jag ändra på det.

För övrigt fick jag träffa min lillasyster idag! Och henne älskar jag! 

Vissa lider när de tiger, andra tiger när de lider.

30/01

Hela eftermiddagen igår spenderade jag på stan med min mor & bror. Det var faktiskt mer ansträngade än jag kunnat ana! De kan verkligen vara negativa båda två. Men det var naturligtvis kul att få umgås med dem en stund och jag fick en ring av min lillebror från en sådan automat ni vet. Jag är lite svag för sånt ;)

I Brån hade nu David insjuknat så jag åkte aldrig idag heller. Det känns tråkigt, för jag saknar dem. Det är så många jag känner att jag måste hinna träffa snart! Jag fick iaf ett par timmar med Johanna idag och det var på tiden det också :) Och jag fick shoppa lite till. De månader man känner att man har råd får man ju lov att passa på! Nästa månad kommer det ju kosta en hel del till flytten så då får jag snåla på shoppingen! Tänka sig att det bara är en månad kvar.. Det ska bli både roligt och skönt att få lite större! Det är totalt omöjligt att hålla snyggt i den här lägenheten, så ikväll är det återigen dax att städa.

Har börjat längta massor efter festivalen nu! :) Äntligen dax igen! Att jag missar första deltävlingen känns tråkigt, men jag ska nog se till att uppdatera mig så jag hänger med! Ni har väl hört Linda Bengtzing & Markoolio's 'Värsta schlagern'? Texten må vara värdelös, och artiserna också. Men känslan finns där :D

Just nu sitter jag och äter middag. Tack och lov att det var evighetsköer på Subway, annars kunde min middag blivit just där. Men nu fick jag chili con carne istället, vilket också satt fint :) 

Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.


29/01

Jo, jag började på en blogg igår. Men den blev aldrig färdig. Tröttheten vann över mig och det jag trodde skulle bli en stund framför tvn eller på sin höjd en stunds vila slutade med att jag somnade för natten, strax efter 18! Vaknade till vid 20 igen, borstade gaddarna och bytte plats till sängen. Sen somnade jag om! Efter bara 7½ timmes sömn på två nätter var det kanske inte konstigt att det saknades energi. Men sova kan man göra när man har tid. Annars ska man bara se till att roa sig till det yttersta, och det lyckades jag med :)

Idag gick jag hem efter jobbet, det var på vippen till lite för kallt. Men det berodde nog mest på att jag inte klätt mig ordentligt. Egentligen är det alldeles perfekt promenadväder! Och solen gör mig glad! Jag längtar efter den riktiga våren nu.. och sommaren. De varma, sena, härliga sommarnätterna. Solen, stranden..

Denna vecka ser ut att bli rätt full. I eftermiddag blir det nog kanske att träffa mor & bror, imorgon blir det Brån efter jobbet. Umgås lite med min kära syster som jag inte sett sedan juldagen! Vi som alltid setts varje vecka annars! Och sen ska jag ju kramas lite på David som nu fyllt 2 år. Onsdag landar Hanna & Jonas i Umeå, så torsdagen har jag vigt åt dem. Sen är det fredag och när den är avklarad på jobbet påbörjas färden mot Örnsköldsvik, till
Danstanten & Norrlandsfoxxen i Moliden och dansmaran fortast möjligt :)

Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad.

27/01

Ibland är katten SÅ GRATIS! Idag när jag kom hem hade hon kletat bajs under mattan. Usch! Att skura golv är definitivt inte min favoritsysselsättning och lukten sen.. Jag & min sambo katten är inte direkt vänner.

Men i övrigt har dagen faktiskt vart riktigt bra! :) Dansen var lyckad igår och trots enbart tre timmars sömn innan jobbet idag är jag faktiskt pigg! Ibland förstår jag inte själv att jag orkar ;) Lax har jag sålt som smör i solen och handlat har jag också tagit mig för! Palten kokar för fullt, sen ska jag duscha bort lite fisklukt och ta bort munkmössan för idag. Ikväll blir det troligast bara lite lördagsgodis & en film.

