31/12

Om några timmar är det nytt år. Det känns helt galet! 2008! Fast å andra sidan känns det väldigt skönt också. Nytt år med nya möjligheter. Förhoppningsvis. Och dessutom kommer vi allt närmre solen och sommaren :) Jag brukar alltid lägga ut en resumé av året som gått och den kommer även iår. Men den är inte klar än så det dröjer lite till.

Pernilla är i stan och överraskade mig på jobbet häromdagen. Det var rena lyckotårar som rann när jag fick se henne. Det var meningen att vi skulle ses igår men det strulade till sig och jag har vart så oerhört trött efter allt jobb i jul. Tyvärr verkar det bli svårt att hinna ses mer innan hon återvänder men lite är mer än inget.

I lördags åkte vi hem till Sävar med Hanna och Jonas, vi tog ett bad där i snöyran och det var riktigt mysigt. Sen hjäpte pappa mig att ta ut hårförlängningen. Jag tyckte verkligen om den, men efter 2½ vecka började topparna se risiga ut och att dessutom inte kunna borsta i hårbotten på dessa veckor gjorde att det tjorvade där och kliade en del. Håret känns nu ofantligt tråkigt och kort, men jag ska fundera vad jag ska göra åt saken.



Ikväll ska vi äta middag med Hanna och Jonas, sen ska vi vandra till Ålidhem till Ida och Jens. Jag hoppas att ni alla får ett gott slut på året och en god start. Var rädda om fingrar och vänner bland alla fyrverkerier! GOTT NYTT ÅR!

25/12

När jag vaknade igår, på julafton, kändes det inte alls som julafton. Det var bara datumet på telefonen som bekräftade julen. Endast katterna sprang runt i lägenheten, i övrigt var det alldeles tyst här hemma. Andra år har jag alltid åkt hem kvällen innan för att vakna hemma men i söndags somnade jag för natten strax före kl 20.30.
 
Mamma ringde iaf på julaftons morgon och erbjöd sig hämta mig och Hanna så vi kunde umgås och äta lite tillsammans innan vi skulle iväg till Örsbäck. Vi landade i Sävar runt 12-tiden och fick lite jullunch innan vi började slåss om husets speglar. Pappa hjälpte mig med mitt hår vars två fästen hade lossnat och sedan kunde vi ge oss iväg. Baksätet på bilen har garanterat krympt med åren, men till Örsbäck tog vi oss iaf ;)

Det blev en riktigt lugn och härlig julafton. Den stress som annars brukar infinna sig var som bortblåst (nåja, nästan iaf) och vi fick vår julmat och våra julklappar. Alva och Noel simmade bland sina klappar och det var mysigt att se deras glittrande ögon! När klapparna sedan var öppnade dukades fikat fram och efter det var vi alla både mätta och trötta. Eftersom Daniel slocknat i soffan och både jag och Hanna skulle upp och jobba idag började vi dra oss hemöver efter det.

Idag har jag jobbat och imorgon blir det också jobb. Det har vart rätt mycket folk som handlat idag och jag kan verkligen inte för mitt liv förstå varför ni ska ut och handla på juldagen? Ni är ju lediga! Det är ju jul!

Några bilder från gårdagen:

    

23/12

Klockan närmar sig 20 och jag har precis fått i mig lite middag. Det är dan före dopparedan' och jag är nu julledig. I en(1) enda dag! Rätt tragiskt faktiskt. Men det känns bra, för jag har överlevt julrushen och fiskavdelningen har nästan vart oslagbart snygg hela helgen. Anledningen till all utebliven bloggning är just jobb. Det har blivit långa, intensiva dagar och på kvällarna har jag knappt vart människa att hålla ögonen öppna. Nåväl, till veckan ser det lite lugnare ut iaf..

Julafton Ledig. Firar i Örsbäck.
Juldagen 10-18
Annandagen 6-15. Dans på Ersboda
Torsdag Ledig. Nytt läkarbesök
Fredag 6-15. Ev Övik
Lördag Ledig
Söndag 10-19
(Nyårsledigt mån & tis)

Ikväll efter att jag sovit ett par timmar efter jobbet åkte jag och Hanna och handlade. Både Jonas och Tommy har åkt hem för att fira julen, så vi passar på att vara änklingar tillsammans. Det känns rätt trist att vakna ensam imorgon på julaftons morgon, men jag får visst lov att överleva det. Jag och Hanna ska ses på förmiddagen och sen ska vi åka ut till Örsbäck lagom till Kalle Anka.

Avslutar lämpligast med att önska er alla en GOD JUL!

18/12

Jag fick skjuts hem tack vare min lillasyster! Tusen tack för det.

