31/07

Igår och idag har jag umgåtts med Lars. Det känns bra att det funkar så fint mellan oss fastän det är slut och att vi är överrens om det. Såg film och åt igår och idag har vi solat och vart på stan. Har köpt två tavlor idag och jag tror de kan passa perfekt ovanför soffan! Ikväll ska jag också fixa till håret, bleka till lite grann och prova mitt nya nagellack jag köpt :)

Har haft en till attack i ryggen igår. Efter den tror mor min att jag kanske fått problem med gallsten. Det var ju det sista jag ville höra! Det får man ju när man blivit gammal. Hoppas verkligen inte att det är så.

Blir bara hemma ikväll, imorgon ska jag träffa Malin och sen ut med Ida & Annika! :)

30/07

Hjälp snart övergår vi till augusti! Jag har fjorton dagar kvar av semestern och det känns alldeles underbart. Jag planerar in saker mest hela dagarna och det är väldigt roligt att hålla igång. I fredags följde jag med Mattias upp till PDoL, det var väl rätt trevligt, jag tyckte själv att det var roligast att se alla igen. Alla som jag knappt träffat sedan det tog slut mellan mig och Lars. Igår åkte jag ut på Holmön och det var samma sak där, träffade en hel del folk där också som jag inte sett på länge. Fick jätteont i ryggen där ute och inatt grät jag och trodde jag skulle behöva åka in på akuten, sådana nätter önskar man att man hade någon nära. Jag mår dock bättre idag och troligtvis var det summan av all blåst och de hemska resorna med lille Vidar. Både på dit och hemvägen var jag dyngblöt ändå upp på baken, folk slungades runt utomhus på däck. Men jag hann iaf aldrig tänka på att bli åksjuk.

Planer för veckan? Tja.. idag kanske jag ska träffa Lars. Imorgon är det väl inte inplanerat någonting vad jag vet. Kanske man skulle ta en tur till stranden eller nått, eller om det blir att åka båt, beror på hur det ser ut för alla andra. Tisdag ska jag gå ut med Ida & Annika. Onsdag blir det dans i Baggböle med bla Micke och Marcus, kanske Marie, Angelinn och några fler också. Sen är det antingen Rix FM-kalaset på kajen eller personalfest som gäller på fredag och till helgen bär det av till Linnea för ännu en Barbadosspelning i ordningen.. räknade nyss och det blir typ 23-24 spelningen nånstans :) Haha, det är inte klokt egentligen vad tiden går! Ska bli så kul att träffa boysen igen.

Jag har en bok som hänger på mina axlar, kanske ska sätta mig på balkongen med den. Se om jag fortfarande kan läsa.. det var ju ett par år sen jag försökte mig på en bok senast!
Frida

28/07

Jag älskar livet, sommaren, semestern. Men jag saknar känslan av att allting är enkelt. Jag kastas mellan känslor och annat, emelllanåt är det bara guld och gröna skogar, men just nu vill jag bara gråta. Saknar det vi hade förr, ett tryggt välordnat liv. Jag saknar alla mina syskon, mina vänner långt borta och ett riktigt hem. Jag känner mig dum.

27/07

Strax dax att sova, det är ju snart midnatt. Sitter och lyssnar på min nyinförskaffade Peter Jöback-skiva. Han är ju underbar! Håller på plocka upp allt jag shoppade idag också, hann ju aldrig göra det. Blev ju grillning med ett gäng från jobbet direkt efter stadsturen och middagen med Ida & Annika. Mycket trevligt, men rätt kyligt faktiskt. Hittade två fina tröjor, lite smink på Make up Store, och skivan såklart :) Dessutom har jag skickat efter från H&M katalogen som kommer v. 32.. jag tycker sånt är så roligt!

Förhoppningsvis sol och strand imorgon. Annars får jag försöka baka upp alla äggen jag köpte igår! Städa (igen) och försöka få undan de sista kartongerna. Är så less på att det inte är klart här ännu.

