31/03

Igår anlände Linnea & Emma till Umeå, med ett gäng resväskor och fem (!) nessicärer. Jag har ofta fått en del pikar om mina packningar, men jag är inte längre värst! ;) Det känns lite trist att jag knappt hinner se dem under deras visit eftersom jag har rätt fullt upp med jobb och flytt. Däremot är det roligt att veta att de är här och har roligt. Och att någon är hemma när man kommer från jobbet. Ett plus sen är ju att maten dessutom står färdiglagad :) Imorgon efter jobbet kommer pappa och flytten tar fart på riktigt. Äntligen! Jag hatar det kaos som vart senaste veckan. Vi ska försöka tömma lägenheten helt imorgon så jag "bara" har städet kvar sen. Är någon städvillig på måndagmorgon är ni varmt välkomna! Väldigt varmt välkomna! :) Ikväll har jag hjälpt Annica att flytta. Vi har flyttat en dubbelsäng, bokhyllor, en jättetv.. till fots, mellan hennes lägenheter. Ett projekt i sig, men det gick bra! :) Nu ska jag ta tag i min egen flytt så att det är så lite som möjligt kvar att böka med här imorgon.

Från midnatt har jag inget internet eftersom jag sagt upp abbonemanget och inte skaffat något nytt till den nya lägenheten. Linnea funderade hur jag egentligen hade tänkt men ärligt talat har jag nog tillräckligt med pyssel ett tag framöver och kommer nog fortare i ordning om jag inte har någon uppkoppling. Sen finns ju telefon och ni alla är välkommen att komma och se hur jag har det på min nya adress! :)

Den som lever får se.

Du vet, jag tycker om dig.


29/03

Idag har jag lagat lax i ugn. Annica kom förbi och åt med mig, mitt i flyttkaoset. Sen åkte vi iväg och gjorde av med pengar :) Det kändes mycket roligare (och vettigare?) än att fortsätta packa saker i flyttlådor! Vi ska ju båda flytta nu i månadsskiftet. Vi hann iaf med massor med affärer och jag har köpt mig två nya täcken, tokdyr kattmat och ett gäng rengöringsmedel för flytten. Nu har hon precis åkt och jag fick just ett meddelande att jag troligen kan påbörja flytten imorgon! Det vore ju en dröm! :)

Tuffa veckor har börjat dra igång på jobbet! Nästa vecka blir riktigt tuff och nu har jag tre jobbarhelger i rad.. Det är tur att jag har ångan uppe :) Jag ser påsken som min första egna utmaning och tycker det känns riktigt roligt faktiskt. Är övertygad om att det kommer gå gallant!

Nu ska jag ringa Linnea, hon och Emma anländer ju imorgon och jag har egentligen ingen koll på läget. Sen är det pappas och mammas tur och sist men inte minst ska jag slå min lillasyster en pling!

Ingenting är skadligare än ett sorgset sinne.

28/03



Lillasyster har köpt gyllene skor åt mig.
Hon kommer hem med dem nästa vecka! :)

Mitt humör var verkligen i botten igår. Jag var ned och vände och är på mycket bättre humör efter en god lunch med trevligt sällskap och en timme i solen :) Jag älskar värmen! Nu finns energi att fortsätta förbereda flytten. Tvättmaskinen går, tvätt efter tvätt och dammråttorna tittar fram i takt med att allting flyttas på. Men väggarna är snart kala, skåpen i princip tomma och staplarna med flyttkartonger växer! :) Det är nu bara fyra dagar kvar tills jag äntligen får mitt efterlängtade sovrum, ett kök och det bästa av allt.. ett badkar :)

Ett länktips! Dansmaffian.se

Om en timme ungefär ska jag iväg med mor, far och bror till Örsbäck och sedan vidare till Brån.

Det bästa sättet att spara tid är att använda den.