26/01

Jag har verkligen njutit av att strosa runt ensam på stan idag. Det är milt och skönt väder ute och solen skiner! :) Det vimlade av folk och det känns nästan som vår! På stan förälskade jag mig i ett par jeans. De tvättas för kvällen nu. Nu ska jag ta tag i lite disk och sedan se om det överhuvetaget finns något ätbart här hemma. Jag är verkligen i behov av att handla! Men jag är på tok för lat ;) Well, lite nytta ska göras nu. Trevlig helg!

- - -

Idag är jag ledig! :) Pallrade mig upp hyfsat tidigt för att åka till Brån. Men där kräks och snörvlas det och jag är livrädd för att bli sjuk så vi sköt upp det till nästa vecka! David fyller ju två år, så jag ska försöka ta mig ut snart. Idag ska jag istället ned på stan och shoppa loss lite hade jag tänkt :) Ikväll blir det dans igen!


24/01

Fy tusan så kallt! 18 minusgrader! Idag överträffade kylan mig. Jag kände mig tvungen att ta täckisarna! Det gjorde cyklingen hem extra jobbig, men jag fick trevligt sällskap av Lars halva vägen så jag slapp iaf frysa ensam. Imorgon tänkte jag faktiskt försöka slippa cykla! Då blir det även middag på Droskan :)

Mina axlar har börjat göra lite ont igen, tror det är dax att boka in den där massagen snart! Nu är middagen sänkt så jag ska ta på lite mysiga kläder och mina två filtar och krypa upp i soffan! Ikväll är det OC igen och jag har kanongod kladdkaka från igår :) Sugen på en bit? Jag är bara hemma.


Lärdom är bra, men erfarenhet bättre.


Erfarenhet är inte vad som händer dig, det är vad du gör med det som händer dig.


22/01

Äntligen är det klart. Jag fick tjänsten som ansvarig! Det känns spännande & roligt! Och lite pirrigt såklart. Men jag är övertygad om att jag kommer fixa denna utmaning :) Det är sånt jag lever för! Är glad att jag vart lite gnällig, då jag äntligen nådde fram och inom kort ska jag även få gå en utbildning i hantering och ekonomi vilket känns kanonbra. Jag firade med en chokladkaka med daim. Dom är oslagbart goda!

Världens goaste Alva ringde mig idag. Hon är helt underbar! Fick ett brev i förra veckan, en teckning, vi höll varandra i handen och sprang i gräset. Tänk så stor hon blivit! Nu ville hon komma och sova över, och moster vill inget hellre. Men när det passar får vi se, jag har ju bara en ledig dag per vecka. Det är fredag denna vecka och eftersom David fyller 2 år på söndag så jag ska troligen hjälpa Helena med baket då.

Helgen vecka 5 är det dansmara i Övik! Jag har inte slutat bort det. Det finns ingen chans/risk! Ser fram emot det väldigt mycket :) Däremot verkar allting inträffa just då. Hanna & Jonas kommer hem och det är ju inte varje dag jag träffar min syster! Dessutom ska pappa & Daniel antagligen delta i sitt första Rally för säsongen. Och jag hade verkligen velat vara där också. Men, man kan inte få allt.

Det har strulat lite med kontrakt för lägenheterna. Istället för dubbelhyra är jag just nu på papper utan bostad mars månad. Lerstenen har skrivit kontrakt med den nye hyresgästen från mars trots att det står 1 april i papperen. Det är ju bara att hoppas att dom flyttar ut nu till 1 mars som dom eventuellt skulle. Var ska jag annars bo en månad? Hursomhelst, så är det deras ansvar eftersom det är dom & inte jag som felat.