Men nu ska jag iaf sova, vi kanske hörs imorgon!
Frida

26/07

Idag är min dag! Tusen tack för alla gratulationer, jag har faktiskt inte orkat svarat på alla sms. Tackar er alla här! Tack för blombudet också, Linnea. Telefonen glömde jag när jag åkte till Sävar, så det är inte av bristande intresse jag inte har svarat. Ska försöka ringa er alla.

Fick tårta i Sävar, mammas jordgubbstårta. Ingenting slår den! Fick pengar att lägga till vad jag själv ville och det var mycket bra nu när jag flyttat. Har redan köpt och skruvat ihop ett skrivbord, så nu är det något mer avslappnande att sitta vid datorn :) Ett steg närmre ett riktigt hem! :)

För er som missat min resumé av resan, läs den! Själv läser jag den om och om igen, jag saknar verkligen allt! Ikväll blir det dans till Date på Baggböle. Hittade för övrigt en dansbandsklassiker idag "Ajka sa lajka" med Curt Haagers, skulle kunna skratta i evigheter! :)
Frida

25/07

Oh my! Var någonstans ska jag börja?! Jag är glad att vara hemma, ta en dusch i sitt eget badrum, plocka mat ur kylskåpet när man känner för det osv men fy tusan vad jag kommer sakna mina backpackers! Jag har haft det helt underbart. Semestern fick en start jag aldrig glömmer.

Resan började i torsdags, jag och Marie åkte från Umeå ganska precis 17. Det var rätt knepigt att hitta till farmen, men efter många om och med hmnade vi där till slut och sen bar det av mot Norge. Efter många timmars köring med en paus i Östersund anlände vi till fritidscentret 03.10. Där stupade vi isäng.

Fredagen var varm, oerhört varm. Vi brände oss rätt bra och jag måste säga att vi fått mycket fin färg under resan. Och mitt hår är ännu mer vitt. På fredagen gjorde jag någonting jag aldrig trodde jag skulle göra. Och, (mycket viktigt) aldrig gör om! Med fantastiskt hög puls, svett och tårar klättrade vi i berg. Ingen av oss var särskillt kaxig när vi insåg att vi kommit en sjättedel och var livrädda och all vätska var slut. Jag är stolt över att jag klarade det, det var en upplevelse verkligen, men jag gör nog inte om det. Många gånger fick man bara förlita sig till en vajer. På kvällen var fest nummer ett.

Lördag var det omtalade dagen då alla släktingar till de som ägde stället hade sin släktträff. Det var massvis med folk! Vi och tre andra hörde inte till släkten, men vi hade minst lika trevligt ändå ;) Till lunch fick vi en enormt god fisksoppa som Marie tyvärr blev lite dålig av. Killarna gjorde dyk, men själv ägnade jag tiden till att titta på djurlivet från land, plockade snäckor, musslor, håll i sjöstjärnor, en manet och sist men inte minst fick vi se valarna på fjorden. Var även med när de fiskade torsk, makrill, sej, kolja.. allt det jag säljer på jobbet. Festen på kvällen var helt enorm och vi bjöds på bla haj till middag.

På söndagen mådde vissa bättre än andra. Jag tror det var då vi åkte in till Leksvik, som hade ett litet centrum. De tog inte ens svenska visakort så vi stannade inte så länge. Vi tog vara på solen nere vid saltvattnet och det tog bra även denna dagen. Sen bestämde vi oss för att rulla mot Sverige. Det blev pizza och övernattning i Östersund på Frösö camping. Där var fest nummer tre!

På mångdagen, alltså igår fick jag och Marie vår vilja igenom och gå på zoo. Det var fakstiskt ett dåligt zoo, vi var inte alls särskillt imponerade, men det var trevligt ändå. Vi åkte vidare till Anders stuga utanför Sidensjö där både Micke och Anders bor/bott. Där har vi tillbringat sista dygnet. Enormt härligt! Bad, bastu, grillad mat, fjärde festen i ordningen och massor med sol. Vi stannade där tills i eftermiddag, sen åkte vi hem för att lasta ur grabbarna, säga hejdå och åka hem till varsinn bostad. Det blev nästan känslosamt.