Vår lilla julafton imorgon blir inte riktigt som planerat eftersom Maria, Alva och Noel ligger i magsjuka. Men det ska ändå bli trevligt att träffa de som kan komma imorgon. (Hoppas ni tillfrisknar till självaste julafton!)

Har ännu inte tagit mig för att börja med varken bak eller matlagning, får se om jag orkar med det ikväll. Jag är ju faktiskt ledig imorgon och har tid att fixa det innan vi ska åka til Brån.

- - -

Igår: Hanna fyllde år. Jag var där och fikade tillsammans med mor, far och bror och umgicks efter det med broder en stund. Hämtade sedan T på flyget som vart i Gävle över dagen. Jag och Annica gjorde även ett spännande besök på Polisstationen där vi blev inlåsta i ett väntrum efter stängning.

Idag: Är en mindre bra dag. Jag har lite svårt att hålla humöret på plats (Förlåt hjärtat för det!). Måste försöka fixa de sista klapparna och lite julfika ikväll. Dessutom är mina matlådor slut, så jag vet vad jag ska göra när jag kommer hem.. Ska någon handla typ vid 21 är jag överlycklig om jag skulle slippa gå hem ikväll.

Imorgon: Är jag ledig. Ska iväg till Brån och träffa familjen eftersom alla inte kan träffas på självaste julafton detta år. En "lilla julafton" imorgon, helt enkelt. Ska bli väldigt mysigt och trevligt att samlas allihopa.

Nu: Mera jobb!

16/12

Igår morse vandrade jag iväg till Annika för att få min hårförlängning insatt. Många stora eloger och tack till Annika för ett fint jobb :) Och till er andra ska jag dela med mig av en bild på resultatet;



På kvällen var vi på julfest med Tommys jobb. Det var en trevlig tillställning och det var kul att få lite ansikten på hans arbetskamrater. Vi bussades upp till Älgfarmen i Bjurholm och efter rundvandring och möte med älgarna serverades julbord. Bland all mat fanns både älg- och renkött och även björnköttbullar. Rätt så spännande, men jag saknade prinskorven! Vi fick oss varsinn julklapp och i min fann jag ett par kalsonger.. Men det är ju tanken som räknas ;)

14/12

Igår var det lucia och jag måste säga att jag missade det även detta år. Jag hade ingen som helst lucia-stämning. Det är som om allt sånt försvann sedan man gick ut skolan. Skolan hjälpte en faktiskt med traditioner.. Men jag fick mig en lussekatt på jobbet iaf och det var ju positivt :) Efter jobbet åkte vi ned på stan där det var kvällsöppet. Det var lugnt och skönt att strosa på kvällstid och på fiken fanns gott om plats. Att det dessutom fanns kvar en bit av den holländska chokladtårtan gjorde stadsturen fulländad ;)

Natten till idag var allt annat än angenäm. Mina katter blir jättemammiga när jag inte vart hemma, trots att min lillebror sovit här. (Här är det säkert många mammor som fnyser och fnissar.. Men jag lovar(!), jag skulle hellre ha ett gäng mammiga barn än två katter!) De är som galna och jag får stundvis sova i soffan för att de ska sova. Detta plus en massa drömmar gjorde att jag verkligen vaknade på fel sida. (Tur att T har lite tålamod). Imorse skulle jag dessutom gå, så 5.20 byltade jag på en massa kläder och gav mig ut i natten. Kylan rensade min luft iaf och väl framme på jobbet hade jag vaknat till min riktiga sida!

Idag kom ett paket jag väntat på. Så jag var och hämtade det direkt efter jobbet. Det var hår i paketet och imorgon ska Annika göra min hårförlängning :) Det ska bli riktigt spännande. Lovar fixa upp några bilder här sedan... annars är det väl tänkt det ska sitta ett tag, så ni får väl troligen se det live också :)

Någon dans blir det inte ikväll. Jag har lovat mig själv att komma över denna svackan, för jag vill verkligen inte tappa intresset. Så jag ska stå över ikväll och invänta Shake den 26/12.

11/12

Så var snart den lediga dagen snart över. Jag fick en rejäl sovmorgon och eftersom Helena och hennes gossar var krassliga stämde jag träff med mamma och Alva istället. Jag lämnade igen den jacka som T köpte åt mig i Skellefteå. Den var för stor, men hade allt jag önskade i övrigt tyvärr. I lördagsmorse när jag var på mitt bästa morgonhumör såg jag till att spräcka mina nya jeans, men det var inga problem att byta dem heller. Så nu har jag nya och hela jeans igen! :) På systemet gick jag förbi innan jag gick hem. Ikväll ska vi dricka glögg med jobbet. Det var en hel djungel med glögg och naturligtvis saknades den chokladglögg vi planerat för.

Nu ska jag skriva en handlingslista, för det ekar i mina skåp här hemma. Sen saknas bara en dusch och ett ombyte innan jag knallar iväg till Annica!