Hade planerat fika med Camilla ikväll, men det blev framskjutet. Nu ska jag äta nått mittemellan lunch och middag, och vad passar bättre än fisk en dag som denna? ;) /Alls er egen fiskbrutta

Salem Al Fakir -Good Song

21/01

Två bilder från kvällens dopp.

dopp1

dopp2

- - -

Min helg har vart perfekt. På alla sätt. Utgång, bio, lugnt & stillsamt.. Ska avsluta den med att åka hem till Sävar i eftermiddag och umgås med (delar av) familjen. Äta middag, bubbla för första gången med snö omkring och sedan spela bingolotto med mamma, pappa och lillebror.

En fiende är för mycket, hundra vänner för få

20/01

    

En riktig höjdarkväll blev det. Underbart att umgås med alla fina flickor igen! Annika gjorde ett bra jobb med kameran i högsta hugg! Har lånat och gjort ett litet album :) Mer blogg en annan dag.

19/01

Jag fick skjuts hem idag, det var uppskattat! Hur skulle jag annars hunnit? Försöker fixa med allting samtidigt, och jag lyckas rätt så bra. Disken från igår får dock vänta. Men tvättmaskinen går, jag städar och försöker förvandla mig själv från fiskbrutta till utgångsfin ;) Snart kan festen börja!

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll. Jag saknar är lite godis! Men i övrigt kan kvällen bara bli bra :)

18/01

Imorse när alarmet gick igång befann jag mig nånstans långt borta. Det kopplade inte vad det var som lät, och jag kunde inte utläsa det som stod på displayen. Låg och fantiserade om att jag inte alls jobbade, att jag skulle få hämtning osv. Men insåg fyrtio minuter senare att det visst var alarmet och att det var hög tid att stiga upp! I tid till jobbet var jag iaf :) Har dock vart väldigt trött. Men nu är det snart helg! Och jag ser så mycket fram emot att gå ut med tjejerna imorgon! :) Det kan bara bli bra.

Att cykla hem idag var en match. Storm, isbana och matkassar på ett icke fastskruvat cykelstyre. Men hem tog jag mig och väl hemma satte jag genast igång med pizzabak och knäskurning av golvet. Det är viktigt att ha fint när föräldrarna kommer på besök ;) De kan ju iaf få tro att jag är pedandisk och duktig, hihi.

17/01

Precis hemkommen. Dagen har vart hyfsad, men eftermiddagen seg. Hade medarbetarsamtal idag, det kändes bra, men jag är fortfarande inte klok på vad som händer. Jag gruvar mig redan för imorgon, jag måste cykla och i den här vintern är det livsfarligt. Men jag har inte särskilt mycket till val. Jag saknar faktiskt den där metern med vit, fin snö, en grilleld och lite korv. Åtminstone en sådan helg vill jag ha! Förresten så mår jag redan idag mycket bättre. Det känns helt underbart.

Hon som kikade på lägenheten hörde av sig och har tackat ja, det innebär också att jag troligen flyttar redan 1 mars och slipper dubbelhyran :) Ikväll är det OC igen, och naturligtvis sitter jag bänkad.

Jag har underbara människor runt mig. Familj, släkt, jobbarkompisar, vänner & alla ni andra. Puss!

16/01

Behöver inte mer att tänka på. Snälla bespara mig.

Skönt att ha jobbat bort dagen, och dessutom gjort ett par extra timmar vilket innebär lite extra klirr i kassan. Fick en liten fläskläpp av fallande soppa idag och smörgåstårta till lunch :) 
 
En första spekulant kommer för att se lägenheten snart. Jag hoppas på det bästa! Somnade efter jobbet och nu fryser jag som en hund. Ska linda mig in i en filt snart. Har väldiga bekymmer att känna mig på topp, både kroppsligt och humörmässigt. Men jag vet ju att det går över. Tur att vi båda, Linnea, jävlas med kroppen så vi kan gnälla med varandra lite grann. Annars hade jag fått isolera mig. Nog med gnäll. Jag är inte den som är negativ. Egentligen. Och därför är det dax att peppa upp.. 17 dagar till Öviksmaran!

mormor
Mamma, Alva & Noel

15/01

Idag var det inte nog med ett rätt långt inlägg, idag kommer även en liten uppdatering :) Har precis kommit hem efter drygt två timmar med min mor. Jag insåg att människor ibland är fånigt fixerade av sitt utseende. Vi var också in och sa upp lägenheten hos Lerstenen och hon trodde inte alls det skulle vara några problem att bli av med den en månad innan. Jag hoppas att hon har rätt!

