30/09

höst

Okej, hösten är verkligen här! Visst är det väldigt vackra färger och friskt i luften. Promenaden hem från jobbet idag led jag inte alls utav! :) Men kylan, regnet och det mörka vill jag helst slippa. Imorgon är det redan oktober och det är lite skrämmande att det gått så många månder sedan semestern.. Om man tänker tillbaka, var det ju faktiskt ganska nyss. Och isf är det väldigt nära till julen?! Är nog inte alls länge tills julpynt och jultips börjar annonseras i tidningarna. (Så syskon, hur gör vi med julklappar denna julen?) Förresten såg jag julpynt på Rusta redan förra veckan!

Har vart en tung helg på jobbet. Igår var jag helt knäckt efter dagen men idag känns det lite lugnare. Hade tänkt jag skulle klara av min andra joggingtur idag, men frågan är om vädret kanske gör att jag skjuter på det ;) Ett tecken på min självdiciplin!

Imorgon ska vi hem till Sävar och äta middag och sen ska vi se till att Hanna får möblerna på plats i deras nya lägenhet här på Tomtebo. Och så får hennes katter, som bott hos Tommy, flytta till sitt nya hem också. Ska bli häftigt att bo så nära! Jag har redan glömt att hon faktiskt bott i Stockholm över 1½ år..

- - -

Jag ville bara säga att jag faktiskt tog mig i kragen pch sprang, trots vädret! :)

28/09

Jag har fortfarande riktigt mycket pain i benen. Stackars mig, jag känner mig så osmidig! Och folk har tom kommenterat att jag ser ut att ha ont nånstans ;) Men när det gått över ska jag ge mig ut på en ny runda!

Sitter på jobbet och försöker få tiden att gå! Har min sista rast nu innan jag avslutar dagen med 1½ timmes aktivt arbete. Skulle vart skönt att göra bort arbetet först och sen ta rasten i slutet av dagen, men men.. Idag har det hänt mycket på jobbet och känslorna har vart många.. man vet inte riktigt hur man ska reagera när saker händer.

Insåg idag när jag kikade i kalendern att det blir väldigt lite helgjobb i oktober! :) Känns underbart bra! Min första jobbarhelg döps Adam (och Angelinn och Eriks Emanuel men där kan jag tyvärr inte vara med). Så då jobbar jag bara söndagen den helgen och sen den andra helgen har jag tagit semester för att kunna åka till Hudik! Om vi nu får plats nånstans på nått av hotellen.. annars finns det kanske nån annan lösning eller nått annat trevligt att hitta på.

Ikväll hade jag tänkt att vi skulle gå på bio, jag vill gärna se Ett öga rött. Men den gå bara kl 18 av någon konstig anledning så det blir iaf inte den filmen eftersom jag går till 17 både idag och imorgon. Mamma och pappa kommer hem från Grekland idag, ska bli spännande att höra hur det haft det.

26/09

Imorse mådde jag inte direkt prima, men det blev iaf mycket bättre under dagen! Tackochlov. Har umgåtts med lillasyster sedan lunch vilket var trevligt. Innan vi båda blev både trötta, hungriga och less, vill säga. Mitt humör brast och hennes med. Men syskon emellan går sånt rätt fort över, som tur är. En snabb avreagering, sen är det över. Jag har iaf gjort av med en massa pengar, men egentligen har jag bara köpt sånt som jag behövt och utelämnat mycket jag ville ha så jag känner mig ändå rätt duktig. Det slutade med två töjor, lakan, nya dansskor och ett par träningsskor..

Det blev inget Iksu idag, eftersom Annica ville gå på spinning. Jag är rädd att vara dålig, det erkänner jag. Men jag är också rädd att känna mig överkörd, vilket skulle leda till att jag aldrig gick dit igen. Så jag bestämde mig för att fara ut och springa istället. Och faktum är att jag orkade bra mycket längre än jag trott och jag är så stolt över mig själv :) Hemifrån, till Efs sommarcafé och tillbaka blev min första sträcka. Säkert en baggis för många men med tanke på att jag inte tränat någonting på säkert fem års tid så är jag mycket nöjd med min insats :) Nu slänger jag ut lite trådar till er som kan tänka er träna annat än spinning...?