27/03

Suck. Kompis har gått på lådan i över en vecka, utan minsta miss. Så jag lade dit täcket idag och när jag kom hem.. Kissfritt! Så skönt tänkte jag och packade upp maten jag handlat. På väg till datorn sen.. KISS I SÄNGEN! :( Det tar ju flera timmar innan jag tvättat allt och dessutom fått det torrt :/ Åh, hjälp mig!

I övrigt har dagen gått bra. Jag putsade mina fönster imorse och packade några fler lådor. Och ännu fler lådor skall packas imorgon. Allt jobb gick också smärtfritt och jag har beställt skor från Stockholm. Så utan kisset hade dagen vart kanon. Bäst att duscha av lite ilska kanske.. Blää.

- - -

Det var jätteroligt att vara tillbaka på jobbet igår! :) Skönt att få träffa allt folk och ta tag i allt som hängt över. Det blev ett par timmar övertid och sen så tog jag på mig att jobba påskhelgen medan jag ändå har ångan uppe! Jag gjorde Linda glad och bytte dessutom till mig ledighet över Rotanmaran. Jag gick sedan hem i det fina vädret och lagade till tacogratäng! Somnade gjorde jag redan efter 20 framför tvn och sen sov jag ;)

Morgonens projekt är fönsterputsning. Jag har bara inte tagit mig för det än. Imorgon när jag är ledig blir det att åka till Örsbäck, och eventuellt även till Brån. Annars kommer kvällarna ägnas till att packa ihop och förbereda flytten så gott det går. Linnea & Emma anländer sedan på fredag och förgyller kaoset i lägenheten över helgen. På måndag sen har jag ny adress! Men inget internet.

Ett gott samvete är den bästa huvudkudden.

25/03

Vilken gårdag! :) Allting var kanonlyckat, in i minsta detalj! Jag fick tag i klänningen under förmiddagen, den sista i Umeå faktiskt. Så jag var jättenöjd! Jag klädde mig och gick över till Annica strax före 14, och där började för-förfesten! :) Strax före 16 åkte vi sedan till Roger för att möta upp resten av alla arbetskamrater. Där hade vi ett par trevliga timmar innan maten sedan skulle serveras på O'learys. Jag var inte alls impad. Inte denna gången heller, tyvärr. Det blev lite halvsegt innan folket började på rulla in. Jag träffade sedan jättemycket härligt folk! Det kryllade av dem. Både gamla bekantskaper och nyare! Strax efter ettiden gick vi för att köpa lite mat och sedan följde jag min Ida hem och sov där inatt. Det var mysigt att slippa åka hem och skönt att äntligen få lite tid för min tjej. Imorse myste vi till lite film, sen drog jag på partyblåsan och åkte ned på stan för lunchning med min syster. Jag kände mig inte alls het i outfiten idag. Men med tanke på att det blev en tolvtimmarfest mår jag faktiskt oförskämt bra idag :) Men visst, nu blir det ryggläge en stund innan jag tar tag i kaoset här hemma. Idag har jag inte alls ont i halsen (peppar, peppar!) och imorgon återgår jag till ett normalt liv igen! Jag ser verkligen fram emot att komma igång igen!

Ha mod att vara den du är och tappa inte modet för att du är den du är.

24/03

Som jag anade redan innan jag åkte på dansen igår så tog jag ut mig lite för mycket. Strax före paus var jag rätt slutkörd. Mitt råd till mig själv var att inte bugga, men redan i fjäde eller femte dansen så strack det ;) Hur skulle det gå till! Efter paus vilade jag nån dans emellanåt men hade trevligt sällskap till och från av Tessan och andra dansanta människor. Jag kan inte påstå att dansen var i hög klass igår, men det berodde nog mest på mig själv. Sen var jag faktiskt inte riktigt nöjd med Highlights heller.