Jag har tagit på mig nånstans mellan 10-12 extratimmar denna vecka. Hm. Det känns sådär! Även fyra timmar nästa vecka och fyra veckan därefter. Jag är iofs rätt utvilad, men sovmorgonen imorgon försvann. Och min lediga dag. I övrigt ska jag nog ut med mina pärlor nån av dagarna i helgen :)

- - -

Har nu vart hemma fredag, halva lördag, söndag, måndag och imorgon börjar jag inte förrän kl 15. Det är mer 'ledigt' än jag haft sedan semestern i somras. Det fanns en anledning till varför jag mådde så kasst och det känns skönt att jag slutligen insåg varför. Nu känner jag mig på bana igen så imorgon blir det jobb! Det blir en kort arbetsvecka och ledig, oplanerad helg väntar. Funderar dock lite smått.

I eftermiddag kommer mamma, jag ska göra henne sällskap en stund och sen får hon skjutsa mig till Lerstenen för att lämna in uppsägningspapperen. Känns spännande med flytten! En riktig lägenhet.

Har läst lite ordspråk idag. Jag halkade in på en sida med ordspråk av ingen mindre än Nalle Phu ;) Tänkte dela med mig av några. Några som nånstans beskriver mig rätt väl.

  •  För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig
  • När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra
  •  När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig
  •  Det bästa är att veta vad men letar efter, innan man börjar leta efter det
  •  Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar

Nu ska jag spela klart lite pet, håller äntligen på jobba mig uppåt igen. Sen är det dax att få sig lite mat i magen och en dusch väntar också. Det är ungefär vad som står på dagens att-göra-lista.

Det enda i livet som man ångrar är de chanser man inte tog.


13/01

Annika lekte papparazzi igår igen ;) Lite bilder finns här!

Det snöar! Jag känner mig lika glad som de små barnen som gör snöänglar här utanför. Inte för att cykelföret blir bättre(?) utan för att det ser vackert ut och för att det är jättehärligt ute.

Dansen igår bara försvann, när Örjan lämnade av mig hemma kändes det som jag just lämnat hemmet. Det blev en lyckad kväll med höga poäng från min sida. Mycket bra utbud på dansanta killar och ett bra jobb av Shake. Nu dröjer det två veckor till nästa dans, och helgen efter det är det dansmara i Övik!

Idag gick jag hem strax före lunch. Det är välbehövligt, för jag har inte känt mig riktigt på bana nu några dagar. De fixar in någon till imorgon också, så jag ska se till att ladda om igen till måndag. Ska få i mig lite mat och lägga mig i soffan en stund nu. Ikväll blir det en film jag hyrde på hemvägen. Mitt hår är btw färgat nu och blev riktigt bra faktiskt.. trodde inte jag skulle fixa det ensam, men se där.


12/01

Det blev inte mycket av dagens checklista.. Jag orkade aldrig åka ned på stan och fixa med uppsägningen av lägenheten. Man måste ju dit och skriva på papper och jag ides inte. Lathet kallas det ;) Däremot har jag fixat bort lite andra ärenden som jag kunde göra hemifrån, bla beställa adressändringspapper och säga upp internet. Är ju bara två månader (lite drygt) till flytt. Ladda upp för inflyttningsfesten, gott folk! :)

Annars idag har jag bara låtit tiden gå, spelat lite pet, myst hemma i soffan, diskat och plockat undan. Surrat lite med några av syskonen och njutit av det faktum att jag är ledig och har en helt oplanerad dag. Nästan. Tror jag ska ta och färga till håret idag innan det blir middag. Efter det är det nog dax att börja ladda upp och se vad som finns rent för kvällen :) Jag behöver säkert inte säga det, men det är dans såklart.