Kisse blev glad när jag kom iaf och det är skönt att ha någon som väntar på sig. Nu ska jag surra med hela världen innan jag kan sova, och sedan vakna ensam på min födelsedag. Det är första gången i mitt liv, och det känns tråkigt, men jag vet att dagen blir bra ändå. Jag åker till mor och far på dagen och sen ska det dansas ute i Baggböle!

Jag älskar sommar och jag älskar semester. En mer minnesvärd resa under denna sommar kommer jag garranterat inte att uppleva!
Frida

20/7

Så var dagen plötsligt här. Den vi peppat för så länge! :) Snart kommer mamma, pappa och bror. Vi ska äta lite jordgubbar och de ska väl vinka av mig. Ska bli så otroligt skönt att komma bort och börja semestern med en resa. Hoppas verkligen på lite sol och värme, annars verkar det iofs finnas en hel del annat att pyssla med också :) Ska verkligen njuta av att vara borta en stund och bara umgås och roa oss!

Marie gör sin sista dag idag, vet precis hur segt hon har det! Sen efter det ska vi åka ned mot Sidensjö, byta bil och lasta in karlarna. Sen är vi på gång! Åker via Östersund så jag hoppas få se mitt gull, Linnea där.

Jag ringer hem och skvallrar lite nån dag, eller om jag får tag i ett internet ska jag skriva lite åt er.

Kram,
Frida

Ett miljoner tack och hundra kramar till Angelinn och Erik som tar hand om kisse. Känns jobbigt att lämna henne, men jag vet ju att ni är goa mot henne! Hoppas jag kan hjälpa er någon gång i gengäld.

19/07

I'm home! It's for real.. semester! Känns så underbart, fast egentligen har jag nog inte riktigt fattat att det händer. Ledig tom 14/8.. det är ju nästan en hel månad :) Sjukt härligt. Fick gå nästan två timmar tidigare, det är tur chefen förstår hur trögt det går sista dagarna.

Ska tvätta, packa och diska nu. Sen kommer Ida och sen Angelinn och hämtar nycklarna. Nån måste ju se om hemmet medan jag är ute och ränner. Kommer väl ett inlägg imorgon innan avresa, sen dröjer det väl ett par dagar iaf innan ni får en lägesrapport. Men mobilen är alltid med, så bara ring!

Frida

18/07

Idag sov jag riktigt länge, så otroligt skönt :) Kan bero på att vår movienight drog ut tills tvåtiden inatt. Men det var mycket trevligt. En rysar/komedi "Club Dread" och en action/thriller "Four brother".. oj oj, jag har drömt mycket i natt kan jag lova. Har jagat mördare, hört människor som skriker i skogen och hittat lik. Det var i efterhand bra filmer, men pulsen är hög under tiden jag ser sånt där.

Börjar inte förrän 16 idag, det är också någonting som är bra :) Ska försöka städa här nu, riktigt ordentligt. Det blir alltid bara halvfärdigt eftersom jag fortfarande har en del ouppackade lådor som jag inte vet var jag ska stoppa. Sen ska jag tvätta ur tvättkorgen så jag kan ta med alla mina favoriter till Norge på torsdag! :)

Helena skulle dyka förbi med kuddar till soffan, så nu ska jag dra mig härifrån, fixa en kom ihåg lista och feja färdigt! Ses på torsdag Linnea!
Frida

16/07

Idag är det Malins tur. Grattis! Nu börjas det med födelsedagar hit och dit ;) Eller det har väl pågått ett tag nu.. och nästa onsdag är det min tur! Då är jag troligen inte hemma, men det vet jag inte ännu.

Ännu ett inlägg från jobbet. Kvällspassen är så tråkiga, alla går hem när jag kommer och sen har man tiotusentals saker som hänger på ens axlar. Ikväll är det stängning som gäller, så typ fem timmar till. Usch, hemska tanke! Ska snart ta ur grillen. Jag har bara tre arbetspass kvar efter detta, och tisdag har jag bara ett femtimmars-pass vilket känns otroligt soft. Tanken på semester får mig att rysa, men det får även kylan på kvällarna. Inte har det väl gått och blivit höst ännu? Jag har ju 3½ vecka ledighet som jag tänkte njuta av i solen!