Den här dagen ser jag verkligen fram emot! Jag hittade en supersöt klänning/tunika igår som jag övertalade mig själv att inte köpa! Så himla dumt! Jag ska köpa den idag om den finns kvar :) Blir alltså en sväng ner på city för att strosa och sen ska jag träffa Annica för lite uppladdning, för-förfest. Vidare till Roger åker vi vid fyra och sen är mat bokat på Olearys några timmar senare. Jag vet en hop trevliga människor som ska ut och ser verkligen fram emot kvällen :)

Tänk fel om du vill, men tänk själv.

23/03



Jag tog äntligen steget ut! Sådär på impuls som saker ofta är när jag bestämmer mig för något! Så var plötsligt den eviga blondinen brunett istället. Ja, nu är jag mörkare i håret, för typ första gången på riktigt i mitt liv! Eftersom jag är en besvärlig människa och inte blev nöjd direkt fick jag spendera i princip hela förmiddagen i frisörstolen, men nu känns det bra och roligt med lite förändring! :)

Måste erkänna att jag plågat min Kisse idag. Till en början åt hon malten frivilligt men nu kvälvs hon när jag bara tar fram tuben. Rådet jag fick var att kleta det på henne eftersom de då tvättar bort det och får i sig det på det sättet. Antar att hon tycker jag är världens sämsta matte och jag känner mig också som det. Men nu är malten i magen. Och förhoppningsvis ska det som ska upp komma upp snart.

Med BankID kunde man idag få reda på skatteåterbäringen! :)

Från och med nu är jag inte längre sjukskriven och det är en lättnadskänsla! Visst, jag erkänner att halsen fortfarande inte är bra och att jag ibland hostar på natten. Men en förkylning kan man ju få dras med i evigheter så därför har jag valt att återgå till normalt liv från och med idag.. det innebär till en början att jag tänker dansa ikväll & att det blir fest med utgång imorgon.

Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva.

22/03

Att köpa malt till katten var ju inte det enklaste. Det fanns i alla sorters former, storlekar och styrka. Men med lite hjälp hittade jag något som kunde passa! (Och lite mer grejor som jag inte alls hade tänkt köpa). Att sedan få henne att äta malten var inte heller så enkelt. Men min tjej fixar allt om man bara gör som hon vill. Och det vet jag. Medicinen efter operationen sist slickade hon upp om hon fick göra det ur min hand och malten åt hon från sked :) Nu väntar jag bara på effekt! Det ska bli skönt att få se henne lite piggare igen.

Fick inte tillgång till lägenheten tidigare och det känns lite surt. Fick lösa det med ledighet på måndagen istället. Men folk har ju flyttat förr, så det ska nog ordna sig! :) Börjar se fram emot att komma iväg nu!



Så här söta är mina kattor idag.

- - -

Jag har alltid haft god sömn, no matter what. Nu har jag sovit så mycket i två veckor att jag inte kan sova längre! Numera vaknar jag före klockan åtta på morgonen. Dagarna blir ju outhärdligt långa på det viset! Iofs har jag inte gjort mig klar förrän nu och nu är det snart middag. Det blir en match att gå tillbaka till jobbet och kliva upp med en kvarts marginal ;) Kanske något jag kommer få ändra på. På gott och ont.

Pappa har vart ute och rest och även hälsat på Hanna i Stockholm. (Lillasyster: "Det känns så konstigt att pappa ska behöva sova på soffan. Det är ungefär lika konstigt som att lägga Gud där om han skulle komma på besök") När pappa landar här i Umeå ska han få äran att följa mig på djuraffären och köpa kattmalt. Det ska vara bra för hårbollar och Kisse har jättejobbigt såhär på vårkanten nu när hon löser massa päls.

Följe till Abba The Original Orchestra och Ikea efterlyses! :)

21/03

Gott folk! Det är vårdagjämning idag. Dag & natt är lika långa och efter denna dagen går vi mot ljusare tider! Det väcker en viss längtan till alla varma sommardagar! Och sommarnätter också, för den delen :) 14 veckor till semester! Det låter som en evighet, men vi snart är där.