Nu ska jag försöka få mig en sen middag, laga lite matlådor, mysa med katterna, duscha och handla lite frukost. Sen om jag hinner ska jag iväg och hänga med tjejerna. Men imorgon ska jag vara på helspänn hela dagen under en utbildning, så vi får se hur det blir med den saken!

24/09

Idag gick det bara fint på jobbet, vi gick iväg och lunchade tillsammans på NK vilket var mycket trevligt. Det gör så mycket att få komma ifrån en stund och se nått annat! Imorgon är det kvällspass igen, onsdag ledigt och torsdag utbildning. Sen är det jobbarhelg igen.. :/

Samtidigt som jag sitter här gluttar jag på dokumentären om Victoria Beckham. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men den är faktiskt lite intressant. Eller underhållande i vilket fall!

På onsdag säger Annica att det är dax för min premiär på Iksu! Jag vet inte hur det ska gå, däremot vet jag att jag både borde börja träna och med påtryckningar från alla håll ska jag iaf ge det ett försök (igen!) Jag har fått fribiljetter för att prova på och sen får vi väl se om jag nånsin kommer kunna ta mig i kragen..

Nu är jag både trött och uttråkad så jag tror jag ska krypa till kojs snart! Efterlängtad löning imorgon :)

23/09

Idag har jag haft en riktig söndag. Jag sov tills klockan närmade sig elva (trots att jag gick isäng runt 22 igår). Tog sedan täcket och lade mig i soffan istället.. Myste med kissarna och tittade på film tills klockan var efter 15. Då fick jag energi till att diska, städa och tom torka golven. Efter det har jag inte direkt ätit söndagsmiddag, men lite fil åt jag och sedan tog jag ett varmt, härligt bad :)

Har idag ringt hotellen i Hudik för att kolla läget. Och det ser väldigt dåligt ut, jag har inte förflyttats nånstans i köerna.. så frågan är om man måste söka vidare efter andra alternativ?

22/09

Jag sov över hos Ida inatt. Det brukar sluta så och jag är så tacksam för gästfriheten :) Kvällen blev mycket lyckad och trevlig, med en trerätters middag och en massa skratt och skoj! Idag har jag umgåtts med min lillasyster och tagit det riktigt lugnt. Hade tänkt gå ut med tjejerna på jobbet ikväll, men jag har faktiskt tappat peppen lite och känner mer för en lugn hemmakväll. Ska gå förbi Annica och äta tårta och sen ska jag nog bara lägga mig i soffan och fortsätta i mitt stilla tempo.

21/09

Jag hade inte orkat en minut jobb till! Helgen kommer precis lägligt! Jag funderade ett tag på jobba lördagen men just nu förstår jag inte varför.. Det var ett väldigt smart drag att stå över det och helgen ser jag verkligen fram emot! :) Idas present är nu färdig och jag ska strax hoppa i duschen för att sedan åka dit. Det är tjejmiddag ikväll och jag tror det kan bli precis hur trevligt som helst! Imorgon ska jag inte planera för någonting. Kvällen är eventullt uppbokad med tjejerna på jobbet och det blir troligtvis utgång då :) Annica fyller år också så jag ska nog förbi där en sväng! Söndag kommer sen och då kommer T åter från jakten, med ett uppehåll på två veckor. Blir great! Är dax att skynda på nu så jag hinner med allt som ska göras. Jag är ju inte supermegasnabb när jag ska iväg..