Jobbar i helgen, men kom in och köp en firre så ses vi.
Trevlig helg!


11/01

Jo! Jag flyttar 1/4 :)
Planlösningen på den nya lyan har ni här.



Igår var jag på kalas hos Angelinn, där fanns mycket gott och även trevligt folk. (Grattis till Annelie som fyllde 25 igår också!) På kvällen kom Anders & Micke på fika och jag fick min film :) Ska se den med ett öga samtidigt som jag ser till att röja undan i lägenheten. Hade ont i ryggen i eftermiddag, håller andan att jag slipper något ont. Imorgon är jag ledig, och jag ser så mycket fram emot det! Dessutom dans på kvällen :)

09/01

Jag har ingen energi alls. Vet inte vad det är med mig, är så trött, så trött.. Fast ganska härligt & mysigt slö iofs. Har duschat och klivit i mjukisbyxor och tofflor. Nu ska jag snart krypa ned under mina filtar i soffan och slänga ett öga på något oviktigt program på televisionen. Är för övrigt rätt rödlätt efter fem tiors solning igår :) Men jag gillar det. Lite solbränna mitt i vintern (ja, det snöar faktiskt!) är inte helt fel.

Imorgon blir det kalas hos Angelinn, Erik & Emanuel. Ska bli trevligt att träffa den lilla familjen och alla de andra som dyker upp. Imorgon får jag också veta om lägenheten. Ska bara betapeta klart, sen blir det soffan!

08/01

Jag har tackat ja till lägenheten :) Nu är det bara att vänta till onsdag för besked!

Känner mig lite besviken och arg. Känns som jag ställer upp, men det verkar inte alltid som att det märks och uppskattas. Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka.. Vill inte ge mig in i nått jag inte kan fullfölja, men å andra sidan är det nog dax för mig att fortsätta framåt. Ska nog lägga ut lite krokar och se vad som händer!

Fick träffa mina blondiner idag. Det gjorde min dag. Äntligen samlade i stan igen!

   

 Lite soppa & Lisa Nilsson-musik nu.

07/12

Jag åkte och tittade på lägenheten ikväll. Den var jättefin! Alldeles lagom stor. Det känns lite jobbigt att dra igång att flytta igen men jag har till tisdag på mig att fundera på saken. Måste kolla upp om jag får dubbelhyra också. Sen vågar jag ju inte tro att jag skulle få den heller eftersom jag bara är åtta i kön. Men det skulle vara enormt skönt med ett sovrum. Ett kök. Och badkar! :)

Nu har jag vaknat till. Trodde nästan jag var på väg att bli hängig, men det satt nog bara i att jag hade en del sömn att ta igen. Och det har jag verkligen gjort också ;) Tror det kan bli lite svårt att somna ikväll faktiskt.. Ska fortsätta att pyssla på här hemma nu. Blir nog att plocka ned julen ikväll.

6-12 imorgon :) Riktigt nice tid.


- - -

Min helg har vart alldeles ypperlig!


Barbadoskvällen i fredags blev inte riktigt som vanliga. Antagligen eftersom jag inte hade någon att tagga upp med och även för jag knappt kände någon i hela bygget. Det var stökigt och gruffigt på dansgolvet trots att det fanns gott om utrymme och en hel del fylla förekom. Jag valde att åka hem strax före midnatt, men var ändå nöjd. Jag hade fått ett par timmar dans och en pratstund med Lager :)