Jag har sökt till universitetet igen. Förhoppningsvis börjar jag läsa till sjuksköterska i höst. Men jag misstänker tyvärr att jag inte har betyg att ta mig in. Jag trodde mina betyg var liiite bättre än de är. Jag hoppas jag har räknat fel ;) Funderingarna går annars mot undersköterska för att höja betyg och sen ta mig in den vägen. Nu är det bara att vänta och se om det fixar sig!

Mitt fjärde syskonbarn är med 96% säkerhet en liten pojke! :)

Idag har jag kontaktat dem som bor i lägenheten dit jag ska flytta. Har hört mig för om de är villiga att lämna över lägenheten några dagar tidigare eftersom jag inte riktigt kommer få ihop det annars.

Har betydligt mer ork för varje dag som går. Det är hur skönt som helst att känna sig någorlunda kry! Idag har jag tänkt mig ut på promenad :) Det är ju hur underbart väder som helst! Och jag vill SÅ gärna dansa på fredag, men kan inte bestämma mig. Jag vet att jag kanske borde hålla mig lugn. Men nån dans skadar väl inte? ;) På lördag ska jag följa med jobbet ut och äta och mina planer är att återgå till jobbet igen på måndag!

Med lögner kan man kanske ta sig framåt i livet, men man kan aldrig vända tillbaka.

20/03

Det tog ett par timmar men nu är jag hemma igen! Och egentligen vet jag ingenting mer. Jag tog prover idag som inte visade något (suck). Fler provsvar kommer imorgon och om en vecka. Jag är iaf sjukskriven veckan ut och sen fick jag själv avgöra om jag hade ork att börja jobba nästa vecka, eller om jag behövde förlängd sjukskrivning. Papperna är faxade till jobbet så nu ska jag ringa och se så att de kom fram och rapportera läget för min chef. Tackochlov så känns det som att jag troligen är åter igen på måndag.

Vi tänker sällan på det vi har, men alltid på det vi inte har.

19/03

En sköterska ringde mig idag, strax före 11. Jag fick sedan sitta och vänta på att läkaren skulle ringa upp. Han ringde 17.20(!) Jag som behöver läkarintyg från idag var då rätt stressad över att han inte ringt. Proverna jag tog förra veckan hade han fått och de visade sig att det inte var någon bakterie i halsen, det innebär att jag kanske äter pencilinet alldeles i onödan?! Läkaren trodde iaf att jag har körtelfeber och kan få vara sjuk ytterligare nån vecka. Symptomen stämmer, såsom feber, trötthet, halsont, utslag.. så antagligen har han rätt. Pust! (Det smittar inte annat än mun mot mun, så ni kan vara lugna!) Imorgon väntar iaf läkarbesök, provtagning och förhoppningsvis den slutgiltiga domen.

Jag har Barbadostema idag. Det är lika roligt varje gång! :)

- - -

Igår åkte jag hem till Sävar för att få lite miljöombyte. Jag låg nedbäddad i deras nya biorum med lite film och hade det riktigt skönt. Vi bestämde oss i sista stund att spela bingolotto. Även denna gången kliver Magnus in! :) Vilket flyt! Bara sådär! Oh my, oh my. Nu vill jag åka på The original Abba Orchestra!
 
Det blev så att jag blev hemma idag också. Jag har fått lite bakslag och det onda i halsen vägrar gå över. Dessutom har jag utslag. (Blää!) Jag hoppas de bara är en reaktion på pencilinet. Jag borde sluta klaga för er, men det går inte. Hursomhelst. Läkaren ska ringa innan 11 och sen blir det att åka dit efter lunch. Jag är lite rädd att han ska friskförklara mig med tanke på hur jag mår, samtidigt som jag egentligen inte vill något hellre.

Varje utgång är en ingång till något annat.

17/03

Hade kunnat döda för lite ostkrokar just nu!