19/09

Klackbytet på mina stövlar gick inte så bra! Jag lyckades med den ena, men den andra är ett kvarstående projekt. Framkallningen av bilder, middag, matlådor och tvätt blev iaf klart så lite nytta gjorde jag minsann! Efter allt detta åkte jag till Marieberg var jag nu sitter och fördriver tid här vid datorn. Har sovit lite halvtaskigt inatt, men jag har ju haft hela förmiddagen på mig att ta'et lungt så jag ska nog orka kvällen iaf! Ska dessutom få hämtning när jag slutar så jag slipper ta cykeln idag! :)

18/09

Den här veckan ser rätt lugn ut och det känns skönt! Jag har gått och längtat efter några mysiga hemmakvällar i mörkret. Jag är inte speciellt facsinerad av att vara ute i mörkret, jag sitter hellre inne med en bra film och en filt istället. Igår åkte vi till Sävar och såg film och fikade med familjen och Alva. Hanna och Alva badade också och nu är det verkligen årstid att använda badet hemma, så det ska jag planera in någon dag. Det var på tiden att åka hem, det var längesedan sist. Lite för längesedan. Idag har jag vart ledig. Jag klev upp och åt frukost med T innan han åkte till jobbet och sen gick jag isäng igen. Katterna var hur snälla som helst och jag sov länge och väl :)

Har vart på stan och strosat under dagen. Hittade massa fint, jag har ju inte vart på stan på evigheter! Köpte dock bara sockar till dansskorna och så påbörjade jag Idas present, men sen vände jag hemåt igen. Jag måste verkligen köpa nya dansskor så jag har suttit och kikat på alternativ på dansskor.se. Har ju velat ha de som heter
Lindy Hopper men jag vet inte, de kanske blir sådana jag har nu iaf. De är ju faktiskt riktigt bra! Nu ska jag gå igenom lite bilder och skicka för framkallning, sen ska jag påbörja middag och tvätta en tvätt. Och försöka byta klackar på mina favoritstövlar, hur nu det ska gå..

Bilderna dom tog på jobbet finns nu på icamaxiumea.se

(Länken till dansskorna funkade inte att lägga in. För er nyfikna, följ denna adressen istället.. http://www.dansskor.se/Skor/Anniel/2481_lindy_hopper.htm )


16/09

Ser man på! Jag har inte bloggat sedan i onsdags!

I torsdags fick jag mitt hår klippt utav Annelie, det var mycket vänligt och jag är mycket nöjd :) Lars tittade förbi och surrade en stund medan jag lagade paj till avdelningsfesten som var på fredag. Fredagen var en mycket fullspäckad dag och vi hade mycket trevligt hos Linda på festen (Vilket hus!). Jag blev dock bara mer och mer förkyld ju längre kvällen gick så jag tog det väldigt lugn och åkte sedan hem i tid för att sova. Igår jobbade jag hela dagen och slocknade direkt jag kom hem, med benen utanför sängen. Sov så tills Hanna plingade på dörren. Var trevligt att ha henne här! Idag har jag haft min sköna söndag på jobbet. De brukar alltid rusa iväg och jag känner mig alltid så duktig. Faktum är att jag senaste veckan överösts med positiva omdömen av mina arbetskamrater. Jag är dock urusel på att ta emot sånt, tyvärr. Nu ska jag duscha och få i mig lite mat sen ska vi höra om Lena får någon läkatid. Hon är krasslig och behövde skjuts. Ikväll sen blir det en snabbstädning och sen ingenting mer. Förkylningen gör allting lite extra jobbigt, men det börjar faktiskt släppa och känns väldigt skönt. Nu är jobbarhelgen över och nästa helg är jag ledig! Jag njuter redan :)

12/09

Ledig dag idag! Hur skönt som helst. Men det blev en händelserik sådan. Blev väckt av telefonen.. inbrott i Tommys bil. Jag hann bli orolig att det var jag som inte låst eftersom jag hade den sist, men så var inte fallet. Tackochlov! Synd att folk måste förstöra bara! Hanna hämtade mig och vi åkte till Expo och sedan vidare till Brån för att umgås med Helena och Maria med barn. Mycket mysigt med så mycket barn i olika åldrar och trevligt med alla systrarna samlade :) Iväg hem för att sedan skjutsa Tommy till jobbet. Mot stan igen, via ÖB på Hannas begäran. Hon kikade mest, jag handlade.. Hem, i med en tvätt och sedan iväg igen för att ta stygnen hos veterinären. Och det gick hur bra som helst. Nu är jag hemma och här förblir jag ikväll! Jag har både huvudvärk och riktigt riktigt tomt på energi.. Lite middag ska jag se till att få och sen ska jag bara slänga mig i soffan med kissarna...