Igår hade jag en lugn dag. Jag & Annika var och shoppade på Strömpilen och hittade båda lite kläder och annat. På kvällen åkte jag på dansen i Skelleftehamn med Micke, vi stannade upp för mat på Frasses i Bygdeå och susade sedan upp. Framme till första dansen! Jag var mer än nöjd med kvällen igår. Mycket och bra folk, och dessutom utrymme på golvet. Däremot var det jätte halkigt ett tag och jag höll på göra min första ikull-dansning, men vi klarade oss som tur var. Strax före halv två dansade jag mina sista danser och sen rullade vi hemåt. Förhandlade till mig att sova mellan Lövånger och Ånäset, men lovade sedan vara vaken! Tramsade en massa i bilen, men höll mig iaf vaken. Eller Micke höll mig vaken med egenkomponerade medleyn och förhör på latinska namn och plu-nummer. Halv fyra var jag hemma och på två röda lade jag huvudet på kudden. Klev upp gjorde jag 14.40 ;) Känns som jag förstört dagen, men å andra sidan.. jag hade inget planerat heller. Blev så att jag ska kika på lägenheten ikväll kl 19. Jag hoppas att den är fin och att jag har chans att få den, men egentligen tror jag inte det.

Kram,
Frida


05/01

Vilket skitföre det är ute! Vurpade imorse. Hoppas det inte kommer synas om jag bestämmer mig för kjol ikväll. Lyssnar på lite stämningshöjande musik nu och det känns riktigt roligt att åka och se Barbados. Kommer sakna Linnea dock. Får ta mig dit ensam och jag vet ingen som verkligen uttryckt ett 'Ja, jag kommer' men det blir nog bra ändå :) Lite dansfolk dyker säkert upp och sen har jag ju fint folk på scenen ;)

Nu ska jag städa och byta sängkläder. Diska undan, äta och fixa i ordning för att ha en njutbar ledig helg!


04/01

Idag är jag känslosam.
Krama mig!




03/01

Idag fyller min syster Helena 31 år! Grattis till henne.

Har blivit erbjuden en ny tvåa här på Tomtebo, är sugen såklart. Men det är något som är skumt med husnumret ;) 191, igen. Dessutom drömde jag häromnatten att jag flyttade till en ny stad. Just vilken det var kvittar, men ibland kan jag tänka mig att flytta just dit. Fast jag har nog svårt att lämna Umeå.

Fick lite sovmorgon imorse, men jag kände ingen direkt skillnad. Jag var minst lika trött när jag vaknade trots att jag sovit två timmar längre än vanligt! Klev upp 20 minuter innan det var dax att börja trampa ;) Det går det också! Nattugglor sover på morgonen. Surrade med Linnea på vägen. (Du är en ängel!) Väl på jobbet har tiden krypit fram, men såsom jag och Linda anade blev det kaos precis lagom tills man ska gå hem. En jobbarkompis skadade sig vilket slutade med färd till akuten. (Undrar om världen testar mig, bara för jag funderar på gå i mammas fotspår?) Själv har jag också bränt mig på handleden. Man bör inte stressa när man grillar och definitivt inte lägga armen över stekheta grillgaller. Det blev ett större brännmärke än jag trodde från början och känns ordentligt! Snabbhandlade efter jobbet och är äntligen hemma. Mor & far är på gång strax, och det är dax att röja undan lite så det ser ut som jag är en pedantisk och skötsam dotter :)

Ida -Jag finns alltid för dig.

01/01

Nytt år! Nya möjligheter! Ser fram emot att se var livet tar mig. Jag tror på ett händelserikt år för min del! Funderar en himla massa men har lärt mig att se till att göra saker man känner för. Men också att ibland bara flyta med. Det ska bli spännande att se vad 2007 har att erbjuda och vad som händer härnäst.


Nyårsfirade gjorde jag igår med Ida, Jens & Annika. Det var kanske inte ett traditionellt nyårsfirande, men mysigt ändå. Vi åt god mat, spelade lite kort, såg film i myskläder och åt godis, chips och räkor tills vi alla hade ont i magen. Jag sov över och cyklade sedan hemåt imorse efter elvatiden. Ikväll har jag vart hos Malin & Anton och firat deras lille gosse som fyllde 1 år. Tiden går sanslöst fort. Skrämmande fort emellanåt. Nu är det bara att bädda in nya sängkläder som återstår för idag, imorgon är man tillbaka till jobb och verklighet. Fyra dagar, sen helg. En helg jag ser fram emot, inte bara av den anledningen att Barbados kommer till stan.