Jag handlade några snabba saker på Maxi idag. Det var roligt att se folk och välbehövligt att fylla kylskåpet, men det var också min största ansträngning på 1½ vecka.. Efter ett varv där inne orkade jag knappt ens bära ut kassen själv (ok, jag orkade inte ens). Det är frustrerande att vara så kraftlös! Jag har ork som en 85-åring. Influensan som övergick till halsinfektion har nu börjat övergå till förkylning.. Emellanåt känner jag mig lite skeptisk till att fixa jobba på måndag, jag vet inte hur min kropp ska orka. Men det återstår att se. Mina föräldrar tror på ett läkarbesök till innan för att se att sänkan sjunker, och det vore kanske vettigt.

Handling betyder mer än ord.


16/03

All min energi läggs nu på att tillfriskna, så är det verkligen! Jag vet att jag stressar lite för att bli frisk, men nu är jag så less på vara hemma. Så less. Dunderkuren tar nästan all min ork! Jag har aldrig ätit så här stora doser någonsin så jag är rätt trött, men det känns som det går åt rätt håll. Och nu får jag träffa folk :) om de bara vill träffa mig vill säga. Pappa ska iaf komma på lunchen. Dansen ikväll måste jag glömma, det känns lite hårt, men jag inser mina begränsningar. Jag hoppas ha fått åter lite energi och styrka innan nästa helg istället.

Idag ska jag försöka orka packa lite. Det är ju inte så länge kvar tills flytten nu!  Jag skulle göra vad som helst för att få flytta några dagar innan. Jag ser inte hur jag ska lösa allting annars. Men men. I övrigt idag ska jag se till att orka ut en stund. Lite frisk luft borde göra susen och vädret är ju helt underbart.

Kompis vägrar gå på lådan. Jag har tvättat madrass och täcke 6ggr denna veckan. Jag orkar inte!


15/03

Det blev en jobbig dag igår. Jag tog mitt pencillin såsom jag skulle och lade mig för att sova efter en intensiv dag. Vaknade en timme senare och var nästintill igensvullen i halsen. Jag ringde mamma och fick sedan prata med en sköterska i nästan 15 minuter. Jag tyckte det mesta hon sa var jaha, mhm och jadu..  och var jättestressad över att jag satt här hemma ensam. Två av mammas kollegor hämtade mig vid 21.30 och sen påbörjades den eviga väntan på akuten. Jag var flera gånger på väg hem, men stannade ändå. Klockan 01 fick jag träffa en läkare men eftersom svullnanden gått ner då kunde ingenting göras. Jag var lagom irriterad! Med 13 tabletter till tog jag taxi hem och kunde dyka isäng strax före 02-tiden. Jag fortsätter på samma kur för att se om det händer igen, jag tycker det låter bakvänt, men jag vet ju inte bäst.

Hursomhelst är jag på rätt hyfsat humör och jag hoppas att all denna sjuka lägger sig inom kort. Jag hade inte trott att det skulle bli såhär. Det känns inte alls som jag. Är lite rädd att jag inte fixar helgen trots allt, men det återstår att se och jag vet att jag bör vara riktigt kry innan jag återvänder.

- - -

Här kommer min redovisning av utmaningen.

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Till slut väljer jag sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.

Efter det är gjort skriver jag en kommentar i era bloggar för att låta er veta att ni har blivit "tagna" .

! Jag har enorm fobi för kräkningar. Både mina egna och andras.
! Jag är inte alls någon perfektionist, men vill gärna verka som om jag vore det.
! Jag tog mitt körkort på exakt 25 dagar, från första gången bakom ratten till lapp i handen.
! Jag avskyr att få saker under naglarna (det betyder dock inte att jag är rädd för smuts)
! Jag tycker lätt synd om mig själv, men klarar inte av att andra tycker synd om mig.
! Jag har (liksom min mamma, mina systrar & Alva) dubbla naglar på lilltån!