Tror jag kilar ner och tar mer rast sen. Ska faxa till svenskaspel.se nu så jag kan få ut mina pengar :) Tog mig friheten idag att köpa en kjol, en kofta och ett par skor.. men det kostade bara hälften av vinsten ;)

Kram,
Frida

15/07

Bort med allt jag tidigare skrev, hit med lite nytt :)

Jag fattar ingenting! Jag som aldrig har tur, och ständigt är pank satte in 100:- på svenskaspel.se och vips! Vann 791:- bara sådär. Vet knappt ens hur. Känns så skönt :) Nu måste man ju bara få ut dem också.

Sön 14-22, Mån 6-16, Tis 16-21 och Ons 6-17.. Sen, SEMESTER!

Vädret vart kasst, vi ångrade oss med Gräsmyr. Sist vi var där regnade det ju också och det blir ju rätt trångt och fuktigt. Det blir nån film, hoppas inte på skräck :P Men är ju i det sällskapet att det kan bli så :P

Malin & Ida, måste hinna se er innan jag åker!
Frida

13/07

Igår fick jag besök av fina flickor. Angelinn med sin stora, vackra mage och sen kom Malin också förbi. Så trevligt så.

Om en och en halv timme åker vi :) Dans i Gräsmyr, årets första. Det ska bli riktigt trevligt. Hoppas bara det är bra folk där! Perikles i ena logen och håll i er riktigt hårt.. Thorleifs i den andra. Kan ju vara kul att se dem också. Undrar vem som spelar var och vilket sorts folk som kommer?

Ledig imorgon. Äntligen :) Jag vet inte vad som blir. Hade pratat om stranden men nu är det ju sämst väder så det uteblir nog säkert! Kanske tar en tur på stan och sen får vi se helt enkelt. Sista jobbarhelgen innan semestern nu. Norgeresan kommer allt närmre.

Pratade med djurskyddet idag om kisse. Hon lugnade mig väldigt mycket och sa att kisse hellre bor med mig än att byta matte även om jag är borta mycket på dagarna. Hon sa att katter blir väldigt trogen en person och att byta familj är i detta fall mycket sämre. Det kändes bra att någon med mer erfarenhet sa så, då behöver jag ju inte själv klura på saken. Blir lite trist för henne när jag åker till Norge, men.. Angelinn trodde att de skulle kunna hjälpa mig att ta hand om henne då, det vore guld värt.

Nä, dax att skynda på lite!
Frida

12/07

Idag fyller Lars 22 år, grattis till honom.

Mår dåligt över hur jag ska göra med kisse. Jag älskar henne ju, hon är ju som min baby! Vad som blir bäst vet jag verkligen inte. Kanske mår jag mest dåligt över att hon är ensam? Jag måste fundera. Om någon kan ge mig vettiga tips från båda håll så är de välkomna.

Håller på laga mat nu, kors i taket! Behöver nya matlådor, så nu är det massproduktion igen. Ska försöka baka lite sen. Erik & Angelinn kommer på fika senare.. Det ska bli jättetrevligt, var ju längesedan jag såg dem och magen. Tiden går verkligen fort. Idag har jag bott här i exakt en månad.

Fick räkning idag från internetleverantören. Visste inte om att de hade startavgift, hade jag kanske kunnat räknat ut men chockades av ca 1000:- jag gärna sluppit denna semestermånad. Usch, jag hoppas verkligen denna månad går ihop. Hade tänkt slippa leva på sparpengar.

Dans imorgon! :)
Frida

11/07

Ännu en dag avklarad. Den mystiske mannen kom in idag också "we met before" uttryckte han. Konstig människa, men alla är vi ju olika. Nu är det verkligen nedräkning till semestern. Bara sju arbetspass kvar! Sista helgen nu innan fem lediga. Hur underbart låter inte det?