11/09

Nu är det bara en kvart kvar tills jag måste börja dra mig mot jobbet. Det känns riktigt jobbigt! Är faktiskt inte alls sugen på jobba idag. Men när man väl kommer dit brukar det ju gå över! Och idag har har jag det lyxigt värre med bil och allt. Så jag slipper cykla i höstrusket, i mörkret på vägen hem och jag har dessutom tillfälle att fylla på kylskåpet lite när jag slutat. Nu ska jag leta rätt på nycklarna, göra mig klar och ge mig iväg! Imorgon är jag ledig och ska träffa Hanna :) Ha en bra dag!


10/09

Helgen verkligen sprang iväg och jag hann aldrig med att ge er någon rapport från Moliden. Men ett kortare sammandrag ska jag försöka få ihop!

Jenny, en bekant till Örjan hämtade upp mig ganska precis 14.00 på fredagen och vi började rulla ner mot Övik. Det var helt perfekt att slippa åka buss och trevligt att ha nåon att byta lite ord med under resan. Väl framme serverades mat och sen var det som alltid dax att börja räkna baklänges och ett duschschema gjordes upp. Av någon anledning hamnade jag väldigt först båda dagarna, trots att jag ena dagen redan var klar med håret! Jag hade valt kläder och packat ned allt men på väg ut genom dörren hemma vände jag och slängde ned lite extra. Och tur var ju det, då Tessan behövde låna en tröja på fredagen :) Jag hade bekymmer på fredagen med mitt klädval men det slutade i min svarta klänning och jag kände mig nöjd med det valet. Underhållningen på fredagen stod Blender, Expanders och Highlights för och jag har ingenting att klaga på när det gäller nått av de banden. Det var en bra kväll på fredagen och jag dansade tills fötterna värkte (01.00 ungefär). Jag valde att åka med Tommy mot Moliden så jag åkte före de andra. Tessan var ju hemma och vi fick surra en stund innan läggdax! Jag hade små krämpor efter två krampningar baki hälsenan och stora(!) blåsor på tårna. Men jag var mycket nöjd efter den första danskvällen!

Vaknade på lördagen av en pulserande tå och tog sönder några av alla blåsor. (Ausch!) Örjan och Jenny åkte på Öviksbadet som brukar vara en tradition. Jag har inte så stort intresse av badhus och framför allt inte badkläder så jag valde denna gången att skippa det och få en heldag med Tessan och Alva istället. Vi åkte och handlade i stan och hade det skönt hemma i soffan med varsinn godispåse :) Jag lagade middag och snart var det dax att göra oss klara igen. Först in i duschen åkte jag och trots försök av de andra att göra mig osäker på klädvalet hade jag denna kväll gjort väldigt klart och med jeanskjol och ett rött linne åkte jag in för danskväll nummer 2! Redan från start var det mycket folk och det var en ännu bättre kväll än fredagen. Shake, Zlips och Perikles spelade och Shake gör det bara bättre och bättre! Tror de nått förstaplatsen på min topplista nu! Min onda tå gjorde inte mindre ont när jag började dansa men domnade snart av och kändes inte av alltför mycket förrän på hemresan sen. Denna kvällen stannade vi till slutet och mycket nöjd återvände jag till en skön säng i Moliden.