Och jag utmanar följande:
Ida
Johanna
Annika
Helena
Hanna
Tessan

14/03

Jag fick läkartid kl 13.15 idag eftersom jag haft feber och varit risig så länge. Jag fick ta prover (bla halsprov som är det äckligaste jag vet!) och sedan vänta en evighet. Jag har inte vart på benen så länge sedan i måndags och kände mig helt färdig innan jag fick komma in till läkaren. Hade en sänka på 96. Brukar åka på streptokocker, men några sådana hittade de inte idag. Jag fick iaf utskrivet antibiotika och stränga order om att inte jobba denna veckan ut. Nånstans känner jag mig ändå lite bättre i eftermiddag och det känns skönt.

Har blivit utmanad av både Angelinn & Linnea. Jag ska redovisa mina egenheter imorgon :)

- - -

Jag har inte gått upp i rök. Och jag har inte dött. Men jag ligger mer eller mindre deckad här hemma. Ont i hela kroppen har jag och tycker synd om mig själv gör jag också. (Jag tillåter mig faktiskt göra det). Jag har relativt hög feber och på morgonen har jag haft lite ont i lungorna. Jag hoppas att det går över. Det blir inget jobb imorgon heller eftersom febern imorse översteg 38. Jag avskyr att vara sjuk. Det är så mycket som behöver göras på jobbet och idag skulle jag inskola en ny kille. Idag skulle jag också ha färgat mitt hår hos Mia, men det blir heller inget av. Jaja, nog med negativa ord.

Jag orkar inte sitta här så mycket, men ni kan alltid roa mig lite i telefonen.

11/03

Det blev en lyckad dag och en trevlig tillställning idag. Här kommer iaf några bilder, så som jag lovade :)
 
    

Från vänster: Jag & lillebror kastar i oss lite lunch hemma i Sävar. Haklapp till vuxna, tja varför inte? Och visst ser vi båda oerhört roade ut av att bli fotade mitt i maten? Den goda festmaten vi senare åt på kalaset, exotisk planka. Mina söta syskonbarn, Alva & David. Och slutligen.. Jag, pappa och Daniel.

- - -

Idag fyller PAPPA 50 år! :)

Och jag är inte pigg. Det känns så tråkigt! Jag kände mig pigg igen på fredagen, men igår var jag helt deckad på kvällen. Det går i vågor och ena stunden känner jag mig helt okej medan jag ibland är helt slut. Svettas och fryser gör jag om vartannat. Innan läggdax igår hade jag 38 graders feber. Då ville jag bara gråta. Men nu har jag iaf satt i mig en del tabletter och försökt fräscha till mig så nu hoppas jag bara att det finns ork hela dagen ut. Han fyller ju bara en gång och jag har sett fram emot den här dagen länge.

Håll utkik ikväll, kanske bjuder jag på lite bilder. Nu ska jag iaf iväg på Ålidhem och fixa det sista!

Teoretiskt sett kan män och kvinnor lära sig att förstå varandra. 
Och teoretiskt sett kan man fånga ål med lasso.

hihi :)

10/03

Mormorskängorna är fortfarande fantastiskt osköna och jag vet inte om jag kommer kunna ha dem imorgon. Men hursomhelst tycker jag massor om dem och får väl ha dem när de blivit lite mjukare istället. Jag har precis provat outfiten för imorgon och tror det blir bra :) Jag hoppas att det blir ett jättelyckat kalas!

Har inte riktigt bestämt om jag åker hem idag. Dels för att jag VET vilket kaos som kommer utbryta imorgon förmiddag när jag, mamma & Hanna ska göra oss klara på samma toalett! Det blir knappast trevligt. Och dels för att Kompis inte är riktigt är rumsren ännu. Hon gjorde en andra miss igår. Men vi övar, dag som natt nån gång i timmen och jag hoppas hon lär sig snart. Jag kan inte låta bli att undra om hon togs från sin mamma lite för tidigt.