Måste verkligen skaffa ett skrivbord. Man får verkligen ont i ryggen av att skriva med tangentbordet i knäet. Men jag tror faktiskt det får vänta iaf, jag är verkligen sugen på att ha en kanonsemester iår och jag tror den kan bli väldigt lyckad om jag bara får in allt jag vill göra under mina tre lediga veckor. Det blir nog inget utland iaf, får räcka med Norge. Men sen skulle jag vilja åka ned till Kramfors och hälsa på Catrine och till Ikea. Och träffa familjen, syskonen och syskonbarnen så mycket som möjligt! Sen måste jag försöka ta hand om mig själv lite, det är mycket som vart lagom omtumlande ett tag så.

Imorgon kommer eventuellt Erik & Angelinn på fika. Torsdag är det dans på Gräsmyr! Jag är så laddad på det. Sen är det helg och ingenting annat än jobb planerat. Får väl se hur mycket man orkar.

Nu är det iaf löäggdax och mystid med kisse!
Frida

10/07

Har kommit i underfund med att kisse nog inte trivs så bra här hos mig. När jag är hemma mår hon ju bra, men det är långa dagar utan mig och jag får alltid skuldkänslor när jag inte är hemma. Dessutom är lägenheten liten. Så om någon vänlig själv känner någon som kan ge henne ett GOTT hem, för evigt, ring mig!

Igår var en jättetrevlig kväll ute i Brännland med arbetskamraterna! Det blev mer av kubb, mer bad och lite volleyboll i motvind. En riktigt god middag och sist men inte minst riktigt bra sällskap. Idag blev det också klart att vi åker till Norge nästa vecka. Allt är bokat, så nu kan inget hindra oss :) Torsdagkväll åker vi och är borta tills det känns som att pengarna är slut och att vi vill komma hem igen. Ska bli sjukt kul! En länk om ni är nyfikna; http://www.dykambassaden.no/

Ska spela lite scrabble med Annika och Ida ikväll, det ska bli kul! Måste bara göra mig klar så jag är färdig när det är dax. Måste laga mat men är inte alls sugen på ställa mig vid spisen. En tacobuffé skulle ha suttit :)

Nämen, nu ska jag ta tag i allt. Måste städa undan som vanligt. Har inte städat såhär mycket nångång.. men det kanske beror på att det aldrig blir färdigt :P

09/07

Igår var konfirmation dagens tema. Fick tillbringa dagen med familjen vilket var mycket trevligt. Finns några fina bilder upplagda på apan :) På kvällen sen bangade vi Gumboda, och åkte till Brännland. Spelade kubb, badade och drack lite vin. Mycket trevlig kväll. Ikväll blir det typ detsamma fast med fler människor. Det ser jag fram emot. Nu hade jag tänkt försöka ta mig ut med en filt och sola lite, får se om jag kan ta mig för det snart :) Ska först kolla om någon vill hänga på ut!

Frida

07/07

Idag började det brinna på jobbet, det var riktigt obehagligt. Tur att vissa var kvicktänkta och att allting gick bra. Men, äntligen helg! Dagarna har gått så otroligt segt denna vecka. Kanske för att det vart så fint väder och man själv vart instängd i en snarlik bunker.

Men nu är det helg och här ska göras :) Ikväll ska jag vara med Ida. Det blir pizza och sen ska vi åka till Annika på förfest. Vi ska inte ut nån av oss, men tänkte vara lite sociala. Sen imorgon är det konfiramtion och på kvällen Gumboda countryfesival ;) Söndag hoppas vi på sol så man kan få lite bränna och sen ska jag tillsammans med alla jobbarkompisar till Micke på grillning och lite sommaraktiviteter. Ser fram emot allt som ska hända :)

Dax att städa lite här nu, vi hörs!
Frida

06/07

Här kommer en liten uppdatering.

Jag vill avsluta med att utbringa ett stort TACK. Detta till alla mina vänner, men kanske framförallt min familj & Lars. Utan er hade jag aldrig klarat av denna livskris. Utan er vore jag ingenting! Det har varit skönt att veta att ni bryr er och tagit hand om mig har ni verkligen gjort. Jag & Lars har en fin relation idag och jag har blivit min egen bästa vän. Jag trivs med att ta dagen som den kommer och mer uppbokad än jag är kan man nog sällan vara faktiskt.