10/12

Jag har försökt ta mig för att skriva i flera dagar, men så kommer jag på nått annat. Sparar ett utkast och sen blir det liggandes.. Men här kommer en snabbrepris på vad som hänt sedan senast :)

Helgen har vart tuff. Det har funnits jobb och annonslax upp över öronen! Jag har vart oerhört trött och hade kunnat betala för att få vara hemma och sova på mornarna. Men nu är helgen över och allt lax borta. Så nu kan jag se fram emot nästa helg, vilket innebär ledighet :) Dessutom innebär det julfest med T's jobb och om lusten faller på även dans till Zlips på Ersboda på fredag.

I lördags hade jag myskväll med Ida och Johanna. Det blev en hel del gott, en massa skratt, tv och surr. Vi kikade med varsitt öga på Junior ESC, men de flesta låtarna var obegripliga! Det var väldigt mysigt att träffa dem ordentligt igen! Igår, söndag, kom Annika förbi så fick jag även träffa henne efter flera, flera veckors frånvaro. På kvällen kom Nisse och fikade. Han och T fixade min dansmatta och jag passade på att sätta dem på prov! Och jag blev sämst.

 

Ny vecka idag. Veckan före julveckan. Idag har jag sprungit som galen på jobbet och påbörjat ungefär trehundra saker samtidigt. Men hälften blev väl iaf färdigt ;) Det viktigaste av alla saker. Resten lämnade jag över när jag sen gick hem. Och jag njuter av känslan att vara ledig imorgon. Njutbart var dock inte vädret på vägen hem. Det har inte slagit fel en gång denna vecka när jag gått hem. Slask, regn och halka.. vilket december! :/

Väl hemma idag kom Hanna förbi och visade glatt sitt antagningsbesked till Universitetet. Hon provade på min dansmatta och surrade en stund innan hon gick hemöver igen. Det är så härligt att det är så enkelt att ses, och att springa emellan. Nu har jag precis duschat och ska snart ge mig iväg till Marieberg. Under min lediga dag imorgon ska jag träffa Helena och pojkarna och uträtta ett par ärenden på stan. Kvällen ska jag ägna till mina arbetskamrater och vi har valt att kalla kvällen för 'glöggmingel' (med valfri glögg). Förresten kanske jag och Annica (uppmärksamma att en stavar med K och en med C) ska ge oss iväg till utlandet i januari, det saknas bara besked om ledighet :)

06/12

Igår var jag ledig och som vanligt hade jag dagen fullplanerad. Jag började hos sjukgymnasten på morgonen och besökte sedan mormor som ligger inne på sjukhuset. Vidare därifrån åkte jag ned på stan för att luncha med Lars. Försökte sedan hitta en jacka men fann inget jag sökte. Lillebror mötte sedan upp mig på stan och vi åkte hem till mig. Efter varsinn pizza somnade vi skavfötters i soffan och slötittade sedan på tvn resten av kvällen. Uppdrag granskning hade granskat ett par Maxi-butiker i Stockholmstrakten och efteråt kändes det rent pinsamt att vara Icaanställd. Det är ren katastrof att sånt händer! Usch och fy.

På jobbet har det vart en väldigt tuff dag. Inga leveranser har stämt och våra annonsvaror hamnade i Luleå. Jag har dessutom inte alls vart snäll mot min rygg och det får jag såklart lida för ikväll. Tror därför att jag ska lägga mig i badet en stund och vila. Så kanske jag klarar resten av vår laxannons...

Jag läste en insändare i Vk idag. Först skrattade jag, men den är rätt intressant.. "Varför ska man kompostera under överläppen, dricka nervgift och hångla till hög musik? Är det så man blir gift i våran kultur? -Bonnpojk"

03/12


Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du

02/12

1 advent

Igår pyntade jag lite här hemma. Det blev inte direkt mycket pynt som åkte fram, men nån enstaka tomte och lite ljus. Till kvällen lagade jag lite julmat, däribland prinskorvar, köttbullar, sill och julskinka. Och imorse fick vi tända första ljuset och jag premiärspelade Magnus julskiva för denna julen :)

Helgen har i övrigt vart riktigt lugn och skön. Både på fredag och lördag somnade vi i soffan och hade lugna hemmakvällar. T jobbade igår så jag strosade lite på stan innan jag började med städ och pyntning. Idag gick vi  på Strömpilen en stund, fikade lite där, handlade och bjöd sedan Maria & Jonas med barn på middag. Hanna och Jonas kom också hit. Medan alla de andra sedan åkte för att handla stannade Alva och busade med oss ett tag. Jag är helt slut nu, så bara sängen återstår.

Men, avslutningsvis så..  Grattis Linnea på din 20års-dag! :)