Det är så skönt med en slödag som denna men jag misstänkter att rastlösheten kommer snart. Tror ändå inte det blir mycket mer än max att handla lite mat. Kanske något ikväll om det inte blir Sävar? Hade kvällens dans vara på hemmaplan hade jag inte tvekat men lite Melodifestival funkar ju också :)

Låttips! (Ge mig gärna dina!)
Salem Al Fakir -Good Song
Charles Aznavour -She
Lisa Nilsson -Vem
John Waite -Missing you
Kiss -Hard luck woman
The Coors -Only when I sleep


Uppriktighet är inte att säga allt man tänker, utan att mena allt man säger.

09/03

Istället för en protesterande katt har jag fått en sängvätande kattunge. Men vi fortsätter öva!

Äntligen får jag mat i magen. Potatisbullar, snabbt och gott! Det är dagens första mål, bortsett från två mackor i morse. Fredagar är alltid hektiska, men idag har det snarare vart kaotiskt. På hela dagen hann jag med 17 minuters rast och det är på tok för lite. Men jag kunde istället gå tidigare och det var mycket värt. Innan hemgång gick jag på Strömpilen och hittade en ny klänning och nya skor till pappas kalas :) Grejt!

Hem var det inte lätt att cykla idag. Nu bliar det för fullt och det verkar som det tänker fortsätta så! Jag har glad att våren är på väg!  Ikväll är det planerat för bio, den nya svenska filmen Nina Frisk. Nu ska jag se till att göra mig klar för det och försöka gå in mina nya skor. Ärligt talat så är de fruktanvärt osköna än så länge! Men, vill man vara fin.. ja, ni vet ju ;)

Kan man vara glad åt lite, har man mycket att vara glad åt.

08/03

Imorse klev jag upp rätt tidigt. Anledningen var att min lillasyster äntligen anlänt till Umeå! :) Hon kom hit för att äta frukost innan hon sedan skulle vidare till familjen i Sävar. Vi fick en mysig halvtimme innan jag var tvungen cykla iväg till jobbet. Där blev jag dock inte långvarig. Jag har känt mig lite smårisig och imorse hade jag även ont i magen. Eftersom vi haft en magsjuke-epedemi denna vecka på jobbet återvände jag hemåt efter att jag hade ordnat med det viktigaste. Men jag faktiskt både vägrar att bli sjuk och vill jobba så jag blir knappast hemma imorgon!

Kisse & Kompis är äntligen vänner. Jag tycker det gick rätt fort och smidigt faktiskt. De busar och pussar på varandra, äter ur samma skål och följer varandra var den andre än går :) De är så söta så! Och det känns jättebra att de är så glada till varandras sällskap. Och nu går allting utomordentligt med kattlådan också, vi har övat och övat och nu fixar hon det :) I helgen tänkte jag att de skulle få sova själva en natt, för natten till söndag tänkte jag sova hemma i Sävar. Då är man på plats redan på morgonen till pappas stora dag. Hans födelsedagspresent är klar nu! Jag har fixat det sista idag. Det kommer bli en riktig höjdare! Bokstavligt talat alltså ;) Nu saknas bara småsaker, som ett kort och kanske en blomma?

Jag har sånt flyt idag! En ny betapet-ranking på 1484 :)


07/03

image38

Natten gick rätt bra, Kompis sov med mig hela tiden och Kisse höll utkik från sitt träd. En viss svartsjuka fanns och hon gjorde en del försök att ta över platsen hos mig, men lyckades inte. Vaknade gjorde jag exakt 7.43 av någonting vått som spred sig över mig. Kompis fick sig en uppläxning igår när hon gick på Kisses låda och antagligen tordes hon inte gå dit. Jag fick upp och tvätta allt från bäddmadrass, till täcke och sängkläder. Nu har vi iaf övat hela morgonen och nu går hon på lådan. Förhoppningsvis även när jag är borta ikväll. I övrigt närmar de sig varandra gång på gång, men Kisse har inte bestämt om hon ska vara vänlig eller inte vilket ni kan se på bilden. Men jag tror absolut det ger sig med tiden.
 


Mamma och pappa kommer nu snart på lunch så jag ska ta och fixa med den, sen är det jobb som gäller!