På söndagen var jag verkligen slö! Förutom en kortis till Barnens hus med Tessan så tillbringade jag dagen i soffan framför tvn. En middag fick jag mig också och sen var Tommy på ingående. Det var skönt att komma hem och katterna hade nog saknat mig lite för mycket. Natten blev rätt jobbig och slutade med att jag fick sova med katterna i soffan istället för i sängen med Tommy. Nåja, inatt får de sova ensamma! Nu ska jag försöka laga lite matlådor, de är lite bristvara på sådana här hemma..

Imorgon har jag kvällspass. Onsdag ledig och ska troligen träffa syster Helena med barn och Hanna som numera är Umeåbo igen. På kvällen ska stygnen på Kompis tas och på fredag är det avdelningsmiddag/fest i Sävar. Jag har en del annat spännande inplanerat också, men det är lite för hemligt för att skrivas här ;)

06/09

Jag har gått och tänkt att det är länge till höstens dansmara. Och framför allt har jag tänkt att denna vecka kommer gå precis hur sakta som helst. Men just nu känns det mest som.. "HJÄLP, det är ju imorgon!" Jag har inte hunnit med att börja packa, eller det är ungefär som vanligt.. Att jag sparar det lite till sista stund. Jag ska iaf snart ta tag i det! Igår åkte jag iväg och vattnade blommor och tog in posten hos T, så nu är det bara min egen lägenhet som behöver lite översyn innan avfärd. Försöker göra klart med klädval innan jag åker så jag inte behöver en massa resväskor för dessa dagar. Har i sommar haft en svacka vad det gäller dans, men det har börjat dra i dansnerverna igen och nu känns det riktigt kul att få komma iväg! Jag ska sluta tidigare från jobbet imorgon och det känns ju inte heller helt fel att få gå hem vid lunch.

Idag efter en kortare utbildning vi hade stod en äldre man och en fotograf och väntade på mig. Jag hade ingen aning om vad som stod på men jag hamnade på en massa bilder innan de var klara och inom kort hamnar de också på nätet. Det blir spännande att se resultatet eftersom jag inte alls räknat med att bli fotad idag. Blir de bra kanske ni kan få en länk lite senare. De bilder som nu ligger ute vet jag inte var de fått tag i och de är verkligen katastrof!

Nåväl. Jag ska ta tag i det som behöver göras här hemma, för imorgon efter jobbet hinner jag inte med mycket mer än att bara klappa om katterna! Kommer säkert en rapport om läget från Moliden under helgen! :)

05/09

Har vart väldigt skönt med två sovmornar på rad. Katterna har faktiskt vart riktigt snälla och jag har kunnat sova ut ordentligt! Jag och Malin fikade igår på Waynes och gick sedan på bio. Det var inte igår vi sågs ordentligt så det var trevligt att sitta ned och prata lite. Hennes mage växer och snart har dom två barn! Alla blir så vuxna :P Idag är det kvällspass som gäller, men innan dess ska jag tvätta och påbörja packningen för helgen. Ikväll efter jobbet ska jag eventuellt förbi hos Ida så då hinner jag inte och sen är det ju bara imorgonkväll kvar. På fredag slutar jag tidigare från jobbet för att hinna med skjutsen som från Skellefteå passerar Umeå och sedan tar oss vidare till Moliden. Det ska bli jättekul med dansmara igen, jag känner mig laddad! :) Men fredag betyder också att jag får träffa T och slänga mig runt halsen på honom :)

03/09

Ikväll har jag haft besök av Annika och Johanna. Annika hade gjort jättegoda vaniljbullar och jag fick äntligen göra min blåbärspaj! Vi har surrat och skrattat i flera timmar och det var verkligen mysigt och väldigt väldigt trevligt! (Synd Ida att du inte kunde vara med). Vid lunchtid imorgon ska jag ut med syster och sönerna så hon får handla. Det ska bli kul att få umgås med dem en dag :) Tänkte bjuda er på lite bilder nu innan det är dax att lägga sig till sängs! Är ledig imorgon och det känns helt underbart skönt. Godnatt!


image110


02/09

Det skedde en dödsolycka ovanför Övik igår. En danskille, 21 år gammal. Vi gick samma buggkurs. Det är så fruktansvärt! Jag börjar verkligen inse att det är dax att värdera allt man har och framför allt livet i sig. Det är aldrig värt att spara på saker. Ta vara på dagarna som går istället.