Idag har jag fixat mer saker i lägenheten. Det är så kul att inreda precis som man vill ha det! Äntligen har jag fixat insynsskydd och bambujalusier till stora fönstret. Blev en hel del annat småplock också och sen fixade jag med brorsans konfirmationspresent.

Har fått umgås med min lillasyster, the one and only. Skönt att få lite tid tillsammans, men trist att jag jobbat och de vart så uppbokade. På lördag åker de igen :/

Idag har Lars visat lägenheten igen. De verkade tydligen ivriga och jag hoppas de kan ta den så fort som Lars bara kan flytta ut. För hans skull, men också får vår. Är som att komma hem varje gång man kommer dit, och det är verkligen en jobbig känsla. Så alla som vet av en etta, ca 3000:- i hyra.. hör gärna av er! Och alla ni som vill köpa en jättefin dubbelsäng.

Nu ska jag nog snart krypa ned i min jättehärliga säng!
Frida

---

Mitt i natten minsann! Hemma efter en fantastiskt trevlig kväll med Micke & Marie på Baggböle loge :) Längesedan jag hade så trevligt och med dans konstant i fyra timmar. Jag är helnöjd, liksom de andra och snart bär det av dit igen. Nu ska jag vila min något värkande kropp.

Imorgon ska jag ta hand om hemmet lite på dagen. Kisse (min lilla bimbo) kan behöva lite kärlek och sen på eftermiddagen ska vi åka till Brån på middag!

Nu är jag uppkopplad från lägenheten! :) Äntligen.
Frida

04/07

Sitter på jobbet (nähe?).. tar mina sista minuter rast för dagen. Har haft konstig dygnsrytm denna vecka, upp tidigt och slutat sent i princip varannan dag. Imorgon har jag ett grymt pass på 6-17 men sen är jag iaf ledig torsdag och ska få tid med min syster.

Igår var vi i Örsbäck och lekte med Alva och umgicks. Det var inte igår och det var mycket trevligt! Jag är så fantastisk stolt över mina syskon barn, och om drygt 20 veckor är nästa nedkomst beräknad. Åkte sedan förbi i Brån och David satt där han satt framför sin favoritfilm "A bugs life".. jag fick hem min dator, men till min besvikelse saknades ju en nätverkskabel när jag skulle fixa ihop den! Men ska försöka köpa den ikväll. Senare på kvällen fick jag hjälp av pappa att hämta min nyinköpta säng! Tänk vad 30 cm extra kan göra, oj så skönt det är att sova nu ;) Vi fick upp kroken på balokongen, barbordet och en lampa också.. så snart är hemmet klart. Bara ett skrivbord och ett soffbord som saknas, men det får nog vänta iaf tills nästa löning.

Imorgon är det dans på Baggböle! Jag är faktiskt lite taggad, det var ju inte igår men i gott sällskap har man ju inte tråkigt.

12 arbetsdagar innan semestern :)
Frida

02/07

Hanna är äntligen hemma!

Kvällspasset på jobbet idag. Det funkar rätt bra. Men vem är mannen som inte vet sitt språk och som snart gått runt och strosat utan kundkorg i snart fyra timmar? Snart vågar jag ärligt inte cykla hem!

Helgen var både upp och ned. Men det är väl så det ska vara ibland antar jag. Har en hel del roliga saker att se fram emot nu och det känns bra att jag denna sommaren troligen kommer ta vara på den mer än jag gjort de sista två. Plötsligt har den bara varit över utan att jag ens lagt märke till den.

Jag är rätt övertygad om att vi tog rätt beslut. Vi förlorar ingenting på att prova detta och jag trivs just nu alldeles ypperligt med att vara singel. Jag har inga behov av att söka partner just nu. Mina vänner förgyller mina dagar och kvällar mycket väl och just nu är det så skönt att bara ta hänsyn till vad man själv vill göra! Sen att ingen kommer ta den plats han haft förstår nog alla. Men singel just nu och ett tag framöver.

Ska ta mig lite kvällsfika och sen efter det är det bara en timme kvar!
Frida