KRAM,
Frida


06/03

Jag ska inte säga att det går smärtfritt, för Kisse är fortfarande inte särskilt impad av sin nye Kompis (Ja, jag vet att jag kanske har sämst fantasi, men jag tycker det är sött!). Kisse håller koll hela tiden och fräser även åt mig, men jag tror att det kommer ge sig. Och Kompis är oerhört kontaktsökande och lugn vilket känns jätteskönt! Nu ska jag iaf sova och jag hoppas att det ska gå bra. Dvs att inget slagsmål uppstår nu när Kisse får konkurrens i sängen ;)

- - -

Idag väcktes jag tidigt, tidigt av en gråtande vän. Så min dag har jag spenderat med henne. Vi har haft en skön dag med pizza, ett gäng Vänneravsnitt och en massa prat.

Har under den senaste tidgen insett att min katt troligen gjort en del saker i ren protest. Och jag förstår henne. Jag har vart borta mycket och kan inte alltid ge henne den uppmärksamhet hon behövt. Alternativen var att hon antingen skulle få flytta eller att en kompis skulle flytta hit. Och idag har Kompis flyttat in :) En elva veckor gammal blandiskatt av raserna birma & norsk skogskatt.

image35

05/03

Här sitter jag med öppen balkongdörr! Hej, våren är här! Med sånt här väder stiger humöret i topp :) Idag är en sådan dag alldeles perfekt för en skotertur.. och lite falukorvsgrillning nånstans i den vita skogen.

Jobbet är slut för idag och nu ska jag strax slänga mig i duschen. Lite middag ska jag också få. Efter det ska jag gå tillsammans med några jobbarkompisar till Jenny och titta på deras lille underverk Hugo, ca 14 dagar gammal. Ska bli så mysigt att hålla en sån liten igen! Och kul att umgås lite privat. Vad kvällen sen har att erbjuda återstår att se. Packade de sista lådorna jag hade igår, så det blir inget mer sånt iaf. Det gör iofs inget, jag har redan ledsnat ;) Givet för kvällen är iaf ett samtal med Linnea. (Tack för kortet gullet, vilken häck!)

Antingen finner vi en väg, eller så gör vi en egen.

03/03

Nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev sist. Jag skulle kunna sammanfatta de dagarna med att säga att precis allting har gått emot mig. Mest på jobbet. Så ni har inte missat någonting spännande. Jag kan nog låta rätt negativ, men jag är inte långsint och det har gått över. Kanske lite för fort för mitt eget bästa. Hursomhelst..

Utan några förväntningar alls åkte jag igår tillsammans med
Örjan på Äpplet för att dansa till Zlips. Det är så man måste göra, att gå dit utan förväntningar alltså. Men igår fanns gott om bra dansfolk! Jag hade damernas i princip hela kvällen och fick inte en enda dålig dans. Däremot hade jag valt bort mina dansskor av fåfänga och min rygg var inte hundra redan innan vi åkte, så idag har jag lite småont. Men det kan jag leva med! Jag är glad att jag åkte, för jag hade en jättekul kväll. På vägen hem köpte vi lite fika och när vi var mätta slocknade ögonen så fort huvudet nådde kudden. Jag hade iaf en bra danskväll igår och jag är glad att jag åkte eftersom det troligen dröjer enda tills den 23:e tills nästa dans. Då är det Highlights som spelar på Ersboda.

Idag är fantastiskt väder ute! Jag ska gå ned en sväng på Maxi och Strömpilen för några ärenden, i övrigt blir det ingenting. Jag ska ju börja tidigt imorgon så det blir nog bara Andra chansen ikväll. Kanske med sällskap?

Veckan som kommer ser jag verkligen fram emot och har gjort det länge. Av massor med anledningar. Bland annat så kommer Hanna äntligen hem igen. Linnea kommer från utlandet. Pappa fyller år och ett jättekalas väntar.

Förändra sig kan ingen - men bättra sig kan alla.