Ikväll har jag haft besök av min mor, far och bror. Och det var mycket trevligt! :) Jag hade kockat ihop riktigt god lax och alla gick mätta och belåtna från bordet. Två matlådor blev det också. Pappa hjälpte mig sen att hämta igen min cykel som det är punktering på igen. Suck! Jag hann inte ens använda den en enda gång.. fick ju igen den i tisdags. Nu skulle han iaf se över den igen. Lillebror ordnade med det sista på datorn, så nu funkar allt som det ska igen, men snabbare :) Och mina lackhyllor kom äntligen på plats!

Kompis har fått vara utan kragen ikväll och hon är överlycklig! Hon tvättade sig först i över en timme och efter det har hon vart precis samma energiknippe som tidigare Försöker passa henne så hon inte håller på och slickar och drar i stygnen, vore ju så skönt för henne om hon kunde få slippa kragen.


01/09

September! Oj oj.. nu kommer verkligen hösten med stormsteg. Och visst kan det vara mysigt.. men jag gruvar mig ändå! På mornarna får man nu skrapa rutorna på bilen och cyklar man är det minsann halsduk som gäller! Överväger lite smått att köpa en bil lite längre fram men vet egentligen inte hur jag skulle finansiera det. Tål att tänkas på!

På jobbet
- Pappa, Titta! Vad är det för nått? (pekar på en kräfta)
- Det då? (pekar på en hummer)
- Men varför är den ena så liten?
Det bara är så, svarar pappan.
- Men varför?
Men det är bara så.
- Men varför, pappa? Jag förstår inte.

- Titta Pappa, glass!
Nej, Sixten.. det där är räkor.
- Nej, kom pappa. Det ÄR glass!
Nej, Sixten.. det är räkor. Ungefär så långt ifrån glass man kan komma.

Jag sov rätt lite inatt. Det var inventering idag på jobbet och den skulle börja 5.00. Antagligen var jag rädd att jag inte skulle vakna i tid, så därför blev det rätt knackig sömn. På jobbet flöt ändå det mesta rätt bra och det var skönt att få gå hem kl 15. Kånkade hem på två jättekassar med mat och diverse prylar och nu pysslar jag med allt möjligt samtidigt. Känner att det är en sån dag idag och då är det bäst att ta vara på energin. Den där blåbärspajen som aldrig blir av, kommer jag mig förhoppningsvis för. Sen är det tvätt som gäller och lite städning, hårfärgning och matlådor som ligger i prioritet. Förresten har jag det sjukaste projektet någonsin på gång just nu. Att ta bort en matta med en osthyvel. Ja, ni läste rätt! Köpte mattor på Rusta som jag tvättat ett par gånger. De har totalt limmat sig fast i golvet! Helt sjukt. Men med en osthyvel så går det.. :) För er som kanske tycker detta låter helt galet nu, så kan jag lova er att osthyveln ryker fortare än kvickt sen!

Tommy åkte neröver idag för jakt. Egentligen tycker jag det är dödstråkigt att han åkt men å andra sidan är det inte en evighet tills nästa fredag. Och då blir det dessutom en massa dans då det är dax för höstens mara i Övik! Åker ned nångång mitt på dagen på fredag och ska bo i Moliden eftersom det ska jagas även lördag och söndag för T. Försökte boka hotell till Hudik häromdagen men fick ställa mig i kö! Hoppas verkligen vi får rum, skulle verkligen vara roligt att åka iväg och dessutom har jag redan fått beviljad semester.

Nåja, nu ska jag fortsätta med allt som jag håller på med! Hoppas ni har en trevlig helg!